De Verenigde Staten Noord-Amerika

Op stedentrip naar New York tijdens mijn Florida-reis!

op reis naar amerika

Twee weken geleden maakte ik op GoYvon bekend waar ik de komende zomer naar toe zal gaan. Heb je het gemist? Hier kun je het nog eens lezen. In de afgelopen twee weken brainstormden we over steden in Florida die we willen bezoeken en wat we willen doen. En impulsief dat we zijn besloten we tijdens deze reis ook een stedentrip naar New York te gaan maken.

Op stedentrip naar New York tijdens mijn Florida-reis!

Het idee was ook om een van de zussen van Miguel te bezoeken alleen zou dat wat te prijzig worden. Ons budget zou voldoende zijn voor een heenvlucht, een terugvlucht zou er dan niet meer in zitten. Erg jammer!

Drie weken Florida leek ons echter wat aan de lange kant, we wilden graag nog naar een ander deel van de Verenigde Staten en dan met ons tweeën. Na een brainstormsessie en het bestuderen van de prijzen voor tickets naar de steden die uiteindelijk op ons lijstje belandden maakten we op basis van de ticketprijs een keuze. We gaan tijdens de Florida-reis ook een paar dagen naar….

stedentrip naar New York

Er staan al een hoop bezienswaardigheden op ons lijstje, maar we zijn nu vooral op zoek naar goede insider-tips. Tips voor leuke restaurants, cafeetjes, koffie-barretjes, markten et cetera die door de New Yorkers bezocht worden en niet zozeer door de toeristen.

Met alle positieve verhalen van mensen die al eens (of meerdere keren) op stedentrip naar New York zijn gegaan zijn mijn verwachtingen erg hoog. Zal het echt zo leuk worden als ik hoop dat het wordt? Ga ik het net zo leuk vinden als iedereen zegt dat het is? Want weet je wat het is, soms, heel soms, wanneer je verwachtingen hoog gespannen zijn, kan een bestemming zo maar tegenvallen.
Ik ga er absoluut niet vanuit, maar hé, je weet het niet.

Mocht jij nog tips hebben voor onze stedentrip naar New York, laat het dan weten door een reactie achter te laten.

You Might Also Like

9 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  11 June, 2013 at 1:13 PM

  Heel gaaf! Heb helaas geen tips,. moet er zelf nog heen 😀

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  11 June, 2013 at 4:38 PM

  Wat gaaaf!! New York is tof! Ik heb helaas geen insider tips, wij zaten daar in de wat meer toeristische plekjes. Nog wel ergens in China Town gegeten, dat was wel een van de lekkerste gerechten! Verder liepen we de routes uit 100% New York en die waren erg leuk en veelzijdig. Een aanrader!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 June, 2013 at 4:47 AM

   Haha, China Town. Ik ben er nog niet over uit of ik daar heen wil om te zien hoe veel / weinig het op China lijkt of dat ik het wil vermijden omdat ik echt even uit China weg wil.

 • Yvonne
  Reply
  Annika - De Andere Wereld
  11 June, 2013 at 7:03 PM

  Ohhh wat gaaf!! Heb ook geen tips, ben alleen drie uur rondom Times Square gelopen 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 June, 2013 at 10:10 AM

   Waarom heb je dat gedaan? Ik ben wel benieuwd naar je verhaal nu.

   • Yvonne
    Reply
    Annika - De Andere Wereld
    12 June, 2013 at 6:15 PM

    Ik had een overstap op Newark en daardoor 3 uur de tijd om door New York te lopen 😉 Maar ik kwam met de trein en het station is niet zo ver van Times square,dus vandaar!

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  13 June, 2013 at 2:00 AM

  Wat onwijs gaaf.. ik ben jaloers! Ik was 4,5 jaar geleden in New York… hierbij een selectie van mijn tips.. ik durf niet te zeggen of het nog helemaal klopt allemaal… Maar central park zal er nog wel zijn 🙂
  – Ga fietsen in Central Park. Gewoon naar Central park toe gaan, en bij de ingangen vind je jongens die fietsen verhuren. Je betaalt niks vooraf, alleen aan het eind. Ik geloof 15 dollar voor 1,5 uur. Het is echt een topmanier om dat park te zien. Echt doen!
  – Voor ontbijtjes: Guy&Gallard Zit o.a. in straatje tegenover de empire staete building 33th str of 34th str. Veel verse fruit, yoghurt, Bagels.
  – Buurt: Soho; markt, kleine winkeltjes… en hier zijn de echte new yorkers.
  – Reserveer een avond bij Restaurant Balthazar in Soho… Dan zit je echt tussen de New Yorkers. Niet het goedkoopste plekje, maar het is het zeker waard! (je kan hier ook gaan ontbijten)

  Ik hoop dat je er iets aan hebt…

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 June, 2013 at 4:49 AM

   Bedankt voor de tips! Ik ga ze opschrijven en meenemen.

 • Yvonne
  Reply
  T
  15 June, 2013 at 11:47 AM

  hoe leuk! ik heb geen tips, maar volgens mij komt dat goed

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares