Give Away Lifestyle Reizen Tips

Op vakantie met je smartphone + winactie! {gesloten}

Op vakantie met je smartphone

Thuis gebruiken we onze smartphone full-time, we hebben hem altijd bij de hand om binnengekomen berichten direct te lezen, apps te gebruiken en snel even het laatste nieuws te checken. Het is bijna onmogelijk om je smartphone een hele vakantie te moeten missen, daarom nemen we hem natuurlijk gewoon mee op reis. Het is echter wel verstandig om extra op te letten als je je telefoon meeneemt naar het buitenland. Hieronder volgen drie handige tips voor je smartphone in het buitenland.

Op vakantie met je smartphone

Tip 1: Voorkom een torenhoge rekening

Het is in het buitenland een stuk duurder om gebruik te maken van het internet. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk via wifi werkt. Download in Nederland van tevoren de informatie zoals kaarten en handige adressen, zodat je dat later niet op je netwerk hoeft te doen. Zet je internet trouwens helemaal uit als je het niet gebruikt. Sommige apps blijven op de achtergrond werken en dit kan veel data kosten. Je kunt ook overwegen om een speciaal vakantiepakket te kopen. Kijk hiervoor op de website van je provider.

Op vakantie met je smartphone

Tip 2: Bescherm je telefoon

Als je op reis gaat is het belangrijk om je telefoon goed te beschermen tegen schade. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in het verre buitenland ineens met een kapotte telefoon komt te zitten. Toch is de kans op schade aan je telefoon groot als je op vakantie bant. Je bent namelijk veel onderweg en hebt vaak een korte broek met ondiepe zakken aan, waar je telefoon makkelijk uit kan vallen. Zorg daarom dat je telefoon is beschermd met een beschermhoes. Gebruik dus zo’n stevig Sony Xperia L hoesje voor je Xperia L of kies voor een solide Nokia Lumia 720 hoesje voor je Lumia 720.

Tip 3: Wees waakzaam

Als toerist ben je een interessant doelwit voor zakkenrollers. Houd je smartphone dus goed in de gaten. Houd hem altijd dicht bij je en leg hem niet op een tafeltje als je op het terras zit, de kans dat iemand hem snel meegritst en er snel vandoor gaat is levensgroot.
Mocht je telefoon toch worden gestolen, dan is het belangrijk hem zo snel mogelijk te blokkeren. Zorg dat je het nummer van je provider bij de hand hebt om hiervoor te zorgen, anders kan de dief op jouw kosten internetten en bellen. Een beveilingsapp is overigens ook een aanrader. Hiermee kun je op een computer volgen waar je smartphone zich bevindt (als hij is ingeschakeld) en heb je kans je smartphone terug te vinden. Voor Android is ‘lookout’ een goede app, iPhonebezitters gaan voor ‘find my iPhone’.

Houd deze tips in het achterhoofd en je gaat een zorgeloze vakantie tegemoet, mét je smartphone!

Winnen

Wil je kans maken op een waardebon van €25,- te besteden bij Smartphonehoesjes.nl? Dat kan! Laat een reactie achter bij dit bericht waarin je aangeeft dat je meedoet. Om je kansen te vergroten kun je het bericht delen via de social media.
Vergeet niet om mijn Facebookpagina te liken, want daar zal ik de winnaar bekend maken.

De actie loopt 2 weken, tot en met vrijdag 20 september. In het weekend dat daarop volgt maak ik de winnaar bekend.

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  6 September, 2013 at 9:51 PM

  Ja goeie tips! Ik neem meestal geen telefoon mee, of iig een verotte om te voorkomen dat het gejat wordt! Ik doe mee met de actie. Ik ben op zoek naar een nieuwe tel, dus daar hoort een nieuw hoesje bij 😀

 • Yvonne
  Reply
  Maaike
  18 September, 2013 at 9:27 AM

  Dit zijn supertips van je. Wij kenden ze al, behalve de beveiligingsapp. Bedankt.

 • Yvonne
  Reply
  Henriette
  18 September, 2013 at 5:13 PM

  Blokkeren kan ik, mobiel internet staat altijd uit in het buitenland. Meestal kiezen wij voor locaties met wifi, toch wel leuk… En een extra hoesje kan geen kwaad!

 • Yvonne
  Reply
  Anita Groen
  18 September, 2013 at 5:41 PM

  Natuurlijk wil ik dat graag winnen. Mijn vorige telefoon had ik twee jaar, van alles mee gebeurd maar hij overleefde alles. De telefoon die ik nu heb stuiterde de tweede dag al en heeft nu een grote scheur. Misschien dat ik verdere schade kan voorkomen met een leuk hoesje?

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  18 September, 2013 at 6:19 PM

  Tuurlijk wil ik dat winnen. Sparen van je batterij doe je ook om je wiki uit te zetten als je onderweg bent, anders is je gsm constant aan t scannen, dat vreet batterij.

 • Yvonne
  Reply
  Zuster Klivia
  18 September, 2013 at 7:27 PM

  Count me in! Als het goed is, krijg ik de oude/nieuwe telefoon van Evert van de week opgestuurd, dus die wil ik graag netjes houden! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  ANNASHI
  14 October, 2014 at 7:39 PM

  Super Leuke winactie. Wanneer is de volgende? Dan ga ik zeker mee doen.
  Ik ben dol op hoesjes!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares