Mijn Lifestyle Persoonlijk

Shanxi Plog #1: heel veel eten in Taiyuan

eten in taiyuan

Goedemorgen! Een beetje raar om dat zo te typen, want het is nu net iets over half 11 (‘s avonds), maar wanneer deze plog online komt is het ochtend in Nederland, dus vandaar. Voor de mensen die Chinees eten niets vinden zal deze plog niet zo interessant zijn, want eten is wat ik vooral deed vandaag. Ik at me tonnetje rond tijdens de lunch en het diner. Gelukkig kan ik concluderen dat het eten in Taiyuan érg lekker is.

Heel veel eten in Taiyuan

metro in Beijing

Ik vertrok om 7 uur van huis, heerlijk weer eens tijdens de spits in de metro.
Op het station aangekomen was het zoeken naar het juiste loket om mijn treinkaartje op te halen. Ik geloof dat ik wel drie het hele station doorgekomen ben omdat iedereen me in een andere richting stuurde. Gelukkig wist ik op tijd het juiste loket te vinden én mijn kaartjes af te halen.

trein in China

In de sneltrein (die er van Beijing ongeveer 3 uur over doet naar Taiyuan) las een boek van Karin Slaughter, werkte ik aan de vlogs voor Korea en dat alles met een frappuchino in mijn hand. Die had ik wel verdiend na het rondrennen over het station.

eten in Taiyuan

Helaas was het weer niet zo goed in Taiyuan. Het miezerde behoorlijk en het was een stuk kouder dan in Beijing.

eten in Taiyuan

De lunch maakte echter alles goed! Links een soort hot pot, rechtsboven een koud gerecht van tofu en onder een ‘brood’ waar een gegrilde hele kip in zit.

eten in taiyuan

Nog meer foto’s van de lunch. Wanneer je in China uitgenodigd wordt voor het eten is er altijd eten in overvloede.

hotel in Taiyuan

Een prima kamer! Hier relax ik een uurtje en edit mijn Korea-vlog verder.

hotel in Taiyuan

Ik maak koffie met een waterkoker met het kortste snoer ooit. Waarom heeft niemand hier wat beter over nagedacht?
Nadat ik mij koffie gedronken heb is al tijd voor een briefing.

discover shanxi

Het ziet er best officieel uit allemaal.

Na de briefing is het tijd voor het diner. We gaan naar hetzelfde restaurant, maar dan op een andere locatie. Dit is het ‘moederrestaurant’, dit restaurant was er het eerst.

reisblogger

Dit soort taferelen krijg je wanneer je met een groep bloggers en fotografen bent.

eten in taiyuan

Deze 4 foto’s zijn maar een hele kleine selectie van al het eten dat we geserveerd kregen. Ik geloof dat ik wel 16 (!!) gerechten voorbij heb zien komen. Het eten blééf maar komen. Ik verwacht dat dat de rest van de dagen ook zo zal zijn, ik zal proberen om tijdens één maaltijd álle gerechten vast te leggen.

eten in Taiyuan

De tafel aan het eind van de avond.

shanxi

Het was een soort diner & show avond, waarbij we naast eten ook nog een hele show te zien kregen met allerlei optredens. Sommige waren best goed en leuk, andere een stuk minder (wanneer er vals gezongen werd bijvoorbeeld).

reisblogger

En een foto van het bureautje waar ik nu aan zit (de foto maakte ik al eerder) deze plog te tikken.

Hopelijk vond je deze eerste dag, vol met eten, toch een beetje leuk om te zien. Voor morgen beloof ik meer historie! Wellicht in de vorm van een vlog overigens, ik denk dat de afwisseling misschien wel leuk is? Laat het even weten in een reactie, dat zou ik leuk vinden! Ik vind beide namelijk leuk om te doen, maar als jullie mijn vlogs helemaal niets vinden… dan doe ik het natuurlijk niet.

Tot morgen!

Ik ben mee op uitnodiging van China Daily.
Meningen zijn zoals altijd van mijzelf.
Voor meer info lees je mijn disclaimer.

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  16 July, 2015 at 9:57 AM

  Jaaa vlogs! Ik vind vlogs leuk, om te kijken én te maken! En wat een heerlijke gerechten komen er allemaal voorbij… Yum! En die waterkoker, is het snoer aan de onderkant niet gewoon opgerold? Ik dacht dat ik ook zo’n kort snoer had, totdat ik erachter kwam dat het gewoon nog drie keer aan de onderkant gedraaid was (even optillen om te kijken, het zit soms nogal verstopt haha)

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 July, 2015 at 5:41 PM

   Leuk om te horen Sandra! Ik vind vlogs ook leuk om te maken (het editen). Heb alle dagen gefilmd, dus er komen vlogs aan. As we speak is vlog 1 aan het uploaden.

   En je had gelijk, het snoer was gewoon opgerold. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  16 July, 2015 at 9:21 PM

  Er is nog wel veel eten over zeg. Zonde eigenlijk. Dat bordje met die vier beige-achtige kegeltjes erop was zeker het lekkerst? 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 July, 2015 at 6:01 PM

   Heel veel eten en ja, dat is heel zonde. Gebeurt eigenlijk altijd hier in China. Vaak nemen mensen het mee naar huis, maar in dit soort situaties kan dat natuurlijk niet.

   En ja, dat bordje met 4 kommetjes, daarvan was die met de gele inhoud het lekkerste. Heerlijke zoete plakrijst.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  17 July, 2015 at 9:42 AM

  Eten of niet, ik ga toch voor die Starbucks, als ik door de VS reis kan ik daar niet wegblijven

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  18 July, 2015 at 11:17 AM

  Oh dat eten, soms vind ik het er zo raar uitzien haha, veel meer vet op vlees en ze eten volgens mij werkelijk alles van een dier. Ik ben niet zo’n durfal hoor haha

  De koffie is heerlijk, ben een starbucksfan !
  Je maakt wel wat mee met zo’n uitje, vervelen is er niet bij he

  Elise

 • Yvonne
  Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  20 July, 2015 at 8:27 PM

  Wat ziet dat eten er allemaal heerlijk uit Yvonne. Krijg er trek van al heb ik net (chinees) gegeten 😉 Klinkt als een super fijne trip en ik ben erg benieuwd naar je volgende post. Een vlog zou leuk zijn! Ik ben benieuwd..

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   21 July, 2015 at 1:30 AM

   Lekker he?
   De vlog staat al op YouTube, maar verschijnt vandaag in een blogpost.
   Meer verhalen over Shanxi laten even op zich wachten; ik vertrek zo naar Japan 😀

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares