gardameer

Struinen over de markten in de omgeving van het Gardameer

Wanneer je al wat langer op GoYvon meeleest weet je dat ik van markten houd. Ik houd er van om lokale markten te ontdekken, er rond te struinen en daar mijn groenten en fruit te halen. Hier in China doe ik eigenlijk niet anders. Maar niet alleen in China, ook in andere landen zoek ik altijd graag even een markt op. Soms tot ergernis van Miguel; “Moet je nu weer naar een markt? Ze zijn toch allemaal hetzelfde?” Vandaag gaan we naar de markten in de omgeving van het Gardameer.

omgeving van het gardameer

Ik herinner me nog de dagelijkse markt vorige zomer, in 2012, vlakbij het hotel in Parijs. Alle verse groenten, het verse, zoete fruit, de geur van vers gebakken brood en de typische Franse blauwe kazen.
Wat ik me ook nog vaag kan herinneren zijn de markten die ik zag tijdens de schoolreis naar Italië, ik zat toen in 4 HAVO. Dat lijkt nu echt een mensenleven geleden. Ik geloof dat ik 15 jaar was. Wat zou ik graag even terug gaan, om Italie opnieuw te leren kennen, om over lokale markten te struinen.

Markten in de omgeving van het Gardameer

In de omgeving van het Gardameer vind je enorm veel diverse markten. Markten met antiek, markten met kleding & souvenirs, maar vooral veel markten met eten. Van olijfolie tot verse tomaten en van heerlijke wijn tot kaas die op je tong smelt. Ik droom even weg met wat foto’s, kijk je mee?

Heerlijke kaas. Ik ben echt dol op kaas! Ik heb lange tijd op de kaasafdeling van een supermarkt gewerkt en daar heb ik buitenlandse kaas leren te waarderen. Nu ik in China woon en het wat lastiger is aan goede kaas te komen, kan ik er soms echt zin in hebben.

Alleen vanwege alle kleuren die de vruchten op deze foto hebben loopt het water me al in de mond.

omgeving van het gardameer

Wat ik vaak jammer vind wanneer ik op reis ben en over een markt struin is dat ik lang niet altijd iets mee kan nemen. Ik zou zo graag verse kruiden meenemen en deze thuis gebruiken tijdens het koken. Basilicum, oregano, munt en meer.

omgeving van het gardameer

Wat je dan weer wel mee zou kunnen nemen zijn oliën. Virgine olijfolie om mee te koken en te gebruiken in salades als basis voor een dressing. Zo lekker!

Gratis Gardameer reisgids

Ga je nou binnenkort naar Italië en ben je in de omgeving van het Gardameer, neem dan de gratis reisgids van Gardameer.com mee (print hem uit of zet hem op je e-reader), een compacte gids met veel praktische informatie.

Je kunt de reisgids hier downloaden.

Oh, en als je gaat, maak je dan wat foto’s van de lokale markt, ik ben benieuwd! 😉

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Struinen over de markten in de omgeving van het Gardameer”

  1. Als ik op vakantie ben wil ik altijd graag de markten over. Het is dan altijd zo leuk om lekker tussen alle spulletjes te neuzen. Hier in mijn eigen stad ga ik eigenlijk nooit. Vind er niks aan haha!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares