Beijing

Travel Tag: been there, done that, bought the T-shirt

Op een persoonlijk reisblog als deze is een tag af en wel welkom. Het is een manier voor jou om mij weer wat beter te leren kennen. Vandaag de tag ‘been there, done that, bought the T-shirt’ waarin ik reisgerelateerde vragen beantwoord.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Dat zijn er inmiddels al best een aantal. In willekeurige volgorde; Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Italië, Denemarken, Maleisië, Thailand, Finland, Zweden, Rusland, Estland, Letland, Malta, Ierland, Laos, China, Hong Kong, Macau en Zuid-Korea. Op het moment dat deze blogpost online gaat zal ik hier ook de Verenigde Staten aan toe kunnen voegen.

vakantie naar Malta

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?

Een vraag die bijna niet te beantwoorden is. Er zijn nog zoveel landen en plekken die op mijn bucketlist staan. Momenteel staat Cambodja toch wel heel hoog. Al sinds ik in 2010 uit Nederland vertrok staat dat land op de planning, maar tot op heden is het er nog niet van gekomen. Daarnaast staat ook Noord-Korea in de top 5 van landen die ik nog wel zou willen bezoeken. Oh, en Japan natuurlijk!

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn meest ideale vakantie bestaat uit een mix van avontuur, steden bezoeken en luieren op het strand. De vakantie vorige jaar in Laos & Thailand is daar een goed voorbeeld van. In Luang Prabang maakten we een twee-daagse tocht waarbij we fietsten, wandelden en in een kajak stapten. In Vientiane ontdekten we de stad om de laatste paar dagen van onze vakantie op het strand van Koh Chang te belanden met ons boek. 

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Luang Prabang in Laos was erg mooi en veelzijdig. Hier zou ik nog wel eens naar terug willen om nog meer van de natuur en de omgeving te zien.
Verder zou ik wel terug willen naar Zuid-Korea. Daar reisde ik in januari / februari van 2011 3 weken met de backpack doorheen en ik vond het een mooi en bijzonder land. Het is nog vrij onontdekt waardoor er weinig andere reizigers zijn. En dat is best fijn. Er zijn nog veel plekken die ik zou willen zien daar.

actief in luang prabang

Laat je allerleukste vakantiefoto zien

Ik heb zoveel foto’s… Het was zo moeilijk om te kiezen! Ik heb gekozen voor een foto die Miguel van mij maakte toen we in Datong waren. Ik was in een gekke bui en maakte wat sprongen, waar hij foto’s van maakte.

eerste vakantie samen

Ben je al eens voor je werk op reis geweest?

Nee, nog nooit. Het lijkt me super om van reizen/schrijven mijn werk te maken. Reizen en tegelijkertijd werken.

Met wie ga je meestal op reis?

Als kind ging ik met mijn ouders op reis / vakantie. Vaak met de auto en vouwwagen naar Frankrijk. Later bleven we dichter bij huis, voornamelijk omdat we een hond hadden die mee ging en mijn vader niet zo lang en ver meer wilden rijden.
Als tiener ben ik nooit echt met vriendinnen op vakantie gegaan. Ik had geen echte vriendinnengroep waar ik dat mee kon doen. In 2007 ging ik alleen, maar georganiseerd vrijwilligerswerk doen in Thailand, in het stadje Pai.

Sinds ik met Miguel samen ben ga ik altijd met hem op reis.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Met een van mijn beste vriendinnetjes. Toen we in Finland studeerden maakten we de volgende reis; Tampere – Riga – Tartu – Tallinn – Helsinki – Jyvaskyla. We hebben samen zo’n leuke tijd gehad, dat zou ik graag nog wel eens over willen doen.
In 2005 reisde ik met mijn ouders en broer door Maleisië. Iets soortgelijks zou ik nog wel eens weer willen doen.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Het liefste natuurlijk zoveel mogelijk, maar dat zal wel niet mogen. Miguel roept altijd dat hij op een eiland wil wonen, om hem een gunst te doen neem ik hem mee ;), verder m’n e-reader en heel veel muziek. En antimuggenspray en after bite, uiteraard.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Lastig, want beiden zijn erg verschillend. De laatste keer dat ik in een pretpark was, was begin dit jaar, hier in Beijing. Dat was op zich leuk, alleen waren veel attracties dicht vanwege de winter.
De dierentuin kan leuk zijn, die in Emmen vind ik echt wel de moeite waard bijvoorbeeld, maar soms zijn ze ook maar triest…

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Daar kan ik kort over zijn; een zonvakantie.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Ik vond het als kind altijd geweldig als we voor een paar dagen naar de camping in Duitsland gingen. Mijn opa & oma hadden daar een stacaravan en vaak kwamen wij als gezin en het gezin van mijn oom & tante daar in de vakantie wel een paar dagen. Daar heb ik goede herinneringen aan.

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Dat is misschien wel een herinnering uit 2011. Ik reisde tijdens het Chinees Nieuwjaar en het was moeilijk om vervoer te regelen van het ene naar het andere stadje. Dat was frustrerend. Erger was dat het ‘hotel’ (het mag de naam niet echt dragen) waarin ik verbleef geen verwarming had en ook geen elektrische dekens, het was ‘s nachts dan ook echt heel koud! Zo koud dat ik amper kon slapen. Douchen kon niet en tandenpoetsen was een ware uitdaging; de waterleidingen waren bevroren en er was geen stromend water beschikbaar

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Als jullie dit lezen lig ik waarschijnlijk op een van de mooie stranden in Key West, Florida, de Verenigde Staten.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Een onveilig land, een land dat in oorlog is.

Bedankt voor het lezen van de tag, neem hem gerust over!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Travel Tag: been there, done that, bought the T-shirt”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares