Azië Thailand

De Staatsgreep in Thailand: mijn eerste indrukken

thailand

Het is elf uur ‘s avonds en ik zit op mijn fantastische hotelkamer in het Rembrandt hotel in Sukhumvit, Bangkok, Thailand. Ik ben net terug van de Blogger Matchup en van een bezoekje aan wat voor mij reizen zo geweldig maakt; een avondmarkt met tientallen eetstalletjes. De staatsgreep in Thailand is in volle gang, maar wat merkte ik daar nou van?

Staatsgreep in Thailand

staatsgreep in thailand

Geannuleerde Vluchten

Na twee geannuleerde vluchten kwam ik gisteren aan het eind van de middag aan in mijn hotel. Vanaf het vliegveld pakte ik de BTS en binnen 3 kwartier stond ik op het Asok-station. Niet wetende dat daar eerder die middag protesten waren geweest bij Terminal 21 (een shopping mall), dat het station gesloten was geweest en mensen afgeraden werd in die buurt rond te lopen. Dit alles ontdekte ik pas bij het lezen van mijn e-mail, later die avond na bijgekomen te zijn in de executive lounge van het hotel.

Ik had het ook niet kunnen weten.

Waarom niet?

Er was niets te zien op straat op het moment dat ik daar rondliep en met een gebroken sporttas rond liep. Ja, het was relatief rustig, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Of ik militairen heb gezien? Nul om precies te zijn.

staatsgreep in thailand

Uitzicht vanaf de Marriott Roof Top Bar.

Dat was gisteravond. Vanochtend vertrok ik vroeg richting het Marriott Hotel waar de conferentie was en ook onderweg daar naartoe heb ik niks gemerkt van de staatsgreep in Thailand. De Thai, maar ook de buitenlanders die er wonen, gaan gewoon door met hun leven (of lijken dat althans te doen). Elke Thai die ik tot nu toe gesproken heb zegt dat het veilig is en dat de staatsgreep momenteel een betere oplossing voor hun land dan alle protesten die al maanden gaande waren.

staatsgreep in thailand

Neem bij dit kraampje zeker het kokosnootijs, het is ‘to die for’. En dat voor slechts 25baht. Vanaf de hoofdweg zit hij aan de rechterkant. Het werd mij aanbevolen door Mark van ‘Eating Thai Food‘ en dan moet het wel goed zijn.

Over de situatie overdag kan ik (nog) niets zeggen; ik zat vandaag immers de hele dag in een hotel. Vanavond echter was ik met een aantal bloggers, waaronder Camille, Ian en Valen Dawson op Sukhumvit Soi 38 bij een street market en ook daar was niets te merken van de staatsgreep die momenteel gaande is. Ik zag er een mix van toeristen en locals die er genoten van hun gezelschap, de pad thai, mango sticky rice en de avond.

staatsgreep in thailand

Conclusie

Na 30 uur, waarvan de helft in een hotel, is het nog te vroeg om een echte conclusie te kunnen trekken over hoe veilig het nu is om in Bangkok te zijn. Wat ik wel kan zeggen is dat ik me tot nu toe in elk geval nog niet ónveilig heb gevoeld en niets van de staatsgreep heb gemerkt. Wat ik van mensen hoor (Thai & reisindustrie) is dat het nog altijd veilig is om in Thailand te reizen.
Ik heb nog 4 dagen voor de boeg, daarna zal ik een beter beeld kunnen geven van hoe het daadwerkelijk is hier in Bangkok.

Mijn reis naar Bangkok wordt mede mogelijk gemaakt door Digital Innovasion Asia.
Meningen zijn, zoals altijd, van mijn mijzelf.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jitske - Koffer vol Dromen
  2 June, 2014 at 7:06 PM

  Fijn dat je je gewoon veilig voelt en het naar je zin hebt. Ik hoop zelf eind 2014 richting Thailand te gaan dus het is goed om te lezen dat het nu in elk geval gewoon goed kan.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 June, 2014 at 12:30 PM

   Zoals het er nu uit ziet kun je eind dit jaar zeker naar Thailand! Ik (niemand) kan niet voorspellen wat hoe de situatie dan zal zijn, maar als het zo is zoals nu, dan kun je hier prima reizen.
   Inmiddels is op sommige eilanden de avondklok zelfs al opgeheven.

 • Yvonne
  Reply
  Bea
  2 June, 2014 at 7:19 PM

  Fijn om te weten dat je je veilig voelt in Thailand. Ik ga je verhaal even doorsturen naar mijn collega’s. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  cor duran
  2 June, 2014 at 8:35 PM

  Mocht je nog tijd over hebben, ga dan dineren op de 25e verdieping van het Grand China Hotel in Chinatown. Het uitzicht is daar geweldig en vanaf 17.00 uur draait het restaurantgedeelte langzaam om zijn as. Als je er voor 18.00 uur bent kun je Bangkok bij daglicht zien, terwijl vanaf 19.00 uur Bangkok bij nacht te bewonderen is. Fascinerend.

  Have fun in Bangkok

  groet cor duran

 • Yvonne
  Reply
  HansDeZwans
  3 June, 2014 at 9:13 AM

  Ik ben juist een weekje naar Thailand geweest, nl. Phuket en ik weet nu al dat ik terug zal gaan, maar deze keer iets langer want het is toch 12u vliegen.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 June, 2014 at 12:24 PM

   Als je maar een weekje de tijd hebt is een 12 uur durende vlucht wel lang ja. Goed dat je het naar je zin gehad hebt en terug wilt!

 • Yvonne
  Reply
  Sas
  3 June, 2014 at 9:26 AM

  Fijn dat je je veilig voelt. Leuke foto’s!

 • Yvonne
  Reply
  ♥Inge♥
  3 June, 2014 at 1:15 PM

  Typisch is dat dan he? Op het nieuws hoor je van alles en nog wat…en in het land zelf merk je er weinig van!? Ik herken dat wel hoor….twee keer toe hebben wij dat zelf ook meegemaakt. De eerste keer was is Israël, daar was eens een aanslag geweest en wij zelf hebben daar niets van meegekregen…maar in Nederland werd er een reisverbod gegeven. Pas later in Nederland hoorden wij hoe en wat….heel raar! Ook hebben wij een keer in Egypte gezeten waar een aanslag was geweest, en ook dat werd in Nederland veel erger gebracht dan in werkelijkheid was. Maar geniet jij maar gewoon heerlijk van Thailand, ik ben er nog nooit geweest, het lijkt mij daar prachtig! Mooie foto’s weer!

 • Yvonne
  Reply
  isis45
  3 June, 2014 at 2:35 PM

  Gelukkig voel je je veilig en ik denk dat de buitenlandse media er meestal een ergere toestand van maken dan dat de situatie werkelijk is. Geniet van de rest van je verblijf.

 • Yvonne
  Reply
  Erik
  4 June, 2014 at 9:58 AM

  Er wordt wel gewaarschuwd / geadviseerd om niet al te veel kritiek te uiten op social media of blogs wanneer je nog in het land bent. Iets waar je rekening mee zou kunnen houden.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   4 June, 2014 at 10:07 AM

   Hoi Erik,
   Bedankt voor je reactie. Dat advies / die waarschuwingen heb ik ook gehoord inderdaad. Je laatste zin snap ik echter niet helemaal; bedoel je dit in het algemeen of specifiek naar mij toe?

   • Yvonne
    Reply
    Erik
    18 August, 2014 at 2:07 PM

    Dit bedoelde ik in het algemeen.

 • Yvonne
  Reply
  Arshad
  25 January, 2020 at 11:25 AM

  I can’t read this language then why am I supposed to be here, lol… nice photos by the way

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares