Europa Frankrijk

Romantisch picknicken onder de Eiffeltoren

parken in Parijs

Hele lange rijen, dure kaartjes, goedkopere kaartjes voor de trap, een flink windje en het bovenaan Spaans benauwd krijgen. Nee, de Eiffeltoren op hoef ik niet weer zo nodig, laat mij maar lekker picknicken onder de Eiffeltoren! Afgelopen zomer deden Miguel en ik dat dan ook. Vandaag vertel ik je hoe het was.

De Eiffeltoren op!

Samen gingen we de Eiffeltoren op; Miguel was er nog nooit geweest en hoe toeristisch ook, je mag hem eigenlijk niet overslaan. We besloten helemaal naar de top te gaan, want ja, we waren er nu toch (dat is ons motto; “We’re here, so we might as well…”). Een volgende keer zullen we dat echter niet zo snel weer doen. Waarom niet? Ten eerste maakt het weinig verschil wat betreft het uitzicht. Beide plateaus zijn hoog en je kunt ver kijken. Ten tweede is het hogere plateau een stuk kleiner qua oppervlakte en sta je echt heel dicht op elkaar. Wij vonden het niets en waren dan ook snel weer beneden.

romantisch picknicken onder de eiffeltoren

Romantisch picknicken onder de Eiffeltoren

Nee, laat mij maar onder de Eiffeltoren blijven staan. Of beter gezegd; laat mij maar picknicken onder de Eiffeltoren! Lekker op het grasveld dat je ernaast vindt. Ben je net als ik a-romantisch? Bij zonsondergang, met een fles rosé, wat Franse kaas en de Eiffeltoren voor je word je vanzelf wel romantisch!

romantisch picknicken onder de eiffeltoren

Dat is wellicht wat overdreven, maar leuk is het wel.
Wij namen een kleed mee, stopten onze bekers en sporks in de tassen en kochten onderweg vanaf het hotel naar de Eiffeltoren bij een bakker een lekker stokbrood en in de supermarkt een fles rosé, wat kaasjes, nootjes en bij de speciaalzaak een heerlijke, maar machtige spinazie-kaas lasagne. Precies zoals wij het reizen leuk vinden; simpel, lekker en budgetvriendelijk.

romantisch picknicken onder de eiffeltoren

Het echte Franse leven

En mocht je nou denken dat er alleen maar toeristen op het gras zitten? Niets is minder waar. Rond een uur 6, 7 komen er heel veel Fransen vanuit hun werk naar de Eiffeltoren toe om hier met vrienden of collega’s gezellig te borrelen en eten. Men neemt van allerlei lekkers mee en kletst en eet vervolgens aan een stuk door. Het is dus niet typisch iets voor toeristen om onder de Eiffeltoren te gaan picknicken, ook de Fransen zelf doen het.

En ben je de wijn of champagne zijn vergeten mee te nemen, er lopen altijd wel een paar mannetjes rond om je wat te verkopen.

Laat in de comments weten of romantisch picknicken onder de Eiffeltoren wat voor jou is.

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  31 May, 2013 at 9:17 AM

  Oh heerlijk. Wij hebben lekker wijntjes en bier gekocht in de supermarkt en zijn bij dat park bij de Eiffeltoren met die fonteinen wezen picknicken!

 • Yvonne
  Reply
  Denise
  12 November, 2017 at 7:22 AM

  Onder de Eiffeltoren (écht pal eronder) picknicken kan niet meer, omdat er tegenwoordig allemaal hekken om staan en je door de security moet, maar zoals jij deed of een eindje er vandaan is natuurlijk ook mooi. 😉

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares