INSPIRATIE :: Quotes over het leven

Met mijn besluit om vanaf 2015 niet meer alleen maar over reizen en het expatleven te bloggen wat nou niche?, maar ook wat meer over lifestyle, vond ik het een mooi moment om weer wat fijne quotes te delen. Al eerder deelde ik mijn favoriete quotes maar die hadden nagenoeg bijna allemaal betrekking op reizen. De quotes die ik vandaag met je deel gaan over het leven.

Quotes over het Leven

quotes over het leven

En die relatie, die had ik afgelopen november al weer 4 jaar. Nu Miguel weer in China is en ik in Nederland besef ik eens te meer hoe gelukkig ik ben met hem in mijn leven. Ik kan bij hem mezelf zijn en hij kent mij als geen ander.

Quotes over het Leven

Wat maakt je écht gelukkig? Welke grote dingen, welke kleine dingen? Het is moeilijk om op alle vlakken gelukkig te zijn (in je werk, in je relatie, in je vriendschappen of in / met je lijf), dat weet ik maar al te goed, maar dingen doen die je een klein beetje gelukkiger maken dragen denk ik wel bij aan het grotere gevoel van happiness.

Quotes over het Leven

Het materialisme dat tegenwoordig centraal lijkt te staan, de hebberigheid van sommige mensen. Zelf hecht ik niet veel waarde aan spullen, het zijn slechts dingen en vaak makkelijk te vervangen. Liever verzamel ik herinneringen en ervaringen. Ik kan ze overal mee naar toe nemen en mijn huis slibt er niet van dicht. Herinneringen kunnen wel vervagen. Daarom probeer ik ze levend te houden door fotoboeken te maken, zoals bijvoorbeeld het album over de Filipijnen.
Deze quote sluit goed aan bij de plannen die ik nu heb wat betreft het opruimen van de spullen die nog in mijn ouderlijk huis staan. De vele spullen die in bananendozen zitten hoef ik niet langer allemaal te bewaren.

Quotes over het Leven

Dit is volgens mij een dingetje waar veel vrouwen moeite mee hebben: nee zeggen zonder allerlei excuses. Ik kan er zelf ook wat van, alhoewel ik de laatste jaren wel beter geworden ben in het ‘nee-zeggen’. In mijn studententijd rende ik van hot naar her, wilde overal aan meedoen en hielp mijn hogeschool en mijn volleybalvereniging met het organiseren van allerlei activiteiten. Super leuk natuurlijk, maar ik was behoorlijk vaak uitgeteld en moe. Inmiddels heb ik geleerd wat beter naar mezelf te luisteren en vaker nee te zeggen als ik ergens geen zin in heb.

Kun jij goed nee zeggen?

Quotes over het Leven

De laatste quote is wel redelijk actueel. Momenteel heb ik zoals gezegd geen werk en kan ik in principe alle kanten op. Maar welke kant wil ik op? Welke richting laat ik mijn hersenen en voeten mij sturen? Laat ik mijn gevoel spreken en volg ik dat of laat ik mijn brein wat meer spreken en gebruik ik vooral mijn verstand? Lastig hoor, want beslissingen moet je toch enigszins met het oog op de toekomst maken.

Quotes inspireren me, laten me nadenken over dingen en vaak vind ik ze ‘gewoon’ mooi. Er is dus grote kans dat er in de toekomst meer van dit soort blogposts online komen.

Bronnen: 1, 2 & 4.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “INSPIRATIE :: Quotes over het leven”

  1. Geen werk? Oh, wist ik niet! Ik dacht dat je gewoon onbetaald verlof had opgenomen gezien de omstandigheden en dat je straks weer gewoon aan de slag zou kunnen…

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares