Over de grens

Over de grens: Linda en haar Nederlandse bank

feature over de grens

 Het is weer zover: de eerste van de maand en dus tijd voor een gastblogger. Vandaag wordt het gastblog verzorgd door Linda van Peanutfinds. Linda heeft al op heel wat plekken over de wereld gewoond en heeft sinds ze in haar ‘nieuwste land’ ook een blog waarop ze af en toe schrijft (maar wat ze in mijn ogen vaker mag doen, want leuke blogs).

Deze blogpost verscheen eerder op mijn vorige blog.
Het kan zijn dat je hem al gelezen hebt.
Daarnaast woont Linda inmiddels weer in de U.S.A.

Linda en haar Nederlandse bank

nederlandse bank

Net na de start van het nieuwe millennium verhuisde ik van Nederland naar Ierland met een grote koffer en een nog grotere desktop computer. De rest van mijn bezittingen kregen mijn ouders te leen.

Naïef Romantisch als ik was ging ik samenwonen met mijn Ierse liefde die ik iets meer dan een half jaar daarvoor in Australië had ontmoet en waarmee ik enkele maanden in de hitte van Darwin samen met nog drie andere backpackers een appartement had gedeeld (oké bed). Het leek me een logische stap. Mijn familie stelde ik gerust met de woorden ‘ik ga maar voor een paar maanden’. Het werden er 114.

We kochten en renoveerden een honderd jaar oud huis en de nieuwe bank lieten we uit Nederland komen want de Ierse banken vonden we lelijk. Toen we de laatste klusjes van het lijstje konden strepen en op onze nieuwe bank neerploften, kwam het aanbod van de werkgever van mijn (inmiddels) man voor een baan in Nederland.

We namen de Ierse auto mee op de boot en stopten de rest in een container naar Nederland (inclusief de nieuwe bank). Mijn man vond het geweldig om in Nederland te wonen, maar ons verblijf bleek niet voor lange duur, ondanks zijn liefde voor krentenbollen, kibbeling en de buurtkroeg. De enkele nog ongeopende verhuisdozen gingen, samen met de bank, al na een jaar weer de container in, ditmaal voor de oversteek naar Amerika. Een avontuur dat op papier twee en half jaar zou duren. Ik startte wederom de zoektocht naar een huis, een baan, en nieuwe vrienden.

Anderhalf jaar na de eerste aanschaf van elektrische apparaten met het juiste voltage kwam er eindelijk wat uitbreiding van onze lokale vriendenkring. Alsof ze roken dat we zo’n beetje gesetteld waren, kwam er een aanbod voor een functie in China. En je raadt het al, we stuurden weer een container de zee op.

Zo wonen we sinds afgelopen jaar, net als Yvonne, in China. Een heel ander avontuur, maar één die ik voorlopig niet opgeef want ik ben wel even klaar met verhuizen!

Ik ga lekker hangen op mijn Nederlandse bank.

You Might Also Like

19 Comments

 • Yvonne
  Reply
  miekeschepens
  1 June, 2013 at 9:25 AM

  Jij komt nog eens ergens ! Leuke blog !

 • Yvonne
  Reply
  Sonnetje
  1 June, 2013 at 9:52 AM

  Gelukkig was de keuze voor de Ier een goede, aangezien jullie nog altijd samen de wereld veroveren.

 • Yvonne
  Reply
  elmganneke
  1 June, 2013 at 9:55 AM

  Jeetje, wat een verandering in cultuur steeds!

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  1 June, 2013 at 10:04 AM

  Leuk om te lezen! En ja, inderdaad nogal een verhuisdrift… ben zelf ook wel een paar keer verhuisd maar dan allemaal binnen een straal van 50 km…

 • Yvonne
  Reply
  Rianne
  1 June, 2013 at 10:22 AM

  Grinnik. Leuk die Nederlandse bank die overal mee naar toe gaat. Yvon heeft gelijk. Je moet vaker schrijven.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  1 June, 2013 at 12:29 PM

  Hangse op die (Ikea) bank…

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  1 June, 2013 at 9:03 PM

  Haha, je maakt wat mee als bank!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  1 June, 2013 at 9:07 PM

  En oh ja, ik ben eigenlijk best benieuwd naar het werk van de echtgenoot.

  • Yvonne
   Reply
   Linda
   2 June, 2013 at 6:52 AM

   Echtgenoot is van huis uit werktuigbouwkundige maar werkt nu meer in supply chain (volgens mij … 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Linda
  2 June, 2013 at 4:02 AM

  Wat leuk al die reacties!
  Ja onze bank heeft al heel wat meegemaakt en hij zit nog steeds bijzonder lekker. Geeft me toch een beetje het gevoel van thuis hoewel ik inmiddels niet echt meer weet waar thuis is.
  Gelukkig vinden we dat beide prima en ja de Ier was een goede keuze waar ik nog steeds elke dag blij mee ben!

  • Yvonne
   Reply
   Yvon
   2 June, 2013 at 5:46 AM

   Bedankt voor je blogje, leuk dat je mee wilde werken!
   En je weet wat ze zeggen toch? Home is where the heart is! 😉

 • Yvonne
  Reply
  Floor
  2 June, 2013 at 1:50 PM

  Niet alleen jij ziet veel, die bank van jullie ziet ook veel! Leuke log!

 • Yvonne
  Reply
  Marlow Travels
  3 June, 2013 at 9:47 PM

  Wat een leuk verhaaltje en nog leuke landen ook 🙂 ik ga gelijk even een blik werpen op je blog. Ondanks het ontdekken van de wereld is het nu vast wel relaxt om even wat langer te kunnen genieten van je Nederlandse bank ZONDER dat ie in een container staat. Have fun! – Daphne

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  7 June, 2013 at 10:03 AM

  Toffe blog, ik ga eens verder lezen op haar blog!

 • Yvonne
  Reply
  liefmeisje1988
  7 June, 2013 at 12:37 PM

  En zo reis je dus de hele wereld over.

 • Yvonne
  Reply
  susan
  1 August, 2014 at 11:46 AM

  Maar, uhhh, nu toch weer van China naar California? Gezien de berichten op het blog? 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 August, 2014 at 12:30 PM

   Hey Susan,
   Ja dat klopt, ze is inderdaad weer terug. Dit blogje verscheen al eerder op een andere site, vandaar. Zal het er gelijk even bij zetten!

   • Yvonne
    Reply
    susan
    1 August, 2014 at 1:38 PM

    En of de bank weer mee is 😉

    • Yvonne
     Reply
     Linda
     1 August, 2014 at 6:19 PM

     Leuk om dit weer terug te lezen en ja we zijn weer terug in California! Het houdt maar niet op 🙂
     De bank staat er ook weer en als ik er op zit heb ik nu eindelijk uitzicht op een tuin(tje)!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares