shenyang

Shenyang – een nieuw hoofdstuk in het boek ‘China’

De afgelopen maand is er veel gebeurd. Bijna te veel om allemaal op te kunnen schrijven. Vooral omdat ik eigenlijk niet veel tijd heb om dit blogje te schrijven. Over minder dan 8 uur zit ik namelijk in de trein. De trein richting Shenyang.

Shenyang :: een Nieuw Hoofdstuk in het Boek ‘China’

Shenyang is de op 5 of 6 na grootste stad van China en is de hoofdstad van de provincie Liaoning. Liaoning ligt in het noorden van China. Shenyang ligt tussen Beijing en Harbin in.
Vanaf zondagmorgen zal Shenyang mijn en Miguel’s nieuwe thuis zijn. We verhuizen er naar toe voor onze nieuwe baan. In Shenyang gaan Miguel werken voor de Shenyang Jianzhu University.

shenyang

Hoewel we het beiden naar ons zin hadden in Shaoxing was het tijd om verder te gaan. We hadden behoefte aan een nieuwe stad, nieuwe mensen, een nieuwe school en vooral aan nieuwe plaatsen om naar toe te reizen!

Het vinden van een nieuwe baan

Wat een hoofdbrekens heb ik daar van gehad! Het was niet makkelijk om een school te vinden die ons beiden wilde aannemen en die een redelijk salaris bood. Vooral het feit dat Engels niet mijn moedertaal is maakte het een stuk lastiger. Er waren een aantal scholen geïnteresseerd, maar zodra het ze duidelijk werd dat ik geen native speaker ben was het over. Behoorlijk frustrerend, al met al.

Na een stuk of 60 e-mails naar allerlei universiteiten in China gestuurd te hebben, kregen we onder andere een antwoord van Shenyang Jianzhu University. We hadden een dubbel-interview met iemand via de telefoon, en na wikken en wegen besloten we uiteindelijk om deze baan te accepteren. We hebben een jaarcontract getekend, dus als alles goed gaat werken we tot januari 2013 in Shenyang.

shenyang

En nu is het al weer 7 januari! De meeste spullen zijn ingepakt, alleen nog wat kleine spulletjes moet in de tassen gestopt worden, maar dan kunnen we gaan! Op naar een nieuw avontuur!

Liefs, Yvonne

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Shenyang – een nieuw hoofdstuk in het boek ‘China’”

 1. Een heel goede reis gewenst en heel veel geluk in Shenyang. Hoop dat jullie het daar net zo goed naar de zin zullen hebben als in Shaoxing. En dat jullie het werk op de uni ook leuk zullen vinden.
  Dikke kus

 2. The university looks like a nice place! Good luck with the new job and enjoy the holidays. I’m not jealous at all…. en gelukkig nieuwjaar!

 3. Heel veel succes met de lange treinreis! Ik hoop dat alles goed verloopt en ben nieuwsgierig naar de foto’s.

 4. Have fun hon! Een goede reis en succes met het nieuwe avontuur samen.
  P.S. Gisteren wezen shoppen en ik heb de jurk!
  x

 5. Hoi Yvonne,

  Super!! Ik heb al je foto’s bekeken en ik kan zien dat je het reuzegezellig hebt. Mooi foto’s. Veel plezier en succes met het nieuwe avontuur.

  Lieve groet,
  Indra

 6. Ahh.. fijn om wat te horen! Wat leuk een nieuw avontuur… spannend, maar ook genieten! En geweldig dat je meteen al een vakantie naar Korea in het vooruitzicht hebt! Have fun! X Yessica

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares