reizen door cambodja

Travel Wishlist ♥ Reizen door Cambodja

Nu ik heb besloten weer in het Nederlands te gaan schrijven op GoYvon, leek het me leuk om een rubriek in het leven te roepen; de ‘Travel Wishlist’. Globetrotter (uche) als ik ben wil ik nog veel meer van de wereld zijn en er staan dan ook heel wat landen en steden op mijn wensenlijstje. In deze nieuwe rubriek laat ik zien waar ik nog graag heen zou willen. In deze eerste aflevering; Cambodja!

Toen ik in augustus 2010 richting China vertrok, was mijn plan om na China naar Vietnam, Laos en Cambodja af te reizen. Doordat ik Miguel ontmoette bleef ik langer in China en ging mijn plan om te reizen niet door. Wel bezochten we samen Laos, in de zomer van 2011. Cambodja & Vietnam staan echter nog altijd om mijn wensenlijstje om eens te bezoeken.

Inmiddels ben ik in Cambodja geweest. Lees mijn artikelen over dit bijzondere land.

reizen door Cambodja

Reizen door Cambodja

Cambodja ligt in Zuid-Oost Azië en grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. De hoofdstad id Phnom-Penh en er wonen zo’n 15 miljoen mensen in het hele land, die overwegend Boeddhistisch zijn. Cambodja werd lange tijd (zo’n 90 jaar) geregeerd door Frankrijk. Sinds 1953 is het zelfstandig en heeft het land heftige tijden gekend. We kennen natuurlijk allemaal de verhalen over de Vietnamoorlog, de regering van de Rode Khmer, en over de inval van de Vietnamezen in 1978.

Angkor Wat

Cambodja is beroemd om Angkor Wat. Dit is dan ook meteen de meest populair trekpleister van het land en één de plaatsen die ik heel graag wil bezoeken. Het wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel werd gebouwd tussen 1113 en 1145 en is dus enórm oud! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het op de werelderfgoedlijst staat. De foto’s die ik er van heb gezien zijn al zo indrukwekkend, ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om het daadwerkelijk te zien. Momenteel weet ik nog niet wanneer ik daadwerkelijk naar Cambodja zal gaan…

Choeung Ek: the killing fields

De killing fields liggen niet ver van de hoofdstad Phnom-Penh. De gevangenen van Tuol Sleng werden hier naar toe gebracht en om het leven gebracht. In het monument dat gemaakt is zie je de schedels van de overledenen, gesorteerd op leeftijd en geslacht. Behoorlijk gruwelijk. Toch zou ik hier ‘graag’ een bezoek aan brengen, om zo te zien wat het land heeft doorgemaakt en het beter te leren kennen.

reizen door Cambodja

Boottocht van Battambang naar Siem Reap

Ik houd wel van een beetje avontuur en deze boottocht lijkt me dan ook bijzonder om te doen. Dit boottochtje voert je door moerasland en smalle waterwegen met een mooi uitzicht. Het avontuurlijke aspect van deze boottocht is dat je soms vast komt te zitten omdat er (bijna) geen water in de rivier staat. Je zult dan de boot uit moeten om te duwen! Lekker de blubsie door!

Ben jij al eens in Cambodja geweest? Wat moet ik zeker zien als ik er naar toe ga? En als je er niet bent geweest; zou je er naar toe willen?

Foto’s via Pixabay

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Reizen door Cambodja”

  1. Volgende week ga ik voor de 3e keer naar Cambodja. Mijn laatste keer was in 2006, ik verwacht dat er veel dingen verandert zullen zijn, maar de schoonheid van Angkor is hopelijk nog hetzelfde, net als de eerste keer toen ik er was (2003).
    Ik moet eerlijk bekennen dat Angkor heel lang de lijst der UNESCO toppers aanvoerde, tot ik naar Bagan (Myanar) ging….
    De boottocht die je noemde, heb ik ook gemaakt, gelukkig met droge voeten 😉

  2. Hallo Yvonne, ik lees jouw berichten steeds graag. Voor deze leuke rubriek heb ik een link geplaatst in mijn rubriek ‘Nieuws en artikelen’, http://www.sifaa.nl/nieuws . Zelf woon ik al 10 jaar in Chiang Mai Thailand, heb net als jij een Thaise partner gevonden en we hebben nu een dochter van 2 jaar. Als je weer een leuk artikel schrijft neem ik graag weer een link naar jouw site op.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares