stedentrip Tallinn

Next trip: reis naar de Baltische Staten!

Aan al die reisjes die ik hier maak lijkt geen eind te komen… Mijn volgende reis is namelijk al weer gepland. Ik ga op reis naar de Baltische Staten! Terwijl we laskiaspulla in de oven staat blader ik samen met reisgenoot Inge door reisgidsen om te bekijken wat we allemaal willen gaan zien.

Reis naar de Baltische Staten

reis naar de baltische staten

De voorbereidingen voor het volgende reisje zijn in volle gang. Mijn/onze volgende reis gaat namelijk naar Riga, Tartu & Tallinn.

Rond 4 uur pakken Inge & ik de trein naar Tampere. Daar met de bus naar het vliegveld en om 20.50 vliegen we naar Riga, Letland. Twee dagen lang zullen we Riga gaan verkennen. Aan het einde van dag 2 {donderdag} nemen we de bus naar Tartu, waar Reet & Kerli zullen zijn. Daar blijven we een paar dagen {nog onbekend hoe lang} en gaan we hopelijk veel doen en zien, maar zeker weten veel lol maken . Na Tartu reizen we met ons tweeën door naar Tallin. Daar blijven we zoals het nu lijkt waarschijnlijk toch 2 dagen ipv 1. Daarna terug met de boot naar Helsinki en per spoor naar Jyvaskyla. Ik heb er zin in!! Dat is in het kort hoe onze reis naar de Baltische Staten er uit ziet.

Het leven in Jyvaskyla

De afgelopen week kende vele leuke ‘activiteiten’; een avondje stappen in Blaze {mijn primeur}, een bezoekje aan een school, een bezoekje aan een bos {voor hetzelfde vak als dat van de uien en de kopje :s} en de laatste stammtisch. Boven al deze leuke dingen hing een grijs wolkje, want Kerli zou de vrijdag na Stammtisch vertrekken. Daarom hebben we de afgelopen week dus maar flink gefeest . Het afscheid was toch best moeilijk, maar gelukkig zie ik haar al snel weer!

Zaterdag de hele middag heerlijk in het park gelegen en de picknickt. Een hoop gezelligheid, een hoop eten en een klein beetje bruin. Hopelijk wordt het komende week ook zo’n mooi weer!

Na volgende week gaat het rap; dan nog maar 3 {!!) weken en dan zet ik al weer voet op Nederlandse bodem. Om precies te zijn: 26 mei vlieg ik terug naar Bremen, waar ik de bus naar Groningen zal nemen.
Daarna zal het toch nog bijna 2 weken duren voordat ik terug ben in Nijmegen.

Nu wordt het tijd om de pulla’s in de oven te schuiven, en een laatste check te doen!

Ben jij al eens in de Baltische Staten geweest?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Next trip: reis naar de Baltische Staten!”

 1. Hey maatje, ik heb er ook heel veel zin in. We gaan weer eens heel veel zien, dat heb ik wel door als je ‘even’ op het internet zoekt, naar wat je allemaal kunt doen .
  Dat worden weer moeie voetjes en uitgeputte lichamen, maar voldane hoofdjes

  Kus, tot straks

 2. Joooooo! Dat klinkt goed!! En kom je alweer over 3 weekjes naar huis ! Leuk voor ons, niet zo leuk voor jou…Vanavond ga ik eten bij As, we zullen er 1tje op je drinken. Veel reisplezier!!! Kussie!

 3. Fijn dat je allemaal leuke activiteiten hebt gehad de laatste tijd. Inderdaad na dit reisje gaat het supersnel dat je weer naar “huis” gaat. Dan nog het allerlaatste tripje en dan is het echt gedaan met de pret.Veel plezier met dit tripje.Geniet er nog maar even van.
  Groetjes ook aan Inge.

  Knuffel

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares