wat te doen in seoul

Reis naar Seoul: insiders tips gevraagd!

Het duurt nog maar een paar weken voor mijn reis naar Seoul; op 1 juli vlieg ik vanaf Beijing in 3,5 uur naar Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het wordt voor mij een tweede bezoek aan Zuid-Korea, want in 2012 reisden Miguel en ik er al eens 3 weken doorheen met onze backpack op de rug.

reis naar Seoul

Wat zijn mijn plannen voor mijn reis naar Seoul?

Echt concrete plannen heb ik nog niet, wel vage. That’s how I roll. Toch hoop ik de komende dagen wat meer plannen te maken, zodat ik optimaal van mijn tijd in Seoul kan gaan genieten en er zoveel mogelijk uit kan halen. Het moet een ontspannen tripje worden, maar ik heb ook zin om lekker veel te doen, zien en eten. Ik wil naar wat cafés, een aantal markten bezoeken, misschien een food tour doen, terug naar één van de paleizen om die in de zomer te zien, en heel veel lekker eten.

Hoewel ik nog geen restaurants heb gevonden waar ik naar toe wil om te gaan eten, wil ik wel graag naar de Noryanjin vismarkt. De filmpjes en verhalen van Marc Wiens doen me watertanden en ik heb enorme zin om op de markt mijn ogen goed de kost te geven. Het liefst zou ik ook van alles proeven, maar vis en zeevruchten zijn nogal aan de prijs en ik zal toch een beetje op mijn budget moeten letten. Zeker omdat we deze zomer ook naar Japan gaan.

In mijn zoektocht naar hidden gems en plekken die wat minder standaard zijn kwam ik op de site van Mimsie terecht. Ze woont in Korea en heeft er ontzettend veel over geschreven. Door haar blog over thema cafés besloot ik dat ik zeker een paar thema cafés wil gaan bezoeken. Sowieso een kattencafé om een middagje lekker te kroelen en het CupCake Café lijkt me ook helemaal geen verkeerde plek om een uurtje of wat te zitten genieten.

Er worden in Seoul ook wandeltochten georganiseerd door vrijwilligers. Tegen een vergoeding (vrijwillig) nemen studenten je mee door een buurt en leer je de stad wat beter kennen. Hier ga ik me zeker voor aanmelden, je leert op zo’n manier zoveel meer over een stad kennen dan wanneer je er zelf doorheen loopt.

Waar ga ik slapen?

Schreef ik net nog dat ik slecht voorbereid ben, ik moet nu bekennen dat ik mijn accommodatie óók nog niet geboekt heb. Simpelweg omdat ik niet kan beslissen waar ik zal gaan slapen. Een hostel is de makkelijkste optie, maar na mijn ervaringen de vorige keer vrees ik daar een beetje voor. Airbnb is een optie en dat lijkt me wel wat, net zoals een homestay. Met beide heb ik geen ervaring, waardoor het me juist zo leuk lijkt. De laatste twee opties zijn echter wel duurder dan een hostel. Een hotel wordt het in elk geval zeker niet.
Deze keer zal ik niet in een Koreaans badhuis of in een tempel gaan slapen, daarvoor ben ik er net te kort. Ik wil geen tijd verliezen met moeten verhuizen van slaapplek 1 naar slaapplek 2.
Ik ben benieuwd waar jij voor zou kiezen.

Moet ik me zorgen maken om MERS?

reis naar Seoul
Zal ik een mondkapje gaan dragen in Seoul?

De afgelopen weken is het regelmatig in het nieuws geweest; de uitbreiding van MERS (Middle Eastern Respiratoy Syndrom). Het verspreidt zich redelijk snel in Zuid-Korea en de regering lijkt niet veel te doen. Zo wilde de regering in eerste instantie niet laten weten waar de besmettingen hadden plaatsgevonden.
Wat ik heb gelezen is, is dat het vooral belangrijk is om nu extra vaak je handen te wassen (met warm water) en je mond, neus en ogen niet aan te raken met je handen. Het virus wordt verspreid door druppels, druppels van het hoesten en niezen bijvoorbeeld.

Tips voor mijn reis naar Seoul

Zuid-Korea is geen hele populaire reisbestemming voor backpackers of mensen die op vakantie gaan en dat is jammer. Jammer omdat het echt een heel mooi land is en ook jammer omdat er relatief weinig over te vinden is. Vooral als het gaat om dat ene mooie park, dat knusse restaurantje of die leuke wijk.

Ik hoop dan ook dat één van jullie een paar mooie tips met me kan delen óf iemand kent die dat kan doen.
Dus, mocht je een tip hebben of een hot spot kennen, laat het me dan zeker weten in een reactie. Bedankt alvast!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Reis naar Seoul: insiders tips gevraagd!”

 1. Goed idee om je door studenten rond te laten leiden, zij weten wat de leuke plekjes zijn en kunnen je vast wel meer vertellen dan de standaard geschiedenis-lesjes uit de reisgidsen. Ik ben benieuwd om je verhalen te lezen, het lijkt me een fascinerend land 🙂

  1. Hey Ester, welkom en bedankt voor je reactie.

   Korea is zeker fascinerend, ik was er erg van onder de indruk een paar jaar geleden. Dat zal nu vast weer zo zijn.
   En voor ‘de achterblijvers’ zal ik extra veel foto’s maken 🙂

 2. Wat gaaf dat je naar Seoul gaat! Ben wel ‘n beetje jaloers hoor 😉 Zou er ook graag nog een keer naar toe willen!
  Wij sliepen toen in motels (overdag ben je toch de hort op en je hebt je eigen toilet en douche) en dan gewoon een lekker broodje als ontbijt halen bij een bakkertje, die op elke straathoek wel te vinden is. Blijf je alleen in Seoul of trek je nog verder door Z-Korea?

  Ik heb even gekeken wat wij toen gedaan hebben, misschien heb je hier iets aan:

  – een Koningsmaal ‘Royal Meal’ te bestellen in een restaurant
  – de Milenium Tower; heb je prachtig uitzicht over heel Seoul
  – koninklijke paleizen Gyeongbokkung en Changdeokkung; wisseling van de wacht zien
  – de traditionele winkelstraat Insadong
  – Korean Folk Village; ligt in de buitenstad Suwon en is het grootste openluchtmuseum van Korea
  – het War Memorial
  – traditionele Namdaemun markt
  – je kunt ook heel leuk fietsen in Seoul; niet in het centrum zelf, maar langs het water.

  1. Bedankt voor je tips!
   Inmiddels heb ik hostel geboekt en heb ik mijn plannen zo ongeveer rond. Ik ga wat markten bezoeken, een food tour doen (yum!), een wandeltour, naar een badhuis en lekker relaxen en eten.
   Een aantal van de dingen die jij noemde heb ik de vorige keer al gedaan, dus die sla ik nu over 🙂

 3. Hey Yvon?

  Betreft MERS, het is beetje gemixed gevoel hier. Als je de nieuws leest is het vrij ernstig. Hier in Seoul zie hier en daar wel mensen met een mondkapje. Maar het leven gaat gewoon door. Het is wel iets minder druk op sommige plekken. Ik zou wel een n95 masker mee nemen van China. En vooral opletten op de hygiene. Veel plezier nog in Seoul !!!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares