chinese muur bezoeken

This is life: update

Is het gewoon al weer mei! Het is een ontzettend cliché, maar ik moet het even kwijt. Wat. Gaat. De. Tijd. Snel. Het reizen en mijn site staan even stil. Simpel weg omdat er, zoals ik hier aangaf, want andere zaken belangrijker zijn momenteel. Gelukkig heb ik zo af en toe nog wel zin en tijd om een update te schrijven, dus bij deze.

This is life: update

Appartement huren in Beijing

Misschien had je het al gelezen op mijn Facebookpagina (als je me nog niet volgt, ik plaats daar momenteel regelmatig updates); Miguel en ik hebben het momenteel erg druk met het schoonmaken van onze nieuwe woning. Het contract van ons huidige appartement loopt op 19 mei af en zo’n twee weken geleden hoorden we dat de huisbaas de huur met minstens €86,65 per maand zou gaan verhogen. Véél te veel in onze ogen en dus gingen we op zoek naar iets anders. Mét succes want we vonden al vrij snel een ander appartement.
We gaan nu kleiner wonen (een kamer minder, een aantal vierkante meters kleiner), maar gaan daardoor ook een stuk minder betalen. Om precies te zijn ruim €70,-. We krijgen er een ruime woonkamer voor terug, waar ik zelf erg blij mee ben.
Er is al hard gewerkt in het nieuwe appartement en dat heb ik voor jullie vastgelegd. Zodra we klaar zijn ga ik het beeldmateriaal monteren en komt er een video online.Life Quote

Studeren voor midterm exams

Mijn voornaamste dagelijkse bezigheid is, zoals je weet, studeren. Ik vind het nog altijd leuk, maar het is ook pittig. Wanneer ik na een hele dag (van 8.00 tot 15.30) les thuis óók nog mijn huiswerk moet / wil maken vraag ik me weleens af waarom ik weer naar school ben gegaan. Gelukkig gebeurt dat niet vaak!
Afgelopen week had ik midterms waarvoor ik veel heb moeten voorbereiden. De hoeveelheid karakters die ik moest leren is niet mis en hoewel ik er heel wat wist waren er ook een heleboel karakters waarvan ik dacht ze nog nooit eerder gezien te hebben. Tot nu toe heb ik 2 toetsen gehaald en één niet. Op de uitslag van de vierde toets die ik maakte wacht ik nog.
Mocht je trouwens benieuwd zijn hoe een dag school er hier uit ziet, bekijk dan hier mijn vlog.

Zomervakantie

Voor een reisfanaat als ik is het moeilijk om te zeggen dat er nog niets vast staat voor de zomer. Althans, nog niet iets voor ons tweeën. Zelf ga ik in de eerste week van juli een paar dagen naar Seoul, maar ook dat staat nog helemaal open. Tot nu toe is een vlucht van Beijing naar Seoul het enige dat ik heb. Mocht iemand goede tips hebben, laat het dan vooral weten! Dit zal overigens mijn tweede keer in Zuid-Korea worden. In 2012 was ik er in de winter.
We hadden het plan om in de zomer naar de Verenigde Staten te gaan, maar dat plan is inmiddels van de baan. We zijn een aantal langetermijnplannen aan het maken en daar paste een reis naar Amerika niet (meer) in. We denken nu over een strandvakantie naar Thailand of wellicht een reis naar Taiwan.

Tijd

In de inleiding schreef ik dat de tijd zo ontzettend snel gaat. Dat is waar, maar anderzijds gaat het ook langzaam. Het is nog maar twee maanden geleden dat ik in Beijing aankwam na bijna drie maanden in Nederland te zijn geweest. Ik ben nog steeds bezig om in een ritme te komen (wat gewoon niet echt wil lukken met alle veranderingen van de laatste weken), maar bovenal probeer ik mijn verdriet een plek te geven. En dat is niet altijd makkelijk. Ik vraag mezelf dan ook geregeld af hoe ik dat moet doen, en of ik het wel goed doe. Meestal gaat het goed, maar soms heb ik dagen waarop ik, zodra de wekker gaat, al voel dat het niet gaat lukken. Gelukkig ben ik dan niet al te streng voor mezelf en geef ik aan dat gevoel toe. En dat helpt. Iets.

Zo staat het er hier voor. Het klinkt misschien een beetje depressief, maar dat is het niet. Gelukkig doe ik ook nog leuke dingen zoals het ontdekken van mooie, nieuwe plekken in Beijing, filmpjes kijken en genieten van al het lekkere eten dat Beijing te bieden heeft.

Tot snel!
Liefs, Yvonne

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

15 thoughts on “This is life: update”

 1. Het is helemaal niet gek dat je zo moet wennen toch? Je bent tenslotte ineens weer student, je hebt hier in Nederland je familie weer gezien en je bent weer even helemaal ergens. Dat heeft echt wel tijd nodig. Ik hoop dat je binnenkort wat beter in je vel zit. Jammer dat Amerika niet doorgaat :-(! Balen! En ik ga je vlog snel kijken, die heb ik nog niet gezien geloof ik..

  1. Het is niet zo vreemd nee, maar toch. 😉 Bedankt voor je motiverende en ‘down to earth’ woorden (kan even niet bedenken hoe ik dat in het Nederlands zou moeten omschrijven). Jammer van Amerika inderdaad, maar daar ga ik in de toekomst ongetwijfeld weer eens heen! 😉

 2. Ik ben twee keer weer begonnen aan een studie na het behalen van mijn eerste master en dat is gewoon zwaar! Zeker als je daarnaast ook moet werken. Zeker als je een verlies moet verwerken.

 3. Klinkt goed jullie nieuwe plekje! Plannen maken is altijd fijn, heb je wel eens aan Cambodja of Indonesië gedacht (zie ik niet in je travel lijstje, maar wellicht ben je er al geweest!) Vietnam vind ik ook echt iets voor jou, Heerlijk eten en heel divers qua reizen!

  1. Jaaa!! Die staan alle drie op mijn lijstje. Vietnam hebben we serieus over nagedacht als zomervakantie optie. We denken er nog even over na. Ben jij er al geweest?

   1. Ja! Twee jaar geleden ben ik Noord (Hanoi) naar Zuid (Ho chi min) getrokken.. Echt, wat een fantastisch land. Ik kan het je zeker aanraden, helemaal ook omdat jij zo dol bent op lekker (Aziatisch) eten. Verder een heerlijke mix van cultuur, strand & natuur.

  1. Ja, het gaat snel hier! Als er iets is dat je wel aardig vindt, moet je het hier gelijk nemen, anders is het foetsie. We hadden dus in een ochtend een nieuwe woning.

 4. Dat verdriet slijt wel en af en toe komt het heftig weer naar boven. Mijn moeder is nu 17 jaar geleden overleden maar ‘t blijft moeilijk maar de scherpe kanten zijn weg.
  Lastig dat de huur zomaar verhoogd kan worden !

  gr Elise

 5. Hoi Yvon, fijn om deze update te lezen! Knap dat je twee toetsen hebt gehaald en leuk dat jullie gaan verhuizen! En het is heel begrijpelijk dat je het ook moeilijk hebt. Je hebt de afgelopen maanden zoveel meegemaakt en sindsdien is je leven eigenlijk niet meer stabiel geweest. Rouwen is een lastig iets en er is volgens mij geen goed of fout. Ik vind het al heel wat dat je af en toe aan dat verdrietige gevoel toegeeft, dat is denk ik heel belangrijk! Ik ben benieuwd welke reisjes jullie nog gaan maken, al hoop ik stiekem dat je rond half augustus in Beijing bent 😉 Lijkt me erg leuk om je daar te ontmoeten!

  1. Ja, lijkt me ook heel leuk! Kan ik jullie wat leuke plekken laten zien die niet zo standaard zijn.
   Ik zal je binnenkort mijn nummer mailen 🙂

 6. Fijn om weer een update van je te lezen. Geef het de tijd het is ook allemaal niet niks en zo’n verlies en dan ook nog een studie en verhuizen erbij.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares