Leven in Beijing

Persoonlijke Update :: Studeren, Plannen en Tijdgebrek

tijdgebrek

De afgelopen 10 dagen zijn er geen blogs online gekomen. Best opvallend, want over het algemeen blog ik vrij constant. Vandaag vond ik het tijd om een korte blog te plaatsen en een soort van ‘bij te bloggen’ over wat er zoal gaande is hier in Beijing. Spoiler: niets spannends en ook niets ernstigs.

Mijn Studie Chinees

Veel van mijn tijd gaat momenteel naar mijn studie. Dit semester heb ik elke dag les (vorig semester 4 dagen in de week) én ik heb 3 keer in de week extra lessen waarin ik me voorbereid op de HSK toets die ik graag zou willen maken in december. De extra lessen startten eerst om 15.20 waardoor ik 3 dagen in de week pas rond 7 uur thuis was. Gelukkig zijn de tijden aangepast en kom ik nu nog maar één avond in de week om 7 uur thuis.
Met het volgen van alleen de lessen ben ik er niet; thuis besteed ik elke dag minstens anderhalf uur aan mijn schoolwerk. Het moet wel wil ik mee kunnen komen met de lessen. Elke week moet ik in totaal zo’n 80 nieuwe woorden leren en die komen helaas niet uit zichzelf mijn hoofd binnengewandeld.
Kortom; er gaat veel tijd in het leren zitten. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het nog altijd leuk en ga over het algemeen met plezier naar de lessen toe, maar soms is het wel veel.

studeren

Het Plannen van de Bruiloft

Hoewel we onze bruiloft pas voor de zomer van 2016 gepland hebben, beginnen we zo langzaamaan al met het plannen ervan. En ik kwam er al héél snel achter dat dat niet zo heel gek is. Afgelopen week (zo’n 8 maanden voor de ‘de dag’), ben ik begonnen met het mailen van locaties en tot nu toe heb ik van de meeste een mail terug gehad met daarin de mededeling dat ze voor de dag van onze keuze al vol zitten. Say what?!  Noem me naïef, maar ik vind het nogal ver van tevoren. Het blijkt dat sommige plekken al langer dan een jaar vooraf gereserveerd worden.
Er staan nog een paar opties open, maar als die ook allemaal vol zitten, nou dan trouwen we maar in een boerenschuur. Daar zijn er genoeg van in Groningen!
Daarnaast willen we binnenkort de ‘Save the Date’ versturen zodat mensen die van ver komen de datum weten en kunnen gaan kijken naar vliegtickets.

Sociaal Leven & een Huishouden

De weekenden staan hier in het teken van huiswerk maken, het huis schoonmaken en heel burgerlijk de weekboodschappen doen. Waarschijnlijk niet zo heel anders dan wat jij in Nederland doet.

tijdgebrek

Gelukkig heb ik nog wel tijd (maak ik tijd) voor een sociaal leven. Hier in China houdt dat vooral in dat ik regelmatig met vrienden uit eten ga. En dat kan hier ook makkelijk, het hoeft je namelijk niet meteen heel veel geld te kosten. Vorige week at ik ontzettend veel (zie foto rechtsonder) en voor al het eten plus drankjes betaalde ik €14,21. Een ander voorbeeld: vrijdag was ik met vrienden uit eten én zongen we een avond / nacht lange Karaoke voor minder dan €20,00.
Mocht je benieuwd zijn naar wat leven in Beijing kost, laat dan een comment achter, ik vertel je het graag.

Job Hunt

Tenslotte ben ik onlangs ook begonnen met mijn zoektocht naar een baan. Vorige week was ik bij een speed dating event waar ik een aantal interessant contacten heb gelegd. Hopelijk komt daar wat meer uit. Verder houd ik websites goed in de gaten in de hoop dat ik een baan vind! Hier ben ik dus ook de nodige tijd aan kwijt.

Updates

Dit is zoals mijn leven in Beijing er momenteel uitziet en waardoor er even wat minder blogs online staan.
Hopelijk lukt het me binnenkort wat meer blogtijd in te plannen!

Voor wie het leuk vindt; je kunt me ook op Facebook volgen. Daar plaats ik regelmatig korte updates, links naar oude artikelen of links naar China-verhalen. Of volg me op instagram (GoYvon), daar plaats ik regelmatig een foto. Hopelijk zie ik je daar, dat zou ik gezellig vinden!

Tot snel!

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jenny - ikreis.net
  25 October, 2015 at 12:30 PM

  Dus toch volgend jaar je feestje? Balen dat het zo lastig is een geschikte locatie te vinden. Veel succes daarmee!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   25 October, 2015 at 2:45 PM

   Wat bedoel je precies met ‘dus toch volgend jaar je feestje?’

   En echt balen inderdaad! Maar het komt vast goed. Hoop ik 😉

   • Yvonne
    Reply
    Jenny - ikreis.net
    29 October, 2015 at 8:18 AM

    Ik dacht dat je de festiviteiten ging spreiden vanwege de bruiloft van je broer. Mijn fout!

    • Yvonne
     Reply
     Yvonne
     29 October, 2015 at 8:19 AM

     Ah! Nee niet jouw fout. Mijn broer heeft de bruiloft even uitgesteld. Ze redden de zomer niet.

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  25 October, 2015 at 7:10 PM

  Vooruit, Het is je vergeven 😉

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  25 October, 2015 at 8:00 PM

  Die Chinese tekens zijn allemaal abracadabra voor mij. 😉

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  26 October, 2015 at 2:28 PM

  Echt wel knap om Chinees te leren hoor! Vind Spaans al heel wat hahaha. En ongelooflijk dat zo lang van tevoren die locaties al vol zijn… Hoop dat je snel iets kunt boeken. Het leven hier is ook niet al te duur, met name voor reizigers niet haha. Maar uiteten gaan hier is echt goedkoop. Zelfs een duur restaurant is nog goedkoper dan in Nederland. Heel fijn 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  28 October, 2015 at 10:29 PM

  Dit vind ik toch d lukere blogs, al die herhalingen vind ik minder, sorry. Gewon, de verhalen van alle dag. Succes met het vinden van een baan. Jullie trouwen in NL ?

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares