Europa Malta

Terugblik op een mooie reis: ♥ Malta ♥

vakantie naar malta

Het was eind mei 2008. Mijn buitenlandstage in Finland zat er net op. Ik had een geweldige tijd gehad en de weken na het afscheid van de vele mensen en het land wist ik niet zo goed wat ik met mezelf aan moest. Ik liep wat met mijn ziel onder mijn arm. Terwijl ik in Finland studeerde, deed mijn broer een stage op Malta. Net terug uit Finland bezocht ik hem, samen met mijn ouders.

Wat was het fijn om op Malta te zijn na zo’n lange winter te hebben gehad. De kou, de sneeuw, de korte dagen. Het was bijna een verademing om de warmte op mijn huid te voelen, de frisse zeelucht op te snuiven en niet met 3 lagen kleding naar buiten te hoeven omdat anders mijn ledematen zouden bevriezen.

malta

Niet ver van waar mijn ouders en ik verbleven bevond zich een baai waar we een paar keer heerlijk op het strandje hebben gelegen. Het water was nog niet al te warm, dus zwemmen was wat minder aangenaam, maar om alleen al op m’n handdoek te liggen met een boek en van de zon te kunnen genieten was al hemels.

malta

Bij eilanden en zomerse temperaturen horen dit soort groente- en fruitstalletjes. Ik vind vers fruit zo lekker, zeker op reis en bij warme temperaturen is er niks fijner dan fruit te eten. Uit het vuistje, door de yoghurt of bij de muesli.
Het is heerlijk slenteren door de oude straatjes van Mdina.

malta

We maakten een dagtrip met de auto (op Malta rijdt men aan de linkerkant van de weg) en zagen zoveel moois. Grasvelden waren wel wat dor en droog door de weinige regen, maar de kathedralen, stadsmuren en andere oude gebouwen die we zagen waren prachtig.

malta

Langs de kust kwam ik ook de prachtigste dingen tegen, zoals de Azure Window. We kwamen er door de boot naar Gozo te nemen en vanaf daar is het gemakkelijk te vinden. Deze natuurlijke poort is ontstaan door de golven die door de jaren heen tegen de rotsen aansloegen en er delen van hebben ‘weg gevreten’.

En als afsluiter een ‘lekker bakkie’. Ik denk dat ergens zo na het eerste kwartaal van 2008 de McCafé’s in opkomst waren. Er zat er in elk geval eentje vlak bij waar wij verbleven. Lekker hoor!

Malta

Ben jij wel eens op Malta geweest?

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  24 January, 2014 at 11:14 PM

  Malta lijkt me prachtig, ik zou me er vast prima vermaken. Voor jou mooie trip zo na al die kou in Finland!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares