Leven in Beijing

Smog. Heel veel smog in Beijing

smog in Beijing

Wellicht heb je het op het nieuws gehoord; Beijing gaat schuil onder een hele dikke laag smog. Er is altijd wel smog in Beijing, maar de laatste dagen is het stukken erger dan normaal. De ‘smog-meter’ heeft officieel een maximum van 500, maar hij slaat inmiddels uit naar 519.

Smog in Beijing

De Amerikaanse ambassade hier in China houdt bij hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. China doet dit namelijk niet. Vanzelfsprekend is de Chinese regering dan ook niet al te blij dat de Amerikaanse ambassade het wel bijhoudt. Maar aangezien de Amerikaanse ambassade Amerikaanse grondgebied is kan de Chinese regering er weinig aan doen.

Sinds ik twee weken geleden in Beijing aankwam is de lucht relatief schoon geweest. Ik weet natuurlijk niet precies hoe het normaal is, maar het zag er toch best goed en schoon uit.
De lucht was soms gewoon blauw! Zo’n blauwe lucht die je ziet na een nacht flinke nachtvorst gehad te hebben. Ik denk echter dat het in dit geval door de wind kwam; er stond een stevig windje.

smog in beijing

Eergisteren was het nog niet al te slecht gesteld met de lucht, maar gisteren werd het ineens heel slecht. ‘s Ochtends was het nog enigszins te doen, maar in de loop van de dag werd het erger en erger. Aan het eind van de middag kon ik de gebouwen aan de overkant van de straat niet eens meer zien, zoveel smog!

De smog gaat waarschijnlijk tot dinsdag duren; dat zijn in elk geval de verwachtingen. Hopelijk knapt het vandaag al op, ik hoop stiekem dat de regering besluit een chemisch goedje af te schieten wat voor regen (of sneeuw) zal zorgen.

Meer over de smog in Beijing lezen

Wil je meer lezen over de smog? Kijk dan eens op deze websites; nu.nl, nos, or the ChinaDaily.

Deze site houdt bij hoe vervuild de lucht is. Je kunt ook de app installeren op je telefoon, dit is de Beijing Air Quality App.

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares