steden aan het gardameer

3 leuke steden aan het Gardameer voor een heerlijke vakantie

Nu de lentezon eindelijk doorbreekt in Nederland, is het voor de meeste mensen nu echt tijd om een vakantie te gaan boeken. Voor degene onder jullie die nog niet weten waar ze naartoe willen, heb ik hier een tip voor een vakantie naar Italië: het Gardameer. Ik laat je 3 leuke steden aan het Gardameer zien.

Steden aan het Gardameer: Peschiera del Garda

Dit is een stad vol met leuke restaurants, barretjes en hotels bij het zuiden van het Gardameer. Deze stad lijkt zo uit het water op te reizen. Het kent een mooi kasteel en er zijn verschillende opgravingen te vinden van de Romeinen. Het leuke aan deze stad is, dat er veel watersporten zijn te doen. Aan de rand van het meer vind je verschillende bedrijven die spullen verhuren voor waterskiën, raften of zeilen. Als je ’s avonds genoeg hebt van al dat water, kun je neerstrijken in een van de restaurants en daar genieten van het heerlijke Italiaanse eten. Uitbuiken doe je op het terras met uitzicht over het meer, om daarna lekker een drankje te doen in een van de barretjes.

steden aan het gardameer

Steden aan het Gardameer: Bardolino

steden aan het Gardameer

Wie van zoete rode wijn houdt, gaat zich zeker thuis voelen in deze stad. Bardolino wijn is een bekende Italiaanse wijn. Kenners omschrijven het als een krachtige volle wijn en mensen die er minder verstand van hebben genieten gewoon van een heerlijke zoete Italiaanse wijn. In deze omgeving zijn veel wijngaarden te vinden en op de boerderijen die daarbij horen, worden vaak proeverijen gegeven. Zo kun jij uitvinden welke soort wijn jij het lekkerst vindt.

Steden aan het Gardameer: Verona

steden aan het Gardameer

Het ligt iets van het Gardameer af, maar als je een hotel bij het Gardemeer hebt geboekt, is een bezoek aan Verona de trip zeker waard. Deze stad doet je een beetje denken aan de pracht en praal van Venetië. Hier zijn veel mooie paleizen te vinden en je vindt er leuke kleine winkeltjes. Rond het centrum zijn kleine wijnwinkeltjes te vinden. Hier kun je een echt Italiaans souvenirtje kopen.

Welke stad spreekt jou aan?

Foto’s via Pixabay.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares