stedentrip naar sint petersburg

Stedentrip Sint Petersburg: Hermitage & een boete

Hier zit ik dan, om 8 uur ’s ochtends achter m’n laptop. Niet omdat ik het zo graag wil, maar meer om nog even een half uurtje door te komen {en hij stond al aan omdat m’n laptop ook m’n radio is}. Mijn stage is komen te vervallen en dus gebruik ik de tijd om over mijn stedentrip Sint Petersburg te vertellen.

Stedentrip Sint Petersburg

stedentrip Sint Petersburg

Vrijdagochtend om 8 uur kwamen we na een nachtelijke treinreis aan in Sint Petersburg. Gelukkig goed geslapen, maar nog wel steeds moe. Jammer, want het programma ging gelijk van start.
De bus in en hup naar het ontbijt, wat zeer welkom was. Hierna in de bus om een rondrit door de stad te maken. Weer een goede mogelijkheid om alle belangrijke gebouwen te kunnen bekijken en alvast te bedenken wat ik allemaal wilde zien. Tijdens de tour ook naar het Sint Peter en Sint Paul Fortress geweest, maar dat viel mij een beetje tegen. Waarschijnlijk omdat overal gebouwd werd en het dus best een puinhoopje was…

Hierna na het hotel, een flink hotel. Judit en mijn kamer was tien minuten lopen vanaf de hal… ’t Zat bijna aan de andere kant van de stad 😉 Het hotel was prima, alleen het water was niet wat je verwacht. Of misschien ook wel, ik zat immers in Rusland. Als ik de kraan open draaide kwam er geel, bruinig water uit. Donker gekleurd en met een apart geurtje. En ja, dat water kwam ook uit de douche…

stedentrip Sint Petersburg

Boete in de metro

De hele middag hadden we vrije tijd om te doen wat we wilden. Met ons vieren trokken we er weer op uit. We wilden met de metro gaan, omdat alles vrij ver lopen was. Dat was nog niet zo gemakkelijk. De metro in Moskou was veel beter te begrijpen! Ik kreeg ook nog een leuk cadeautje. Een boete. Ik had namelijk een foto gemaakt in de metro, en dat is NOT done. Oeps…Die middag bekeken we de Cathedral on the Spilled Blood en nog een andere. Toen we daar binnen kwamen was er net een dienst aan de gang. Een indrukwekkend gebeuren!

Terug in het hotel me razendsnel omgekleed en opgetut voor hét gebeuren; het Russische diner. Het diner {als in het eten} viel me een beetje tegen, zo speciaal was het niet, maar de gezellig was het wel! De hele avond werden we vermaakt door typisch Russische muziek, dansjes en vodka. Die vloeide rijkelijk. Het was daarom voor een aantal mensen ook wel goed dat er een flink eind gelopen moest worden voordat we bij de club aankwamen. Ze doen in Rusland namelijk aan ‘face-control’. In club Revolution heb ik het heel goed naar m’n zin gehad, ook omdat ik daar veel vrienden uit Jyväskylä tegenkwam. Er was tegelijkertijd met mijn reis ook een reis naar alleen St. Petersburg.

Stedentrip Sint Petersburg

Het Hermitage

Zaterdag asociaal veel ontbeten in het hotel. Ze hadden daar werkelijk alles!! Na het ontbijt naar het Hermitage. Een van ’s werelds grootste musea. Als je alle zalen en schilderijen wilt bekijken zal je daar zo ongeveer 8 jaar over doen. We bleven er maar 3 uur. Toch was het heel mooi om te zien, al die meesterwerken!

Hierna na het paleis van Catherine, die toch wel van goud hield. Veel goud. Oh, en van ‘amber’ {wat is het NL’s woord hiervoor?} Een mega paleis met veel bling bling.

’s Avonds was ik lekker vrij, want ik ging niet naar het ballet toe.

Zondag was de dag van vertrek. Rond 12 uur vertrokken we weer richting Jyväskylä, maar niet zonder eerst in Vyborg geshopt te hebben {Russische souvenirs}, en bij de grens m’n paspoort 7 keer te laten controleren. Mijn hemel, dat was wat! Om 10 uur was ik weer terug. Moe maar voldaan dook ik snel m’n bed in, want om 10 uur de volgende dag had ik weer les!!
Mijn stedentrip Sint Petersburg was geweldig en ik zou het zo weer doen!

Liefs, Yvonne

Wil je meer informatie over Sint Petersburg? Kijk dan eens hier.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Stedentrip Sint Petersburg: Hermitage & een boete”

 1. Hey Yvonne!
  Nu ook al weer in Rusland geweest! jij reist wat af zeg! Wel jammer van die boete wel erg belachelijk trouwens voor een foto in de metro! kon je je er niet van af sjansen? maar ja veel plezier nog!

  Groetjes Miranda

 2. We hadden het verhaal al gehoord maar van die boete niet. Op de foto had je toch genoeg roebels. We zullen de laatste spullen nog even bij elkaar zoeken.
  Tot morgen.

 3. Hey Yvonne, zo je maakt weer van alles mee zie ik wel. Nou, nog veel plezier daar en we blijven op de hoogte.

  Groetjes van ons viertjes

 4. Donker gekleurd en met een apart geurtje. En ja, dat water kwam ook uit de douche… U snapt hem
  NIET BEPAALD :s:s

  De hele avond werden we vermaakt door typisch Russische muziek, dansjes en vodka.
  WIE IS NU EEN ZUIPSCHUIT

  en bij de grens m’n paspoort 7 keer te laten controleren
  DAT DOEN ZE ALLEEN BIJ SUPER CRIMINELEN

  Hier staan niet alle vlaggetjes. Of waren die gewoon voor de lol dat het lijkt of je er bent geweest maar stiekum gewoon van je kamer in nijmegen hebt geschreven. Boefje

  Tot snel en bedankt voor de hint.

  Overige Familie deel

 5. Tammo & Marty
  20 maart 2008

  Hallo Yvon,
  Even weer op je site gekeken.De reis naar Moskou en Petersburg was denk ik erg mooi. Wij zijn er twee jaar geleden geweest, en hebben ook van alles beleefd. De Hermitage heeft toen ook veel indruk op ons gemaakt.
  Als alles goed verlopen is zijn je vader en moeder inmiddels bij je gearriveerd.Hopen dat ze een goede reis hebben gehad. Enfin, we horen volgende week wel hun verhalen.Tot slot wensen wij juliie drietjes een hele fijne tijd met elkaar. Maak er maar wat van.
  N.B.: kregen gisteren een kaartje van je broer uit Malta. Hij heeft het daar ook reuze naar zijn zin.
  Groetjes van de Rottumerplaat,
  Tammo & Marty

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares