TEFL cursus

Top 5 meest gelezen China artikelen op GoYvon

Ruim 300 artikelen staan er inmiddels op GoYvon. In 2005 plaatste ik een aantal blogjes over mijn reis naar Maleisië en na jaren blogs geschreven te hebben op de reiscommunity ‘waarbenjij’  besloot ik een aantal jaren daarna een eigen domein te nemen: GoYvon. Vandaag een overzicht van de meest gelezen China artikelen op GoYvon

china artikelen

Sinds ik in China woon heb ik heel wat blogposts over China geschreven. Met 300 blogposts op de teller leek het me leuk om de top 5 te laten zien van de meest gelezen China blogs.

Populaire China artikelen

1. Hoe omzeil je de ‘Great FireWall van China?

Iedereen weet het: China blokkeert nog altijd veel sites. De meest bekende zijn Facebook, YouTube & Twitter. Sites als deze worden om diverse redenen geblokkeerd, onder andere om de Chinese merken / varianten te beschermen. Daarnaast om het voor Chinese staatsburgers moeilijker te maken gevoelige informatie over de Chinese geschiedenis te vinden.

2. Lesgeven in China: de meest gestelde vragen

Een grote meerderheid van de mensen die via zoekmachines op mijn site terecht komt is op zoek naar informatie over lesgeven in China. Er zijn best veel mensen die naar China toe willen om les te gaan geven en dat vind ik alleen maar leuk! Het is niet alleen aan deze blogpost te merken dat lesgeven in China populair is, ook aan het aantal mails die ik ontvang merk ik dat veel mensen het avontuur willen opzoeken hier in China.

tafelmanieren in china

3. Tafelmanieren in China

Boeren, botjes op tafel spugen, eetstokjes die niet rechtop in je rijst mogen. Er zijn nogal wat gebruiken waar wij als Nederlanders raar van op kunnen kijken. En hoe zit dat nou met betalen? Want wie doet dat? En maakt het ook nog uit waar je zit?
In het begin moest ik wel wennen aan de tafelmanieren hier, maar inmiddels ben ik redelijk goed ingeburgerd.

4. Voor de eerste keer reizen naar China: handig om te weten

Maar weinig reizigers zullen China als bestemming voor een eerste reis kiezen. Het land is niet zo gemakkelijk te bereizen als bijvoorbeeld Thailand en je kunt voor heel wat uitdagingen en verrassingen te komen staan. In dit artikel geef ik een aantal tips over, onder andere, wanneer te reizen (niet tijdens de feestdagen) en dat Chinezen altijd en overal onderhandelen over de prijs van iets.

grensovergang chin laos

5. Grensovergang tussen China & Laos

Sommige reizigers reizen alleen door China, sommige backpackers doorkruizen heel Azie. Veel reizigers reizen liever over land; je ziet meer en het is bijna altijd goedkoper dan vliegen. Zelf ging ik in 2011 naar Laos. Ik vloog naar Kunming in het zuiden van China en vanaf daar nam ik de bus naar Luang Prabang. Dat was een lange rit en tegelijk een ervaring op zich. Met mijn 1.86m ben ik bepaald niet de kleinste en met bedjes die zijn gemaakt voor Aziatische mensen die een stuk kleiner zijn… Ik lag dus half opgevouwen in mijn bed!

Dit waren de 5 meest gelezen China artikelen op GoYvon. Mocht je nou een bepaald soort artikel missen, laat het me dan weten. Misschien schrijf ik het wel!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Top 5 meest gelezen China artikelen op GoYvon”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares