Leshan Dafo

Travel Tag: 25 reisweetjes over GoYvon

Sinds een week of 2 gaat er weer een Travel Tag rond in de reisbloggerswereld: de Reisweetjes Tag. Een tag waarin je 25 reisweetjes over jezelf deelt. Ik vind het leuk om zo wat meer over de persoon achter een blog te lezen en daarom ‘vul’ ik hem ook in.

Travel Tag ~ 25 reisweetjes

#1

Als kind ging ik vooral op vakantie naar Frankrijk. Samen met mijn ouders & broer op pad met de vouwwagen. We kampeerden in de Vogezen, maar ook in andere delen van Frankrijk. Nooit het zuiden, want vanaf het noorden van Nederland was het noorden van Frankrijk al een lange rit. 

#2

Inmiddels heb ik 24 landen bezocht, te weten: Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Finland, Zweden, Rusland, Estland, Ierland, Letland, Malta, China, Filipijnen, Maleisië, Thailand, Laos, Hong Kong, Zuid-Korea & Macau.

#3

Mijn eerste vliegreis was in 2005. Samen met mijn ouders & broer ging ik voor 3 weken op reis.
Tijdens deze reis raakte ik besmet met het reisvirus en werd ik verliefd op Azië.

slapen in vliegtuig
Slapen in het vliegtuig naar Kuala Lumpur, Maleisië.

#4

Op reis moet ik altijd een markt bezoeken. Het liefst in elke stad eentje. Lokale markten waar mensen hun verse groenten en fruit halen, een markt met eetkraampjes of een rommelmarkt. Het maakt me niet uit, markten zijn mooi, interessant en vertellen me veel.

noryangjin vismarkt

#5

Tijdens mijn eerste verre reis alleen, naar Thailand, wilde ik online inchecken voor mijn vlucht terug naar Nederland. Dit wilde me maar niet lukken en ik wist niet waarom. Ik werd er echt een beetje chagrijnig van. Na een paar pogingen checkte ik nog maar eens mijn mail. Toen bleek dat ik een dag te vroeg was en zo had ik een extra dag vakantie!

#6

De daypack die ik bijna altijd meeneem op reis heb ik al bijna 10 jaar en hij doet het nog altijd goed. Ik neem hem vaak mee op reis omdat er veel in past en hij fijn draagt. In het dagelijks leven gebruik ik hem voor het boodschappen doen.

#7

Toen ik voor het eerst naar China vloog, vloog ik met EgyptAir. Logischerwijs had ik in Cairo een overstap. Op het vliegveld had ik echter niet opgemerkt dat de gate gewijzigd was. Ik zat dus braaf voor de verkeerde gate te wachten tot  ik me realiseerde dat er wel erg weinig mede-passagiers met mij aan het wachten waren… Gelukkig was ik nog net op tijd bij de juiste gate.

#8

Het was in datzelfde Caïro dat ik voet op Egyptische grond zette zonder een stempel te krijgen. Ik had een ontstoken wondje op mijn voet waar ik heel veel last van had en die liet ik daar door iemand behandelen. Ik had er zo veel last van dat ik er niet zonder een verbandje verder mee wilde vliegen. Thuis ging ik toch maar even langs de huisarts en die schreef me een antibioticakuur voor.

#9

Bij aankomst in de Verenigde Staten vorig jaar wilde de douaneambtenaar een gezellig praatje aanknopen (waar uit Nederland kom je, oh, Nijmegen? Blablabla) terwijl ik het liefst zo snel mogelijk die stempel wilde hebben; ik moest een aansluitende vlucht halen en ik was net met vertraging geland. Later bleek dat de aansluitende vlucht ook een behoorlijke vertraging had en dat ik best nog wel wat langer over de Vierdaagse had kunnen kletsen met de beste man.

#10

Mijn meest bezochte continent is Europa. Gek eigenlijk, want het voelt alsof ik veel meer van Azië heb gezien dan van Europa.
Waarschijnlijk omdat ik er al zo lang woon en er nu meestal op reis ga.

parken in Parijs

#11

Ik droom er van om voor langere tijd om reis te gaan. Ergens tussen de 3 en 6 maanden lijkt me een mooie tijd om heel wat te kunnen zien. Landen in Azië en een deel van zuidelijk Afrika. Een droom waarmaken is makkelijker gezegd dan gedaan, daar schreef ik onlangs hier nog over.

#12

Ondanks dat ik inmiddels al bijna 1,5 jaar in Beijing woon zijn er hier nog genoeg plekken en musea die ik nog niet bezocht heb.
Misschien moet ik maar eens een lijst maken van wat ik nog wil doen en zien?

#13

Hetzelfde geldt voor China. Ik woon hier al bijna 4 jaar en er zijn nog zoveel mooie plekken die ik zou willen zien. Zhangjiajie en Yangshuo zijn daar slechts twee van. Wat er verder op mijn China-lijstje staat? Lees daarvoor mijn Travel Wishlist.

#14

Op reis eet ik het liefst bij stalletjes op straat. Voor mij geen restaurants, en helemaal geen westerse, maar lokale marktjes waar ik bij verschillende stalletjes mijn eten kan halen. Zo denk ik nog regelmatig aan de meest lekkerste vis die ik in Laos at.

Thailand, eten, ijs
IJs eten bij een kraampje. Meteen ook het lekkerste kokosnootijs ooit.

#15

Planning is niet zo mijn ding. Ik ben meer van de spontaniteit. Meestal hebben we op reis wel enig idee van waar we heen willen en wat we willen zien, maar dat verandert vaak genoeg. Ik denk ook niet zo na over de praktische zaken. Zo was ik er van overtuigd dat we tijdens het Chinees Nieuwjaar best naar van Chendgu via kleine plaatsjes naar Kunming konden reizen. Dat kon ook wel, maar alleen met een minibusje in plaats van een stadbus. Verder waren guesthouses dicht en deden we er wat langer over dan gedacht.

#16

Op reis in Sint Petersburg, Rusland, kreeg ik een boete voor het maken van een foto in de metro. Dat mocht blijkbaar niet.

#17

Over het algemeen slaap ik prima in vliegtuigen. Het enige wat me uit mijn slaap houdt is mijn lengte en het gebrek aan beenruimte. Ik probeer dan ook altijd voor een stoel bij de nooduitgang te gaan. Het lijkt er echter op dat meer mensen dat een fijne plek vinden.

#18

Sinds afgelopen week ben ik weer wat rustiger: ik heb weer een reisje in het vooruitzicht namelijk. Ik voel me altijd wat onrustig als ik niets op de planning heb staan en ben dan altijd leuke, mooie en spannende bestemmingen aan het opzoeken. De reis gaat naar de Bashang Grasslands. Het is een drie-daagse trip met heel veel wandelen. Voor de eerste dag staan er 17 kilometers op het programma!

#19

De eerste reis die ik met Miguel samen maakte was toen we elkaar nog maar 3,5 maand kenden en nog maar 1,5 maand samen waren.
We reisden toen voor 3 weken samen door China tijdens de drukste periode; het Chinees nieuwjaar.

Leshan Dafo
Net samen en gelijk al voor 3 weken door China reizen.

#20

Brussel vond ik wat tegenvallen toen ik daar in 2012 was.
Naar België zou ik zeker nog eens terug willen maar dan naar Antwerpen of Brugge bijvoorbeeld.

#21

Azië is mijn favoriete bestemming. Hoewel er voldoende landen in andere continenten zijn die ik zou willen bezoeken blijft Azië met toch het meeste trekken. De lieve & mooie mensen, het heerlijke eten, de cultuur, de diversiteit en nog zo veel meer.
Gelukkig zijn er nog een hoop mooie plekken op dit continent die ik nog niet bezocht heb.

#22

Wanneer ik op reis ben / wij op reis zijn gaan we standaard altijd de verkeerde kant op. Ons richtingsgevoel bestaat gewoon niet. Denken we links te moeten blijkt het rechts te zijn en andersom precies zo. Inmiddels hebben we besloten om vanaf nu tegen de richting van ons gevoel in te gaan.
Eens kijken hoe dat gaat uitpakken.

#23

Tijdens het wachten op familie in de Verboden Stad was het even de omgekeerde wereld. In plaats van naar de gebouwen te kijken keek men massaal naar mij. Ik vestig nog al wat aandacht op mij met mijn lengte en blonde lokken.
Benieuwd hoe dat er uit ziet, starende Chinezen?  Bekijk het filmpje hier.

#24

trein in china
Gezellige drukte in de trein tijdens het Chinees Nieuwjaar.

De langste treinrit die ik ooit maakte duurde een uurtje of 24, of misschien nog wel langer, ik weet het niet meer precies. In elk geval duurde het echt heel erg lang! Het was niet eens een reis die ik maakte om de reis of om tijdens het reizen van A naar B te komen. Het was een reis om van Shaoxing naar Shenyang te verhuizen. Ja, dat deden we per trein. Man, wat een ellende was dat zeg!

#25

In 2011 vloog ik vanaf Eindhoven via Londen naar Kuala Lumpur.
Er zat zo’n twaalf uur tussen de vluchten, voor mij reden genoeg om Londen in te gaan en rond te lopen.
Het was natuurlijk bij lange na niet genoeg tijd om de stad echt goed te zien en te beleven, maar voor mij precies goed om de sfeer te proeven.
Nu wil ik dus terug!

Ik geef de Travel Tag niet door, maar mocht je hem willen overnemen; hartstikke leuk!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Travel Tag: 25 reisweetjes over GoYvon”

  1. Hahahaha dat filmpje van jou in de verboden stad met al die mensen die van jou een foto wilde maken…grappig om te zien. Maarja je steekt ook wel erg boven ze uit hahaha. Ik val in zuidelijk europa juist nooit op met mijn 1.65 ook weleens lekker. Azië ben ik dan nooit geweest maar zal ik dus ook niet opvallen

  2. Leuk om te lezen. En die Amerikanen zijn grappig, de ene keer moet je je zo snel mogelijk uit de voeten maken na het verkrijgen van je visum en word je afgeblaft, de andere keer maken ze gezellig een praatje…

  3. Leuk om te lezen Yvon! Wat heb je al veel mooie landen bezocht, top! Ik ga in september een week naar Normandië, ben je daar ook geweest vroeger? Ben benieuwd of je tips hebt. Ook Brugge bezoek ik dit jaar nog, ben ik ook erg nieuwsgierig naar!

    1. Normandië ben ik niet geweest, wij gingen meestal richting het oosten of zuiden. De Vogezen, Loire, enzo.
      En Brugge lijkt me ook zo’n leuke, sfeervolle stad!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares