feature snapshot sunday

SnapShot Sunday: Key West of Cuba?

Het is weer zondag en tijd voor een SnapShot. Onderstaande foto maakte ik in 2013, tijdens mijn bezoek aan de Florida Keys. Ik helemaal niks met sigaren, sigaretten of roken überhaupt, maar toch schoot ik dit plaatje.

Key West of Cuba?

key west

Roken vind ik maar niets. Het stinkt, is slecht voor je en gewoon vies.
Ik herinner me mijn aardrijkskundeleraar en mijn proefwerken. Wanneer we het proefwerk terugkregen rook je het papier al van meters afstand. Het was overduidelijk dat de beste man een sigaartje had zitten paffen tijdens het nakijken. Bah!

Hier in China is roken onveranderd populair. Het lijkt er zelfs op dat het aantal rokers toeneemt. Steeds vaker zie ik vrouwen roken, die waren er 4 jaar geleden amper. In elk geval waren de rokende vrouwen een stuk minder zichtbaar. De vrouwen zijn overigens nogal altijd ruim in de minderheid: slechts 2% van de Chinese vrouwen rookt, tegenover de meer dan de helft van de Chinese mannen.
Dat roken nog steeds populair is blijkt uit de opbrengsten: in 2012 verdiende de sigarettenindustrie een ruime 757 biljoen yuan (bijna 96 biljoen euro).

Roken, ik moet er zoals gezegd niets van weten. Maar jij? Rook jij?

Bron.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “SnapShot Sunday: Key West of Cuba?”

  1. Oh echt? Wat apart dat het roken in China lijkt toe te nemen, gek eigenlijk. Over het algemeen zijn zij juist daar zo bezig met kapjes en hun huid bedekken tegen de zon. Maar dan wel roken? Gek!

    1. Hey Sandra,

      Bedankt voor je comment. De kapjes zijn vooral om het verspreiden van ziekte tegen te gaan, minder om de slechte lucht in te ademen. En de huid bedekken dat klopt ook, ze willen echt niet te donker worden, want oeh… dan wordt er misschien gedacht dat ze buiten werken,

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares