point it boekje

Wijs het aan met het Point It Boekje

Een paar dagen geleden was ik mijn tas eens aan het uitruimen. Ik gooi altijd alles in mijn tas. Wanneer ik iets kwijt ben kan ik ook het beste in mijn tas kijken. Terwijl ik de inhoud van mijn tas aan het uitzoeken was, kwam ik mijn ‘point it boekje‘ tegen. Het Point It Boekje is een klein, heel handig boekje met heel veel foto’s.

Wijs het aan het met het Point it Boekje

point it boekje

Koop het aanwijsboekje nu!

Spreek je de taal niet, wijs het aan!

Het was zo’n 2 jaar geleden, vlak voor mijn vertrek naar China, dat ik het point it boekje kocht bij de Beversport. De naam zegt het al; het point it boekje is een aanwijsboekje. Je kunt het niet lezen, er staan alleen maar foto’s in. Het is een ideaal boekje voor wanneer je naar een land reist waar je de taal niet spreekt en je Engels ook niet altijd voldoende is. Een land als China bijvoorbeeld.

point it boekje

In het begin gebruikte ik het boekje veel, vooral in Shaoxing spraken er maar weinig mensen Engels, het point it boekje kwam dus goed van pas! Naar mate ik langer in China was gebruikte ik het boekje steeds minder; ik leerde wat Chinees en kon me op die manier voldoende redden.

Hilarische foto’s

Het point it boekje is niet alleen praktisch, het biedt ook vermaak in de vorm van geweldige, gedateerde foto’s! Mijn favoriet is toch wel de foto met het cassettebandje en de videoband!

Koop het Point it boekje hier

point it boekje

point it boekje

Phrasebook

Als vervanging van het point it boekje begon ik op een bepaald moment een ander handig boekje veel te gebruiken, namelijk ‘Lonely Planet phrasebook Mandarin‘. Ondertussen heb ik dit boekje zo veel gebruikt dat hij van ellende bijna uit elkaar valt. Ik haal hem echt altijd en overal uit mijn tas. Dit boekje is compact en is opgebouwd uit verschillende thema’s van ‘vervoer’ tot ‘uit eten gaan’. Alles is in het Engels, Chinese en pinyin (het geschreven Chinees waarbij ‘ons’ alfabet wordt gebruikt). Op deze manier kan iedereen het begrijpen.

Telefoons met vertaal-apps

Inmiddels zijn er talloze apps te downloaden die jouw taal in allerlei andere talen kunnen vertalen. Soms kun je zelfs hetgeen je wilt vertalen inspreken, ontzettend handig! Toch denk ik dat boekjes als deze altijd handig zullen blijven, als is het maar om het feit dat ze zo hilarisch zijn!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Wijs het aan met het Point It Boekje”

  1. ik ben een keer iemand met zo een boekje tegengekomen. geniale bedacht!

    ps: heb net je JKL berichtjes gelezen! Gaaf dat je daar ook bent geweest hahaah

  2. Hahahaha i have never heard of a point it book before. What a cool and helpfull idea the inventor must be a millioner, The one must have when visiting China I will have to remember that and track down a copy for myself.

    1. Thanks for your comment. Glad you liked my post.
      I bet he is a millioner, so simple and so useful. I’m sure a lot of people have one.

  3. Ook wij hebben dit boekje, maar juist in China was het ‘t minst bruikbaar, ze begrepen de plaatjes daar vaak niet en we kregen dus voortdurend antwoorden en dingen die we niet hadden gevraagd… één van onze grootste frustraties. Wel vaak om de plaatjes gelachen idd, ook met de mensen ter plekke, vooral Indiërs vonden het hilarisch 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares