Mijn Lifestyle

Travel Tag: stempels in mijn paspoort

mijn paspoort

Eind vorig jaar zag je het in ‘Leven in China’ voorbij komen: ik had een nieuw paspoort nodig. Dat nieuwe paspoort heb ik inmiddels in mijn bezit. Mijn oude paspoort heb ik ook nog, dat bewaar ik graag. Ik vind het leuk om er zo af en toe doorheen te bladeren en herinneringen op te halen.

Stempels in mijn paspoort

De man die op de Nederlandse ambassade de gaten in mijn oude paspoort maakte deed dat met beleid: hij probeerde de visums en stempels zo veel mogelijk te vermijden. Lief!
Gelukkig had ik vooraf foto’s gemaakt van al de stempels die ik in de afgelopen jaren verzameld heb. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat het me leuk leek ze te delen in een blog in de vorm van een tag.

mijn paspoort

Februari 2011: Hong Kong

Na een half jaar in China gewoond en gewerkt te hebben was ik van China gaan houden (en niet alleen van China) en besloot ik langer te blijven. Ik kreeg een nieuwe werkgever en had zodoende een nieuw visum nodig. Dat betekende een reisje naar Hong Kong.
Ik herinner me dat ik er niks aan vond daar alleen heen te moeten nadat Miguel en ik net 3 weken samen door China hadden gereisd. Verder denk ik aan het verschrikkelijk nieuws over 3 vrienden dat ik daar kreeg. Het was een zware week. Gelukkig herinner ik me ook het dagtrip je naar Macau en de mensen die ik daar ontmoette en waar ik sporadisch nog contact mee had. Als het kan zou ik graag nog eens terug gaan naar Hong Kong om er dan vooral plezier te hebben en te genieten.

Augustus 2011: Kuala Lumpur, Maleisië

Deze zomer ging ik terug naar Nederland na bijna een jaar weg geweest te zijn. Voor ik terug naar China zou vliegen wilde ik graag vrienden in Maleisië bezoeken en zo gezegd, zo gedaan. Ik was een week in Kuala Lumpur en bracht veel tijd door met de vrienden die ik in 2005 voor het laatst had gezien.

Juni / juli 2011: Laos

Voordat we in de zomer van 2011 allebei naar huis zouden vliegen wilden Miguel & ik graag nog samen weg. Mijn ticket had ik al geboekt en omdat ik vanaf Bangkok terug naar Nederland zou vliegen werden het twee weken Laos & wat dagen Thailand. Als ik terugdenk aan Laos komt vooral Luang Prabang bij me boven en de geweldige trekking die we daar deden.

2012: China

Het tweede werkvisum dat ik in China kreeg. Daarmee mocht ik in Shaoxing werken en deed ik de nodige ervaring op die nu zo hard nodig is wanneer je naar China wil komen.

Januari / februari 2012: Zuid-Korea

Het was Chinees Nieuwjaar, werk begon nog niet en we waren dichtbij. Er waren simpelweg geen redenen om niet naar Seoul te vliegen en door Zuid-Korea te gaan reizen. Oké, we zaten een beetje krap bij kas, maar waar een wil is is een weg. Toch? Zo arriveerden we op 26 januari 2012 in Seoul, klaar voor weer een gave reis. Ik werd een beetje verliefd op Zuid-Korea, op de mensen en de bibimbap.

mijn paspoort

Juni / juli 2011: Laos

Zie hier de stempels die horen bij het visum waar ik het net over had. Nu ik aan het visum terugdenk herinner ik met het Duitse koppel dat bij deze grenspost stond en dacht wel te kunnen pinnen…. Dat kon niet en zo stonden ze neit veel later bij medereizigers geld te verzamelen om hun visum te kunnen kopen.

Juli 2011: Thailand

Na Laos reisden we door naar Koh Chang, Thailand om een paar dagen lekker op het strand te hangen. Dat deden we op de momenten dat het niet regende, haha. Dat deed het namelijk nogal veel. Zo veel dat onze hotelkamer onder water kwam te staan en we midden in de nacht op zoek moesten naar iemand die ons een andere kamer kon geven. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want door het laagseizoen was de eigenaar thuis en er zat ook niemand achter de balie. Gelukkig was de buurman wel thuis!

Juni 2013: de Verenigde Staten

In 2012 reisden we nog samen naar Nederland, het jaar daarop reisden we naar Florida voor een familiebezoek. Ik zag de prachtige Keys, het oude Saint Augustine en tijdens het bezoek aan een honkbalwedstrijd zat ik tussen de locals en at ik een hot dog.
Niet alleen Florida werd bezocht, ik was ook een paar dagen in New York City!

Januari / februari 2014: Filipijnen

Het was weer Chinees Nieuwjaar en het is inmiddels gewoonte geworden dat we dan China uit gaan. Na veel met een collega gesproken te hebben, die Filipijnse is, waren we allebei zo enthousiast dat we tickets naar Manilla boekten. In ruim twee weken reisden we door het noorden van de Filipijnen en zagen prachtige plekken. Bij het terugdenken aan de Filipijnen denk ik aan het surfen, de lekkere taartjes en de ietwat gevaarlijke busritten.

Juni 2014: Bangkok

De laatste stempel die ik hier deel is nog een stempel van Thailand. In juni was ik een aantal dagen in Bangkok voor DIAsia en daar had ik een geweldige tijd. Ik noemde deze reis onlangs nog in mijn terugblik op de reizen die ik in 2014 maakte.

China

Verder is mijn paspoort gevuld met heel veel stempels die Chinese douaneambtenaren me gaven bij het verlaten of binnenkomen van het land en met stickers die ik kreeg wanneer ik een nieuwe werkvergunning nodig had.

Dit waren de stempels uit mijn vorige paspoort. Mijn huidige paspoort is nagenoeg onbestempeld, op één exit-stamp na die ik kreeg bij het verlaten van China.

Ik ben erg benieuwd naar de stempel in jouw paspoort. Welke landen heb jij zoal bezocht?
Neem de tag gerust over, dat zou ik heel leuk vinden!

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jenn
  27 February, 2015 at 10:23 AM

  Ik heb geen paspoort meer, ben overgestapt op de ID kaart toen hij verliep. Toen ik nog wel mijn paspoort had merkte ik dat ze zelden nog willen stempelen 🙁

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 March, 2015 at 2:47 PM

   Jammer is dat hè? Zeker binnen Europa krijg je bijna nooit een stempel meer.

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  27 February, 2015 at 10:41 AM

  Leuk al die stempels in je paspoort. En wat een reizen heb je de afgelopen jaren gemaakt.

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  27 February, 2015 at 10:54 AM

  Indrukwekkend paspoort! Hihi ik heb geen paspoort, alleen een id-kaart, dus ook geen stempels. Blijf voorlopig toch wel in Europa denk ik 😉
  Mooi dat je je oude paspoort bewaren mocht 🙂 Nu weer nieuwe stempels “sparen” he?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 March, 2015 at 2:48 PM

   Ja, ga ik doen! Er zitten al twee visumstickers in en een stempel. Dinsdag de volgende stempel! 😉

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  27 February, 2015 at 1:16 PM

  ik heb er ook al best veel in mijn oude paspoort, dat ik met gat erin terug kreeg na een nieuwe te hebben aangevraagd

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  27 February, 2015 at 5:13 PM

  Ik heb geen een stempel in mijn paspoort. Sterker, ik heb alleen een zo’n kaartje voor Europa.

 • Yvonne
  Reply
  Chahrazad
  1 March, 2015 at 3:04 PM

  Wat geweldig al die stempels. Echt super tof dat je zoveel plekken hebt bezocht! Ik heb zelf stempels van Marokko en Saudi-Arabië.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares