Lifestyle

Travel Tag: Top 5 ~ leer de reisblogger kennen!

Travel Tag

De Travel Tag Top 5 is in het leven geroepen door Marcella. In deze tag beantwoordt een reisblogger 5 vragen over reizen. Op deze manier leert de lezer de blogger weer een beetje beter kennen. Een tijdje geleden ontving ik de Tag van Chris, van ChrisTravelBlog en uiteraard beantwoord ik de vragen graag!

Favoriete accommodatie

Wanneer Miguel en ik samen op reis zijn kiezen we er vaak voor om (low) budget te reizen. Ho(s)tels zijn er immers vooral om in te slapen en waarom zouden we er dan meer geld aan uitgeven dan noodzakelijk?

reisblogger

Het hotel in Parijs waar ik erg blij mee was. Als reisblogger kon ik het natuurlijk niet laten wat foto’s te plaatsen

As ik denk aan mijn favoriete accommodatie denk ik aan het hotel in Parijs waar we in 2012 een paar nachten sliepen. Op zich niets bijzonders, maar voor ons een hele fijne plek die in een goede buurt en niet te ver uit het centrum lag. We hadden een goede deal weten te scoren waardoor we er ook nog eens voor een goede prijs verbleven.
Afgelopen zomer was ik een paar dagen in Bangkok voor het DIAsia-event en verbleef ik in twee prachtige hotels. Dat was een enorme luxe waar ik erg van genoot. Ik ben er dankbaar voor dat ik de kans kreeg in zulke fijne hotels te slapen. Zelf zou ik namelijk niet zo snel een dergelijke kamer boeken, waarschijnlijk alleen bij een bijzondere gelegenheid.

reisblogger

Welke stad verraste je het meest?

Dat moet Stockholm zijn. Daar was ik in 2008, tijdens mijn tijd als Erasmusstudent in Finland, tijdens een stedentrip. Ik was verrast door de goede balans tussen het oude en het nieuwe, de ruimte voor de architectuur en de ruimte die de stad bood voor de natuur. De hoeveelheid water verraste me ook. Ik genoot er van koffie, lekkere ontbijtjes en het mooie Skansen.

reisblogger

Mooiste kustlijnen

Verrassend of niet, voor mij is dat de kust van het Groningse land. Ik kom oorspronkelijk uit het noorden van Groningen en het wad, en de Waddenzee, was nooit ver weg. Het was in mijn ogen altijd al mooi, maar toen ik het Miguel in 2012 liet zien zag ik zelf ook pas hoe mooi het er eigenlijk is.

Wadden

Wadden

Onverwachts pareltje

Dat moet voor mij toch Luang Prabang in Laos geweest zijn. Het is een populaire bestemming onder backpackers en dat is één van de redenen geweest dat ik me er niet veel van voorstelde. Luang Prabang bleek echter een stad met een onstpannen sfeer, heerlijk eten en prachtige natuur. Aan het eind van onze reis door Laos hadden we allebei spijt dat we niet langer in Luang Prabang waren gebleven, zo leuk hadden we het er. We genoten er vooral van de hike door de bergen die we samen met een gids maakten.

actief in luang prabang

Gaafste dieren

Tot mijn verbazing heb ik nog niet heel veel wilde dieren kunnen spotten tijdens mijn reizen, wat vogels en kleine dieren daargelaten. Het dier dat ik wél heb gezien is de panda. Tijdens onze 3-weekse reis door China bezochten Miguel en ik het pandareservaat in Chengdu en daar stond ik oog in oog met de reuzenpanda. Het was een heel bijzondere ervaring om zo’n groot dier te zien en bijna aan te kunnen raken. Hier staan meer foto’s van de panda’s in Chengdu.

reuzenpanda

Hopelijk heb je mij door deze tag weer wat beter leren kennen als reisblogger. Mocht je de tag over willen nemen, voel je vrij, ik ben erg benieuwd naar jouw favorieten!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sieds | Sieds My Travels
  27 May, 2015 at 8:54 AM

  Een mooie top 5 hoor! 🙂 Ik vond Stockholm ook erg leuk, ik was er in 2011. Als noorderling (Fries) kan ik niet anders dat het met je eens zijn dat de kustlijnen aan het wad prachtig zijn.. 😉 Panda’s hebben mij altijd al gefascineerd, ik hoop er ooit nog eens één te mogen zien. Dat wordt een reis naar China dus.. 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   28 May, 2015 at 9:55 AM

   Oh, een Fries! Als Groningse zijn we dan wel water en vuur 😉 Maar gelukkig ben je het met me eens wat betreft het wad.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  27 May, 2015 at 10:56 AM

  Je hebt leuk beschreven en we kennen je weer wat beter

 • Yvonne
  Reply
  Koen
  30 May, 2015 at 7:48 AM

  Mooi stukje. Je maakt me nieuwsgierig met de foto uit Laos.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  1 June, 2015 at 9:54 PM

  Grappig… ik zou echt nooit verwachten dat je de kust van Groningen als het mooiste zou noemen! Zelf zie ik dat dus helemaal niet zo, hoewel het waddengebied zeker erg mooi is maar ik mis gewoon toch die rotsen zoals in Spanje of de uitlopers van de bergen zoals in Frankrijk…

 • Yvonne
  Reply
  Lia
  2 June, 2015 at 9:54 AM

  Ok, ik ga iets bekennen. Ik ben al op ontzettend veel stranden geweest, maar nog nooit op een Waddeneiland of een Gronings strand. Nu jij dit zegt, ben ik wel benieuwd. Ik ben wel groot fan van de Zeeuwse kust, als Brabantse is het voor mij logischer om daar heen te gaan dan naar de eilanden/Groningen. Misschien toch maar eens die kant op als we weer/ooit in Nederland wonen 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  25 June, 2015 at 10:42 PM

  Leuk leuk leuk dat je de reis top 5 ook hebt ingevuld Yvon! En wat een gave foto’s van het Groningse landschap. Ik ben niet voor niks verhuisd, haha. Naar Stockholm ben ik echt onwijs benieuwd, en ook naar panda’s. Fascinerend!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares