TEFL cursus

Lesgeven in China: Richard English International

Had ik de vorige keer weinig te vertellen over het lesgeven op Richard English International, momenteel is er veel gaande en dus ook veel te vertellen! Pak er een kop thee bij en lees mee met mijn avonturen.

Lesgeven in China: Richard English International

Ander rooster

TTC heeft contact gehad met de mensen van Richard English International en sindsdien is mijn rooster gelukkig enigszins aangepast. Niet geheel in positieve zin overigens. Ik heb nu 21 lesuren in plaats van het maximale aantal van 15. Het maakt me niet heel veel uit; lesgeven is wat ik graag doe!
Het probleem zit hem in het feit dat ik compensatie voor de extra uren zou moeten krijgen. Dit in de vorm van extra salaris of vrije dagen. Daarom besloot ik maar even met de directeur te praten…

richard english international

Rehearsel more

Dat praten met de directeur, ik weet nog altijd niet of het een heel goed idee was. Ik ging zijn kantoor binnen en voordat ik nog maar zat barstte hij al los in een monoloog. Hij legde me haarfijn uit hoe ik moet lesgeven en vroeg me serieus of ik wel wist hoe ik een lesvoorbereiding moest maken? Het feit dat ik een Bachelor in Education heb was blijkbaar compleet aan hem voorbij gegaan? Het schijnt ook heel belangrijk te zijn om op je lessen te reflecteren en zo beter te worden. Dit kon ik nog wel aan, maar het feit dat ik, volgens hem, alleen maar naar China was gekomen om geld te verdienen en dat ik de onjuiste motivatie had schoot me toch echt in het verkeerde keelgat. Daar ging het volgens hem niet om; het zou allemaal om de ervaringen gaan. Ik had moeite om niet te lachen; naar China voor het geld? Als ik op geld uit was geweest had ik wel een ander beroep gekozen.

Toppunt was wel dat hij, letterlijk, zei; “you need to rehearsel more”. Juist, en dat is dan eigenaar van een English Training School.

Het is een vreemde man, die er nog vreemdere regels op na houdt. We mogen bijvoorbeeld over niks anders dan werk en lesgeven praten wanneer we op school zijn. Hier houden we ons uiteraard altijd heel braaf aan. 😉

Mijn lessen

Ik heb 6 verschillende groepen die ik op de school lesgeef. Daarnaast geef ik ook les op een basisschool. Op de basisschool ben ik 1 uur per week begonnen, inmiddels heb ik 5 lessen per week. Eén van de lessen is een ‘English club’ waar kinderen vrijwillig naar toe gaan na schooltijd. De andere lessen geef ik aan de 3rd en 4th grade.

Drie dagen per week geef ik les aan Tim. Tim is 17 gaat, als alles volgens plan gaat, in januari naar Amerika. Kylle gaf hem eerst les, maar ik heb de lessen overgenomen. Zijn Engels is niet heel sterk en hij lijkt makkelijk te vergeten wat hij eerder leerde. Hoewel het soms moeilijk is om hem gemotiveerd te houden vind ik het leuk om hem les te geven.

Op zondag geef ik 3 jonge vrouwen les. De les begint om 9 uur en duurt tot half 12. In de middag geef ik ze les van 1 tot half 4. Een behoorlijke lange dag dus. Voor zowel hen als voor mij. Voor mij zit de dag er dan nog niet op; nadien geef ik nog een les aan de jongste leerlingen van de school.

Daarna is het tijd om naar huis te gaan en van mijn weekend te gaan genieten!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares