Azië Zuid-Korea

Tombes in het Tumuli Park in Gyeongju

zuid-korea

In de winter van 2012 reisde ik in 3 weken tijd door een deel van Zuid-Korea. Ik reisde onder andere naar de stad Gyeongju waarvan de historische plekken in 200o op de werelderfgoedlijst kwamen te staan. De tombes in het Tumuli Park zijn de overblijfselen van het Silla Koninkrijk en ik bezocht ze. Kijk je me me mee?

Tombes in het Tumuli Park in Gyeongju

tumuli park

Tumuli Park

Zoals ik zei was het winter toen ik in Zuid-Korea was, dus het zag er allemaal wat somber uit. Geen groen gras, kale bomen… Even goed vond ik de tombes toch indrukwekkend en bijzonder om te zien.
Het is toch fascinerend om te zien hoe men honderden jaren geleden overledenen begroeven en vereerden. De piramides in Egypte, de hangende kisten in de Filipijnen en deze tombes in Zuid-Korea, allemaal een heel eigen manier van omgaan met de dood.

Tumuli Park

Het Tumuli Park heeft 3 groepen van tombes met allemaal verschillende vormen. Er zijn een paar tombes opengemaakt toen ze ontdekt werden en ze bleken gevuld te zijn met goud, glas en keramiek.

Tumuli Park

Tumuli Park

Van binnen ziet het er zo, leeggehaald, uit. Kun je het je voorstellen, dat het helemaal vol lag met goud, glaswerk en andere waardevolle spullen? In één van de andere tombes, waar ik helaas geen foto’s van heb, werd een aantal vondsten tentoongesteld én was de enige tekening van het Silla Tijdperk te bewonderen.

Praktisch

Je vindt het Tumuli Park in Gyeongju,
9, Gyerim-ro, Gyeongju-si, Gyeongsangbuk-do
경상북도 경주시 계림로 9 (황남동)

Het park ik open van half 9 ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds.
De entree bedraagt 1500 won.

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  mark van geel
  28 May, 2014 at 5:48 PM

  Beste yvon …ik ben ook in korea geweest..en er zijn nog veel mooiere plaatsen en dingen te zien…ben je ook in seoul geweest…en op jeju island? Ben curieus wat je nog meer over korea hebt op je blog

  groetjesvan mark

  nu terug in belgie in antwerpen

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   29 May, 2014 at 12:49 AM

   Hoi Mark,
   Bedankt voor je reactie en welkom hier!
   Uiteraard ben ik in Seoul geweest, eigenlijk sla ik de hoofdstad nooit over als ik naar een nieuwe bestemming ga.
   Jeju heb ik helaas niet kunnen zien vanwege de tijd, goede reden om nog eens terug te gaan dus!

   Waar in Korea ben jij allemaal geweest?

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  28 May, 2014 at 7:25 PM

  Ik vind het zo fascinerend wat mensen vroeger allemaal maakten.

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  29 May, 2014 at 10:18 PM

  Prachtig. Wie weet ga ik daar ook nog eens heen 🙂

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares