TEFL cursus

Wat te doen: in Shaoxing blijven of niet?

Dat was de vraag die me de afgelopen twee weken bezig heeft gehouden. Moet ik in Shaoxing blijven of niet? In eerste instantie wilde ik gewoon terug komen in maart, zoals gepland, om in augustus weer te vertrekken. Ik had namelijk een geweldige vacature gezien voor een onderwijsbaan in Brunei waar ik op solliciteerde. Helaas ging die droom niet door.

Shaoxing: blijf ik er of niet?

Niet veel later vertelde één van mijn vrienden die hier aan de universiteit werkt dat de universiteit op zoek is naar leerkrachten voor het aankomende semester. En zijn verhaal klonk helemaal niet slecht! Zeker niet aangezien het soms voelt alsof ik hier nog maar een maand ben in plaats van al 3,5. Ik heb het gevoel dat ik nog zoveel kan en moet ontdekken!

Een maand is zo kort, het stelt eigenlijk niks voor. En daarom denk ik er over om langer in China te blijven en aan de universiteit te gaan werken.

Een kijkje nemen

Afgelopen week ben ik een kijkje gaan nemen bij de universiteit. Ik had alle papieren die ik mogelijkerwijs nodig zou kunnen hebben meegenomen en deze heb ik aan een aantal mensen laten zien. De mensen waar ik het gesprek mee had waren erg enthousiast. Nadat we een tijdje gekletst hadden (het was geen officieel gesprek), zijn we naar de ‘Kindergarten’ gegaan waar ik mogelijk ga werken volgend semester. De kinderen en leerkrachten leken me erg aardig.

Om een beter beeld te kunnen krijgen wilde ik graag een aantal lessen zien. Afgelopen maandag en dinsdag was ik dus weer op het universiteitsterrein te vinden. Ditmaal om Engelse lessen, gegeven door de foreign teachers, te zien. Ik mocht niet alleen kijken, ik kon gelijk aan de slag! En zo gaf ik gelijk al een creatieve les, wat erg leuk was! Eén van de leerkrachten gaf aan dat ik, als ik er zou komen werken, niet alleen Engels hoef te geven, maar ook handvaardigheid, rekenen en andere vakken mag geven. Dat klonk me erg goed in de oren!

De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht, veel gesproken met mijn ouders en een aantal goede vrienden en gisteren heb ik een besluit genomen. Ik blijf nog een semester langer in Shaoxing, China!!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Wat te doen: in Shaoxing blijven of niet?”

 1. He Yvon!

  Durf jij te fietsen in China…met het beeld dat ik heb durf ik dat dus echt niet he ;)…. En uhh die kleren, is dat een beetje gelukt?

  Liefs x

 2. Heej Yvonne!

  Gaaf dat je langer blijft zeg!! Ben benieuwd Smile en kan meteen mn engels een beetje bijhouden door het lezen van jouw reisverslagen!! Ben benieuwd naar je volgende verhaal!! Enjoyy

  Liefs Yessica

 3. Hehe eindelijk heb ik je gevonden. Was al tijden op zoek..haha
  Kom je fijne feestdagen wensen en zo te lezen heb je het aardig naar je zin want je wilt weer terug.
  Leuk hoor..hier is het wit een witte wereld van sneeuw. BIj jou is het warmer volgens mij!!

  fijne Kerst!!

  liefs van MaaNtje

 4. Hallo lieverd,

  Heb je het oude jaar nog een beetje leuk uitgeluid. Een heeeeel gelukkig Nieuwjaar van ons allemaal. Hier was het erg rustig.

  Groetjes en dikke kus

  Mam

 5. Hallo Yvonne,
  Ik was mijn mailboks aan het schonen en vond ergens je berichtje die je me toen stuurde!! Nooit meer aangedacht om het te updaten ofzo..vandaar dat ik zo laat naar je mail.
  Hoe was oud en nieuw daar?
  Happy New Year in ieder geval en ik heb je in mijn favorieten dus ik hou je in de gaten…haha
  Liefs MaaNtje

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares