Beijing

De beste markten om te winkelen in Beijing

Goedkoop shoppen, wie wil dat nou niet? In Beijing kan dat heel goed en op veel verschillende plekken. Ga je binnenkort naar Beijing en wil je gaan winkelen? Lees dan verder want ik vertel je vandaan waar je het beste kunt winkelen in Beijing.

Beijing is sinds 2014 veel veranderd. Dit betekent dat bijna alle markten die in dit artikel beschreven worden NIET meer BESTAAN.

winkelen in beijing

Winkelen in Beijing

Winkelen in Beijing kun je op tal van plaatsen doen. Je vindt er enorme shopping malls, maar ook talloze markten met kleding, elektronica en allerhande prullaria. Vandaag deel ik 4 markten met je waarvan ik denk dat ze de moeite van het bezoeken waard zijn.

Zoo Market

Laat ik maar lokaal beginnen. Dat wil zeggen met een markt die maar door weinig toeristen bezocht wordt. Het zijn voornamelijk de Chinezen die hier hun kleding (van broeken tot schoenen en jassen) en tassen komen halen. Zelfs de verkopers die op de meer toeristische markten staan (Yashow & Silk Market) halen hier soms hun voorraad.
Zelf ben ik er een aantal keer geweest en ik vind het een prima markt. Ik heb er schoenen (All Stars) en een weekendtas gekocht en die zijn van prima kwaliteit. Voor mijn schoenen betaalde ik slechts 50rmb, dus de prijs is ook prima. Je moet wel flink afdingen, anders betaal je (veel) te veel.
De Zoo Market is enorm groot en bevindt zich aan lijn 4 naar ‘Beijing Zoo’.

Silk Market

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is hier niet alleen maar zijde te koop. Er zijn honderden winkeltjes die je van alles willen verkopen. Ik vind de verkopers hier iets agressiever; ze spreken je continue aan en proberen door op je arm te tikken je aandacht te krijgen. Veel producten zijn hier namaak (onder andere shawls van ‘zijde’) en de kwaliteit is niet altijd even goed. Je moet hier hard afdingen, anders betaal je echt te veel.
Neem lijn 1 naar Yonganli, exit A en je bent er.

Yashow Market

De populairste plek om te shoppen in Beijing is toch wel deze, in Sanlitun gelegen, markt. Omringd door winkels, bars en restaurants is de Yashow Market een prima plek om je laatste yuan uit te geven. Veel toeristen komen hier naar toe voor kleding; er is echt van alles te koop. Je kunt er terecht voor schoenen, jassen, jurken, broeken en nog veel meer. Ik ben er een paar keer geweest en vind het een prima markt. Je kunt er ook goed afdingen en dat hoeft niet veel moeite te kosten. Voorbeeld? Een mooie rode jas die ik zag startte bij 1000rmb en uiteindelijk mocht ik hem voor 300 hebben.
Je vindt Yashow vlakbij ‘The Village’ in Sanlitun. Neem lijn 2 naar Dongsishitiao of lijn 10 naar Tuanjiehu.

Update december 2014: de Yashow markt is een tijd gesloten geweest voor verbouwing. Inmiddels is de markt enorm veranderd en is er niets meer terug te vinden van wat het vroeger was.

Wudaokou Clothing Market

Deze markt bevindt zich in een gebied waar veel studenten komen en dat zie je aan de producten die je in deze vier verdiepingen tellende markt vindt. Het meeste is een stuk hipper en moderner dan op sommige andere markten. Ook hier geldt dat je flink moet onderhandelen over de prijs, wil je niet te veel betalen.

Al met al kun je prima winkelen in Beijing. Je moet alleen niet een al te Nederlands figuur hebben, want dan kunnen kleren nog wel eens wat aan de krappe kant zijn. Verder is het belangrijk om te weten dat er van je verwacht wordt dat je afdingt.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “De beste markten om te winkelen in Beijing”

  1. Als we tijd hebben wil ik ook zeker shoppen in Beijing, afdingen heb ik alleen echt nog nooit gedaan, zie het ook helemaal niet voor me. Zeg je dan gewoon bij iets van duizend nee te duur en begin je bij 100 of zoiets?

    1. Ja, zoiets, haha. Je neemt een bedrag in je hoofd wat je voor het product wilt betalen en daar ga je bij je eerste bod onder zitten. Zo bied je continue heen en weer tot beide personen tevreden zijn over de prijs.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares