Leven in Beijing

Leven in China Maand #72 – Terug in Beijing & poezenbende

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt ben ik, na zo’n 5 weken, weer terug in Beijing. Het is fijn om weer thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Dat slapen ging overigens nog niet zo gemakkelijk; ik geloof dat dit mijn ergste jetlag tot nu toe was. Ik laat je zien hoe mijn eerste week terug in Beijing er uitzag. Kijk je mee?

Terug in Beijing & poezenbende

poezenbende

♥ Zaterdag aan het begin van de middag landde ik in Beijing. Nadat ik thuis mijn tassen had gedropt en een douche genomen had haastte ik me naar de huisvesting om te betalen. Hier moet je ouderwets langs de huisvesting om te betalen; er is geen automatische incasso. Heel onhandig want door het visumgedoe waren we nu later terug in Beijing dan gepland en moest ik een boete betalen omdat ik de huur te laat kwam betalen. Hierna registreerde ik me bij de lokale politie, iets dat ik elke keer wanneer ik het land in kom moet doen. Na dit alles was het tijd voor eten! ♥ ‘s Avonds vond project ‘kattenverhuizing’ plaats. Op deze foto zie je de spullen die de eerste rit mee gingen naar mijn huis. Twee katten, 3 kattenbakken en 2 voerbakken. Tijdens de tweede rit hadden we een derde kat en een grote kooi voor de betreffende kat. ♥

poezenbende

♥ Van mijn nicht kreeg ik een zelfgemaakt cadeautje op de bruiloft. Ze had een doosje beplakt met een oude wegenkaart van Joegoslavië en daar een paar persoonlijke cadeautjes ingedaan. Zo leuk! Natuurlijk nam ik hem mee naar Beijing; nu zitten alle kaarten die we ontvingen er in. ♥ Dit is Alfred; één van de leden van de poezenbende. Zo’n anderhalve maand geleden brak hij zijn heup en onderging een operatie. Om het herstel te bevorderen moet hij zo min mogelijk bewegen en dit daarom in een kooi. Best sneu. Vooral als er in het huis waar die kooi staat twee andere poezen zijn die wél gewoon kunnen gaan en staan waar ze willen. ♥

goyvon

♥ Nu ik nog twee weken vakantie heb, Miguel weer aan het werk is en het buiten echt te warm is (33°C met een gevoelstemperatuur van boven de 40°C) heb ik mooi wat tijd om aan de site te werken. Ik paste wat artikelen aan, deed wat voor de SEO en maakte een aantal pagina’s speciaal over Beijing en over reizen in China. Mocht je benieuwd zijn; dit is de pagina over reizen in China en dit is de pagina met informatie over Beijing. Mocht je feedback hebben; ik hoor het graag! ♥

honden in china

♥ Zondag sprak ik af met een vriendinnetje om wat te gaan eten. De Chinese keuken had ik toch best wel gemist! We aten bij een Oeigoers restaurant, heel lekker. ♥ Bij de dierenwinkel zag ik dit. Meer hoef ik daar niet over te zeggen, toch? ♥

markt in china

♥ De Olympische Spelen kijk ik, voor zover het kan, via de livestream van de NOS. Het is niet de beste kwaliteit (veel haperingen), maar voor nu de enige optie. De huurbaas heeft de kabel niet betaald waardoor de TV het niet doet. ♥ De markt hier in China blijft een favoriet. Er is veel vers fruit te koop waaronder deze wilde perziken en watermeloen. ♥

Eerste week thuis

Zo zag mijn eerste week terug in Beijing er uit. Het is te warm om naar buiten te gaan en dus blijf ik lekker voor de airco hangen. Ik lees wat, blog, zoek foto’s uit en verzorg de poezenbende (3 stuks in totaal).
Ik geniet nog een paar dagen van de rust, want aankomende maandag begint het werk weer. De eerste twee weken zijn er nog geen leerlingen, wat wel prettig is; zo kan ik een beetje in het ritme komen.

Fijne week!

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Nicole Orriëns
  9 August, 2016 at 9:20 AM

  Die Dogger vind ik echt kostelijk!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares