feature snapshot sunday

SnapShot Sunday: kok op de fiets

Alweer 3 jaar geleden was het de eerste keer dat mijn ouders mij in China opzochten. In maart 2011 kwamen ze hier naartoe omdat; ze me langer dan gepland moesten missen; ze dat bijzondere land waar ik verbleef wel eens met eigen ogen wilden zien en; ze ‘die jongen waarvoor ik in China bleef’ wel eens in het echt wilden zien.

Kok op de fiets

kok op fiets

Het was dan ook mijn vader die de foto van deze kok maakte. Op zijn kenmerkende fiets, waar zo veel Chinezen zich mee van A naar B verplaatsen. En niet alleen Chinezen hebben deze ‘hipster-fiets’, er zijn ook voldoende expats (inclusief ondergetekende) die zich er op voortbewegen.

Wat is de kok zijn verhaal? Gaat hij net aan het werk of zit zijn shift erop en mag hij naar huis? En zijn handen? Zijn die nou zo wit van het meel of heeft hij zijn handschoenen nog aan?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “SnapShot Sunday: kok op de fiets”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares