vliegen met emirates

Plog: van Warffum naar Beijing

Begin april reisde ik van mijn ouderlijk huis in Warffum (Groningen) met de trein, het vliegtuig en de taxi naar mijn huis in Beijing. Onderweg maakte ik een hoop foto’s die ik voor een plog wilde gebruiken. Tot nu toe deed ik dat nog niet, maar voor vandaag heb ik ze dan eindelijk uitgezocht. Kijk je mee?

Van Warffum naar Beijing

warffum

Het beginpunt van de lange reis. Mijn ouders wonen in Warffum (daar ben ik ook opgegroeid) en het was voor ons het makkelijkst om de trein naar Schiphol te nemen in plaats van de auto. Je verwacht het misschien niet, maar er gaan nog treinen verder dan Groningen. Dit station ligt op de spoorlijn Groningen – Roodeschool. Zoals je ziet ligt het station nogal in ‘het niets’. Achter mij ligt het dorpje en vanaf het station zelf kijk je uit over de akkers van de boeren.

warffum

bussen inzetten

We reisden zoals gezegd met de trein en dan vind ik het altijd lekker om een boek te lezen. Ik herinner me nog dat toen ik studeerde en ik zo eens in de maand naar mijn ouders ging ik ook altijd probeerde te lezen. Dat ging echter vaker niet goed dan wel. Ik viel meestal al snel als een blok in slaap.
De trein reed niet helemaal door naar Schiphol; er moest op de bus overgestapt worden. Geen ramp want we hadden voldoende tijd ingepland en zouden alsnog ruim op tijd op Schiphol aankomen.

eten bij la place

     gemakkelijke kleding vliegen

Na de lange treinreis hadden we allemaal wel trek in wat. We besloten wat bij het La Place restaurant te gaan eten en ik bestelde wokgroenten met rijst. Helaas was het niet echt lekker, ik at het zelfs niet eens allemaal op.
Een tijd geleden (ik geloof in maart tijdens op Vrouwendag) kocht ik een legging. Nou ben ik niet bepaald een legging-type, maar het leek me wel lekker voor een luie zondag of tijdens het vliegen. Tijdens lange vluchten draag ik nooit een spijkerbroek, dat zit echt niet lekker en zo’n legging leek me wel comfortabel. Hij zat ook echt lekker en fijn tijdens de vlucht, het enige minpuntje is dat hij zo strak zit, haha.

vliegen met emirates

vliegen met emirates

Ik vloog met Emirates.  In 2005 en 2007 was ik er ook, toen ik naar Maleisië & Thailand vloog. Vanaf de gate op Schiphol maakte ik foto’s van de mooie lucht.

eten in het vliegtuig

Het eten dat ik op de vlucht Amsterdam – Dubai kreeg. Het ziet er wat minder smakelijk uit dan het was. Emirates heeft over het algemeen wel goed eten en wat ik ook fijn vind is dat je echt bestek krijgt en geen plastic spul. Eet toch fijner.

films in het vliegtuig kijken

Ik sliep wat, las wat in mijn boek en keek de film 12 years a slave (affiliate). Wat was dat een indrukwekkende film zeg! Moeilijk om te beseffen dat dit echt is zoals het ooit was, maar ook me te realiseren dat slavernij vandaag de dag echt nog niet helemaal weg is. Ik vond het soms wel lastige de accenten te verstaan waardoor ik sommige scenes niet helemaal goed kon volgen. Dat is het enige puntje van kritiek dat ik heb, voor de rest is het een aanrader.

mooie luchten

Onderweg zie je vanuit het vliegtuig ook vaak de mooiste luchten.

leven van een blogger

In Dubai had ik nogal wat tijd tussen mijn vluchten, zo’n 4 uur en dus begon ik maar aan deze plog. Het lukt niet veel te schrijven want een Belgische man die naar Indonesië vloog knoopte een praatje met me aan en wist van geen ophouden.

eten op het vliegveld

eten op het vliegveld

In de tijd dat ik moest wachten was ik aardig voor mezelf. Of nou ja, eigenlijk had ik gewoon honger en wilde ik wat eten, haha. Het eten op vliegvelden vind ik altijd veel te duur en dus nam ik wat kleins. Een muffin en yoghurt met honing.

eten op het vliegveld

Van mijn laatste dirham, aangevuld met wat eurocenten kocht ik een latte. Enerzijds omdat ik zo moe was, anderzijds omdat het gewoon lekker is.

long walk to freedom

De tweede vlucht keek ik long walk to freedom (affiliate) over het leven van Nelson Mandela. Ook niet bepaald lichte kost, maar wel fascinerend en indrukwekkend.

vliegveld peking

Na een lange reis kwam ik dan eindelijk aan op het vliegveld van Beijing. Weer thuis! Het was goed en fijn om in Nederland te zijn en tijd met familie door te brengen, maar thuiskomen is toch ook fijn. Dit keer waren mijn gevoelens nog dubbeler dan normaal (kan dat uberhaupt?) en dat maakte het er niet makkelijker op.

En dat is dan meteen het grootste nadeel van in het buitenland wonen. Dat je niet gewoon even snel naar je familie kunt.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Plog: van Warffum naar Beijing”

 1. Wat gaaf gedaan! Leuk verslag! Tja, in het vliegtuig zit je het prettigst met een heerlijke slobberbroek aan! 😉 En verder ook het liefst de schoenen uit, dat doe ik namelijk…ik neem dan heerlijke warme sokken mee in mijn tas en doe ik lekker de schoenen uit! Soms is het eten idd niet te (vr)eten….maar meestal prima! 12 Years a Slave, is idd een erg mooie film….heb je de The Butler ook gezien, vond ik ook erg mooi! Ja, dat is wel jammer dat je ver van je familie woont, maar het weerzien is dan (waarschijnlijk) iedere keer wel erg leuk!

 2. Wat een leuke plog! Mooi om zo met je mee te reizen 🙂
  In het vliegtuig kun je idd beter makkelijk zittende kleding aan hebben en echt bestek is wel zo fijn. Mooi die luchtfoto’s! Kon je die films zelf kiezen in ‘t vliegtuig? Wel zwaar, maar ook indrukwekkend lijkt me.

  Een fijn weekend!

  1. Fijn te horen dat je het leuk vond om te lezen & zien.
   De films kon ik zelf kiezen inderdaad. Emirates heeft een goed in house entertainment programma met de laatste films. En niet alleen Emirates, veel airlines hebben dat.

 3. Leuk overzichtje heb je gemaakt. Als ik moet reizen heb ik ook meestal een comfortabele broek aan. Reist toch wel prettiger. Dat is wel een nadeel als je in het buitenland woont, maar fijn dat je weer even bij jullie familie kon zijn.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares