florida

Mijn ultieme zomer: een roadtrip door Florida

Het was even spannend of de roadtrip door Florida er zou komen. Miguel heeft geen rijbewijs en zelf heb ik al jaren niet gereden. Zelf rijden durfde ik daarom niet aan. Gelukkig bood de broer van Miguel aan om te rijden tijdens onze roadtrip door Florida. Onze voorlopige route ziet er zo uit, kijk je mee?

Tampa / Madeira Beach

Vanaf Beijing vlieg ik op Tampa International Airport. Vanaf daar zal ik naar Madeira Beach rijden, samen met de zus van Miguel. Zij woont daar en daar zullen we een paar dagen verblijven. Vooral om bij te komen, te acclimatiseren en uit te rusten. Dit zal voornamelijk op het strand gebeuren.

roadtrip door Florida

Naar Miami

Vanaf Madeira Beach zullen we richting Miami rijden en daar een dag en nacht verblijven. In Miami schijn je echt South Beach te moeten bezoeken, die staat dan ook ook al op het lijstje. Net als ‘Little Havana’, dat lijkt me de ideale plek om een sigaar te roken, naar wat goede muziek te luisteren onder het genot van een mojito. Verder zal ik mijn ogen goed de kost geven; er zijn veel afgetrainde, te bruine lijven te spotten en wellicht zie ik nog een beroemdheid voorbij komen.

Van Miami naar de Keys (Key West)

Na een nacht bij vrienden van Miguel zijn broer te hebben doorgebracht gaat onze roadtrip door Florida de volgende dag verder naar Key West. The Keys! Ik heb er nu het een en ander over gelezen & gezien en het zijn vooral de foto’s van de prachtige stranden en het mooie, heldere, blauwe water dat me enthousiast maken.

Naast de stranden vind je in de Keys ook het Hemingway House, dat ik graag wil bezoeken. Niet dat ik al wat van hem gelezen heb, maar misschien raak ik wel zo geinspireerd tijdens het bezoek dat ik zijn werk wil gaan lezen.
Tijdens mijn zoektocht naar wat er verder te doen en zien is in the Keys ontdekte ik ook Mallory Square. Het schijnt dat er veel te doen is en, hoewel waarschijnlijk een tikkeltje te toeristisch naar mijn smaak, lijkt het me toch wel een bezoekje waard.

roadtrip door florida

En dan the 4th of July. Ik mag dit grootse feest meemaken en zal me dan ook onderdompelen in de feestvreugde en gaan genieten van de optochten, de bbq, het vuurwerk (op de White Street Pier) en de uitgedoste menigte. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, maar het gaat vast een goed feestje worden!

Meerdere Keys

Onderweg naar Key West  ga ik proberen onze ‘chauffeur’ een paar keer te laten stoppen. Er zijn namelijk een paar ‘Keys’ waar ik wil wel stoppen om een foto van het plaatsnaambordje te maken. Een paar Keys hebben namelijk best grappige namen; Knockemdown Key, Saddlebunch Key, Fat Deer Key, Tea Table Key, Indian Key en Sugarloaf Key.

Tips

Mocht je nog goede tips hebben voor onze roadtrip door Florida, dan hoor ik het graag! Tips voor hotels, strandjes of eettentjes zijn altijd welkom.

Reis je met kinderen? Een roadtrip met kinderen door Florida kan ook prima!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Mijn ultieme zomer: een roadtrip door Florida”

 1. Ohh ik ben daar geweest toen ik 12 was en toen mocht ik met dolfijnen zwemmen, de Keys zijn echt betoverend mooi, wat een paradijs. Tip: rijd de zon achterna als die ondergaat. Je komt op prachtige stranden terecht.

 2. Team Tea Table Keys! Het lijkt me een mooie route, ik heb een nichtje in Miami en die smeekt me om haar te komen opzoeken – maar … geld en tijd.

 3. WAUW!!
  The Keys, Prachtig! Heb daar hele mooie herinneringen aan. Heb als kind op Key Largo gewoond, tussen de Cubanen, 50 meter van het strand. Die Cubanen wisten er altijd wel een feestje van te maken!

  1. Hey Sander,
   Bedankt voor je berichtje, leuk om te lezen!
   Wat top dat je op Key Largo hebt gewoond, dat moet echt het paradijs voor je geweest zijn.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares