parken in Parijs

Tips voor een romantisch weekend Parijs

Iedereen weet het; Parijs is de stad van l’amour, van de liefde. Bijna iedereen die er geweest is vind het een romantische stad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er afgelopen Valentijnsdag weer heel veel stelletjes naar Parijs zijn gegaan. Ga jij binnenkort ook naar Parijs? Lees dan zeker dit artikel. Ik geef je 5 tips voor een romantisch weekend Parijs.

Romantisch Weekend Parijs

romantisch weekend parijs

Weekend Parijs tip 1: Boek een kamer in een mooi hotel

Voordat je van Parijs kunt gaan genieten moet je natuurlijk het een en ander voorbereiden. Het vervoer er naar toe en terug bijvoorbeeld. Daarvoor zou ik je de trein aanraden. In een paar uurtjes reis je naar Parijs toe en stap je uit op Gare du Nord. Stukken makkelijker dan met de auto te reizen.

Hoewel je waarschijnlijk veel tijd in Parijs zelf zal doorbrengen en niet zoveel in je hotel, is het toch wel fijn om een goed hotel in Parijs te boeken als je een citytrip naar deze stad maakt. Wil je er een romantisch weekendje van maken, dan is het fijn om een mooie kamer te hebben, een zacht bed en een rustige omgeving. Liever geen dorm in een hostel! Daarbij; een hotel hoeft niet eens zo veel meer te kosten dan een hostel.

Weekend Parijs tip 2: Bezoek het Museum van het Romantische Leven

Wat is er romantischer dan een museum te bezoeken dat als thema ‘Romantiek’ heeft? Bijna niets, toch? In dit museum vind je kunstwerken over de liefde, maar ook zijn er allerlei cadeau’s tentoongesteld die geliefden ooit aan elkaar gaven. Interessant feitje; de Nederlandse schilderes Ary Scheffer heeft met het ontstaan van het museum te maken.

Adres: Hotel Scheffer-Renan, 16, rue Chaptal 75009 Paris

Romantisch Weekend Parijs tip 3: Bezoek de bruggen met de ‘love locks’

Deze bruggen zijn er helaas niet meer. Parijs haalt de sloten nu geregeld weg.

Misschien vind je het afgezaagd, of te zoet, maar als je wilt, neem dan een slot vanuit Nederland mee naar Parijs. In het Frans worden deze ‘liefdessleutels’ ‘cadenas d’amour’ genoemd. Je neemt een slot en schrijft er de naam van je geliefde en je eigen naam op. Vervolgens maak je het slot vast aan de brug om daarna de sleutels het water in te gooien om zo te laten zien dat jullie elkaars eeuwige liefde zijn!

romantisch weekend parijs

Weekend Parijs tip 4: Ga romantisch uit eten

Frankrijk, en dus ook Parijs, is bekend om het goede eten. Een weekend Parijs mag dan ook niet voorbij gaan zonder een romantisch etentje. Een mooi gedekte tafel, kaarslicht, fijne achtergrond muziek en goede bediening. Het liefst ga je natuurlijk ook weg van de erg toeristische gebieden zodat je je onder de locals kunt begeven.
Dit hoeft ook niet altijd veel te kosten. Sommige restaurants hebben goede deals waarbij je korting krijgt of een deel van de maaltijd gratis.

Tip 5: Bezoek de Wall of Love / Liefdesmuur

Wanneer je de wijk Montmartre bezoekt, sla dan ‘Le mur des je t’aime’ (de Liefdesmuur) niet over. Op deze muur staat het zinnetje ‘ik houd van jou’ 311 keer, in 250 verschillende talen. De tegels zijn blauw, en de tekst is er met wit opgeschreven.

Romantisch Weekend Parijs tip 6: Maak een tochtje met de boot over de Seine

romantisch weekend parijs
En dan niet overdag met zo’n toeristenschip! Nee, boek een tochtje bij een kleinere rederij waar er maar een beperkt aantal mensen op de boot kunnen. En zo’n tochtje maak je uiteraard ‘s avonds, om het romantische gevoel nog wat te verhogen. Vaar langs de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame.
Romantisch Weekend Parijs tip 7: Ga picknicken onder de Eiffeltoren

Om je romantisch weekend in Parijs toch nog enigszins budget vriendelijk te houden kun je gaan picknicken onder de Eiffeltoren. Vooraf duik je een winkeltje in, koop je wat kaasjes, een lekkere fles rode wijn en olijven om vervolgens naar de Eiffeltoren te gaan. Hier strijk je neer op het grote grasveld en al zittend op het kleed dat je meegebracht hebt geniet je van al het lekkers, de Eiffeltoren en elkaars gezelschap.

Wil je de Eiffeltoren beklimmen, lees dan dit artikel dat antwoord geeft op de vraag; Eiffeltoren met de trap of lift?

Tip 8: Wandel over Père Lachaise

Oké, ik geef toe, het is wellicht een gek idee om een wandeling over een begraafplaats als romantisch te bestempelen. Maar… Père Lachaise is niet zomaar een begraafplaats. Het is een bijzondere plek in Parijs en een begraafplaats vol familiegraven met bijzondere kapelletjes, stenen met bijzondere teksten en meer. Wat deze begraafplaats daarnaast het bezoeken waard maakt, is het feit dat er zo veel bijzondere mensen begraven liggen. Schrijvers en artiesten van weleer zoals Marcel Proust, Edith Piaf en Oscar Wilde vonden hier hun laatste rustplaats.

Bonustip: GENIET!!

Ben je nog op zoek naar een fijn hotel in Parijs? Kijk dan eens of je hier een mooi hotel kunt vinden.

Praktische informatie voor je weekendje Parijs

Vliegtickets naar Parijs

Treintickets naar Parijs

Toffe reisgids voor Parijs

romantisch weekend parijs

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Tips voor een romantisch weekend Parijs”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares