stedentrip maar moskou

Stedentrip naar Moskou: Kremlin & het Rode Plein

Maandag 3 maart was het zover; de dag van vertrek naar Rusland. Al best lang geleden hadden Inge en ik ons opgegeven voor deze stedentrip naar Moskou & St. Petersburg. Maar nadat Inge had besloten om toch niet meer mee te gaan was ik een soort van alleen. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk niemand kende die meeging met deze reis, behalve het huisgenootje van Inge. Ik ken haar wel, maar niet heel goed en ze is ook niet echt een vriendin. Twijfel alom dus of ik wel mee moest op stedentrip naar Moskou.

Lees de nieuwste blogs over Moskou – van food tours tot de mooiste metro’s.

Stedentrip naar Moskou: Kremlin & het Rode Plein

Twijfelen

De twijfels begonnen bij mij zoals gezegd te komen en in lichte paniek heb ik zaterdagochtend nog met mijn ouders geskyped. Wat fijn dat ik mijn twijfels met hen kon bespreken!! Uiteindelijk besloten om toch te gaan, want diep van binnen wist ik dat ik spijt zou krijgen als ik niet zou gaan. Verder is angst natuurlijk een heel slechte raadgever, dus naar de angst die ik had (om alleen te gaan), heb ik niet geluisterd. Het waren de woorden van mijn ouders die me mede overtuigden om toch te gaan. 

stedentrip naar moskou

Nieuwe vrienden

Maandag om 16.30 vertrok de bus met zo’n 30 studenten richting Lathi. De helft kwam van Jyvaskyla, de andere helft van Kokkola. In Lathi aangekomen namen we om 19.30 de nachttrein naar Moskou. De cabins waar we in zouden slapen waren voor 4-personen. Met Karina (‘t huisgenootje) en 2 andere meiden deelde ik een slaapcabine. Met de twee andere meiden (Judit uit Hongarije & Catherine uit Canada) bleek het al snel te klikken, dus m’n eerste nieuwe vrienden had ik gemaakt! De grenscontrole was me nogal wat. Wel een keer of 3 moest m’n paspoort er aan geloven en werd het gecontroleerd. Visa was in orde, dus ik mocht Rusland binnen.

stedentrip naar moskou

Overweldigend Moskou

Om half negen de volgende ochtend kwamen we in Moskou aan. Wat overweldigend! Het station uitlopend zag ik alleen maar mensen en auto’s, heel veel auto’s! Een spits die nooit ophoud. We stappen in onze eigen bus en beginnen gelijk aan een rondrit door Moskou en komen langs alle toeristische plekken van Moskou; Kremlin, Rode Plein, cathedralen, musea en ga maar door. We maken een stop op het Rode Plein en lopen er rond. Hoe geweldig!!! Ik liep er rond en had overal kippenvel en enorme smile rondom m’n mond.

Hierna een lunch en richting het hostel om onze spullen af te droppen. Hierna snel weer de deur uit richting het centrum. Met een groep van 10 bezoeken we het Historisch Museum, drinken we koffie, en bekijken we de St. Basil’s Cathedral van binnen. De laatste is adembenemend mooi, met prachtig schilderwerk aan de muren. Op de terugweg gaan we langs een supermarkt en probeer ik wat spullen voor een ontbijtje te vinden. Best lastig als je niets begrijpt van de taal…

In het hostel eten we vervolgens met dezelfde groep lekkere, zelf gekookte spaghetti. Na het eten is het tijd voor een ‘guided tour’ door de metro in Moskou. En die is echt prachtig, met de grootste kroonluchters en ook weer mooie schilderingen. Hoogtepunt hier was wel dat Fedor & ik de metro misten en de groep kwijt raakten… We kwamen niet meer bij! Gelukkig had ik gehoord welke stop we moesten hebben en waren we al snel weer herenigd.

Kremlin

Woensdag was het tijd voor een rondleiding door het Kremlin. Erg groot! Ook erg interessant om alles te horen over het Kremlin en alles wat zich daar heeft afgespeeld. We kregen alleen zoveel geschiedenis te horen, dat ik de helft niet kon onthouden. Die gidsen kletsen nog meer dan ik! Hierna tijd voor een business lunch en een speed-bezoek aan de Tretyakov Art Gallery. Er was geen tijd voor avondeten, want het Moscow State Circus wachtte op ons. Favoriet bij mij waren toch wel de acrobatische trucs enzo die door de mensen werden uitgevoerd. De kunstjes die de dieren moesten vertonen maakten mij niet echt blij.

Na het circus was de dag nog niet over; Moscow by night. Leuk om alle gebouwen verlicht te zien, maar niet heel bijzonder.

Met mijn nieuwe vrienden op pad

Donderdag was een vrije dag. Samen met Judit, Catherine & Fedor op pad geweest. Wij waren met ons 4-en een leuk groepje en hebben ontzettend veel lol gehad! We bezochten de Cathedral of Christ the Saviour. Weer een indrukwekkend bouwwerk waar we veel tijd hebben doorgebracht. Na de lunch in restaurant VIP {de prijzen van een verse jus d’orange waren ook VIP {€7,71}} naar een ander Tretyakov museum toe, waar nog meer prachtige schilderijen hingen. Vervolgens richting de Souvenirstraat waar we de meest hilarische foto’s hebben gemaakt. Om 11 uur werden we op het station van Moskou verwacht; we namen de nachttrein van 23.59 richting St. Petersburg. In deze trein heb ik weer heerlijk liggen dromen, want veel wandelen en alle indrukken maken moe! Ja, de stedentrip naar Moskou was geweldig!

Om 8.00 de volgende ochtend kwamen we aan in St. Petersburg. Hoe dit was?? Dat lees je in deel 2.

Wil je meer lezen over Moskou? Kijk dan eens hier.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Stedentrip naar Moskou: Kremlin & het Rode Plein”

 1. Had al het een en ander van je gehoord via skype. Best een beetje jaloers omdat jij
  al dat moois hebt bekeken.
  Wie weet waar wij nog terecht komen, zijn dit jaar erg van de reisjes
  Het eerste reisje komt er al snel aan.
  Verheug me er op om je te zien en te knuffelen.
  Tot gauw.

  Mam

 2. ZUS,

  Weer een prachtig reisverslag. Volgende keer wel bij de groep blijven he;) anders zijn we jestraks kwijt. Zou niet best wezen.
  Ik vind dat je trouwens een 2e site mag openen. Kun je hier alle vlaggen opzetten want dat worden er onderandere als wel een heleboel

  De foto’s zijn super.

  GR Wouter

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares