rondreis door india

Travel Wishlist ♥ Rondreis door India

De prachtig, felgekleurde kleding die mannen en vrouwen dragen; Schitterend henna op handen; frisse lassi’s; een prikkelende smaaksensatie op mijn tong wanneer ik in paneer eet; de indrukwekkend mooie Taj Mahal en yoga in een ashram. Voor mij genoeg redenen om een rondreis door India te willen maken.

Travel Wishlist ♥ Rondreis door India

rondreis door india

Vanwege deze foto alleen al zou ik een rondreis door India willen maken. De kleuren van de kleding, de schoonheid van de mensen.

rondreis door india

Het dagelijkse leven van de Indiërs zien en meemaken.
Over markten lopen, alles in me opnemen, met al mijn zintuigen.
De kleurenpracht en de onwaarschijnlijk ook wat minderen geuren.

rondreis door india

De Taj Mahal. Eén van de nieuwe wereldwonderen,
bekend om het liefdesverhaal van Shah Jahan and Mumtaz Mahal.
Hoewel ik normaal helemaal niet zo van de architectuur ben, vind ik dit echt heel mooi.
Ik zou het dan ook graag in het echt willen bewonderen.

rondreis door india

 Is hij niet prachtig?

Iets dat ik zeker zou willen doen wanneer ik op reis zou zijn in India is het bezoeken van een ashram en daar een week verblijven. Een ashram is een leefgemeenschap voor aanhangers van religies uit India en wordt gebruikt als plek om een studie-, werk- en leefgemeenschap te creëren. Hoewel ik niet op regelmatige basis yoga doe of mediteer ben ik wel geïnteresseerd in beiden en zou ik wel willen ontdekken wat het met me zou doen om voor langere tijd te mediteren, yoga te beoefenen en niet te kunnen spreken.

rondreis door india

Tenslotte het eten. Ik ben dol op Indiaas eten! Met enige regelmaat ben ik hier in Beijing in één van de Indiase restaurants te vinden en dan geniet ik echt. Wanneer ik ooit in India ben zal ik me dan ongetwijfeld tegoed gaan doen aan de lassi’s, de kruiden die het eten hun smaak en pit geven, de rijke keus aan heerlijke vegetarische gerechten, de palak panneer waar ik zo dol op ben, aan smaakvolle dosa’s en al het andere lekkers dat ik vast en zeker zou willen proeven. Over de voedselvergiftiging die ik ongetwijfeld zal oplopen hebben we het maar even niet.

rondreis door india

Ja, India lijkt me fantastisch om doorheen te reizen!

En jou, lijkt jou het wat?
Of, voor als je er al eens geweest bent: hate or love?

Foto’s via Pixabay.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Rondreis door India”

 1. India lijkt om de plaatjes erg mooi. De Taj Mahal lijkt mij ook erg mooi om te zien. Maar ik denk dat het land ook een keer zijde heeft. Laatst hoorde ik verhalen over India dat het daar een grote bende moet zijn op straat en dat het daar ongelooflijk stinkt. Maar wie weet.

 2. Staat zeker ook nog op mijn lijstje. Maar wat lief meisje ook al aangeeft er is een grote keerzijde. Mijn man is er wel geweest en was behoorlijk in shock en dat terwijl hij tien jaar bij de marine heeft gevaren en praktisch de hele wereld heeft gezien. Desalniettemin ben ik nieuwsgierig en zou ik het graagmet eigen ogen zien. De mooie en minder mooie dingen.

  1. Bedankt voor je reactie Mariel.
   Bijzonder dat je man bij de marine zag. Ik ben wel benieuwd wat hem zo heeft doen laten schrikken?
   Maar wat je zegt; de mooie en minder mooie dingen. In dit blogje heb ik het alleen maar over de mooie dingen gehad, maar die minder mooie dingen zou ik ook willen zien.

 3. Mij trekt het helemaal niet, al die nare berichten in de krant de laatste tijd over verkrachtingen en kindermisbruik. Ik word er altijd helemaal naar van… Jammer, want het land heeft idd heel erg veel te bieden 🙁

  1. Dat snap ik, maar het is wel de krant die deze berichten plaatst. En dat doet men natuurlijk niet zonder reden. Waar dan ook ter wereld; media willen mensen beinvloeden. Waarom horen we alleen maar over de verkrachtingen in India en niet alle verkrachtingen die in de Verenigde Staten plaatsvinden? Want daar, maar ook in Zweden (!) worden er per 100.000 inwoners meer vrouwen verkracht dan in India (althans, in 2012)

 4. Oooo wat heb ik een heimwee naar dit prachtige land. De kleurrijke mensen en inderdaad het verrukkelijke eten!
  Aanpassen is in India het sleutelwoord. Dus koop een aantal mooie India pakjes en je wordt met veel meer respect behandeld.
  Minder last van vieze mannen!

  En ik vond China schokkender dan India. Simpelweg omdat ze in China erg modern zijn maar nog steeds achter je aan rennen voor foto’s. In India spreken ze erg goed Engels en zijn ze ook wel beetje vies maar rochelen, neus ophalen en kinderen met open kruisen die overal piesen zie je daar amper. Ook de wc’s in de treinen zijn veel schoner! 🙂

 5. Ik was vorig jaar een week in India en kan beamen dat de Taj Mahal prachtig is! (en dat ik doodziek in het vliegtuig terug naar huis stapte dankzij een darmbacterie was ook niet heel verrassend ;-)) Was er maar kort maar vond het een lastig land… het was niet erg lang na de internationale ophef rond de verkrachting en dood van een Indiaas meisje in een bus (wat helaas overal gebeurt maar minder aandacht krijgt), ik voelde me ongemakkelijk onder alle starende blikken en grijpende handjes van jongetjes die al verdomd goed wisten waar ze mee bezig waren… maar heb een aantal dingen ook wel weer als heel fijn ervaren.

  Grappig om in de comment hierboven te lezen dat iemand China schokkender vond… ik voelde me in Beijing juist weer meer op m’n gemak dan in New Delhi. Heb je al een reis in de planning staan?? 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares