chinese muur

Backpacken in China: niet te missen artikelen

De afgelopen jaren heb ik heel wat artikelen geschreven over China met daarin tips. Hoe je het makkelijkst met de trein reist, wat handige apps zijn om te hebben, hoe het openbaar vervoer in Beijing werkt en nog tal van andere artikelen. Om het je nog makkelijker te maken heb ik een aantal voor je bij elkaar gezet.

Backpacken in China

1. Voor de eerste keer reizen in China; handig om te weten

Ga je voor het eerst naar China op vakantie, dan kan dat bezoek nogal overweldigend zijn. Er komt zoveel op je af, China is zo anders dan Nederland! Want hoe zit het met je visum, de taal en hoe ding je nou goed af? In dit artikel leg ik het allemaal uit.

Tip voor je eerste reis naar China

backpacken in China

2. Met de trein door China; zo wordt dat een eitje!

Niet alleen de taal & het eten zijn anders hier. Ook het openbaar vervoer is niet te vergelijken met het o.v. in Nederland. In twee blogposts leg ik uit hoe je je gemakkelijk met de trein kunt verplaatsten. Treinkaartjes moet je namelijk ver van tevoren kopen, zeker op populaire routes en tijdens de Chinese feestdagen zoals Chinees Nieuwjaar. De laatste jaren heeft China haar treinen heel snel en goed ontwikkeld waardoor je nu in een uur of 5 van Beijing naar Shanghai reist!

Lees hier alles over de treinen en het kopen van treinkaartjes.

8 tips waarmee je treinreis zo aangenaam mogelijk wordt.

3. Handige apps

Vandaag de dag kun je ook als reiziger niet meer zonder je smartphone. Een offline woordenboek, een app met een lijst van de beste restaurants, bars & bezienswaardigheden en meer. Ik heb de meest praktische apps voor je reis naar China verzameld en ze in een handig overzicht geplaatst.

De handigste apps voor je reis naar China.

4. Vervoer in Beijing

Zoals ik eerder al zei kan Beijing overweldigend zijn als je er voor de eerste keer komt. Dat was bij mij in elk geval wel het geval. “Hoe werkt de metro, zijn taxi’s wel te vertrouwen en hoe kom ik nou het makkelijkst van het vliegveld naar de stad? Vragen die jij ongetwijfeld ook zal hebben bij je aankomst in Beijing. Hoe je het beste van het vliegveld naar de stad komt en waar je op moet letten wanneer je een taxi instapt vertel ik je in dit uitgebreide artikel.

Tips voor het (openbaar) vervoer in Beijing.

5. Last but not least; China’s firewall

Het is alom bekend; Facebook, YouTube, blogspot en vele andere sites doen het niet in China. Onhandig wanneer je die ene leuke foto op Facebook wilt plaatsen of snel een Tweet wil versturen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je over deze virtuele muur heen kunt klimmen waardoor je zonder problemen toch op de hoogte kan blijven van wat er thuis en op Social Media gebeurt.

Hoe omzeil ik de Chinese Firewall?

Is WhatsApp écht geblokkeerd in China?

 

Hopelijk vind je dit een handig overzicht. Mocht je echter nog vragen hebben en dingen willen weten over reizen in China, stel ze gerust!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Backpacken in China: niet te missen artikelen”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares