reizen in Japan

Travel Wishlist ♥ Het land van de rijzende zon, sushi & geisha’s

Wanneer je mij een beetje kent zal het je verbazen; Japan staat op mijn travel wishlist. Tot voor kort hoefde ik niet zo nodig naar het land van rijzende zon, sushi en geisha’s, maar sinds een tijd denk ik daar toch anders over. Waarom? Ik laat het je zien aan de hand van foto’s.

Inmiddels heb ik Japan 2 keer bezocht. Lees de artikelen over Japan.

Het land van de rijzende zon

het land van de rijzende zon

 

Enthousiasme is aanstekelijk. Ik ben iemand die daar gevoelig voor is en snel in iemand zijn enthousiasme mee kan gaan. Miguel roept al heel lang dat hij ooit eens naar Japan wil en steeds wanneer hij het er over heeft word ik wat enthousiaster. De verhalen van mijn nicht helpen ook mee; zij was er aan het begin van dit jaar en alleen haar verhalen over het eten zorgden er voor dat ik graag naar Japan zou gaan voor een weekje (of twee). Niet te lang, want ik denk dat mijn spaarrekening dat niet aankan.

Ik weet niet wanneer het er van gaat komen, dus vooralsnog droom ik gewoon even weg bij mooie plaatjes van het land van de rijzende zon.

het land van de rijzende zon

Dit vind ik echt een prachtplaatje! Mount Fuji, deels gehuld in sneeuw op de achtergrond, de stad en op de voorgrond de prachtige bloesems die zo kenmerkend Japans zijn. Het lijkt me super om een 3-daagse trip te maken en een deel van Mount Fuji te beklimmen.

Neonlicht in Tokio

het land van de rijzende zon
Foto genomen in Osaka.

Tokio, een immense stad met meer dan 35 miljoen inwoners. Een stad die nooit stil staat, altijd in beweging is. De Tsukiji Fish Market (voor heerlijke sushi), het Imperial Palace, Harajuku (populair vanwege de cosplay), en Asakusa (het oude Tokio).

Overnachten bij de monniken

het land van de rijzende zon

Overnachten in een tempel zou ik ook zeker doen, mocht ik ooit in Japan zijn. In Zuid-Korea heb ik in de Golgulsa Tempel geslapen en dat was een mooie en bijzondere ervaring, dat zou ik graag nog eens doen.

Ryokan

En als ik het dan toch over slapen heb… En overnachting in een traditionele ryokan mag dan ook niet achterwege blijven. Een simpele kamer, een matras op de grond en buiten een onsen waar ik mezelf al zie zitten, te genieten van de rust, het uizicht en het warm water.

Voor meer foto’s van Japan en plekken die ik daar zou willen bezoeken of dingen die ik zou willen doen kun je mijn Travel Wishlist board bekijken op Pinterest.

Japan, iets voor jou? Of ben je er misschien al eens geweest? Ik ben benieuwd naar ervaringen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Het land van de rijzende zon, sushi & geisha’s”

  1. Japan, ja! Prachtig! Ik vond Kyoto echt geweldig, vooral de wat kleinere tempels (bv Koto-in, Chishaku-in). Verder: fietsen is in Kyoto goed te doen. Rondhangen in een onsen heb ik niet gedaan, maar staat hoog op mijn lijstje.

  2. Haha, grappig dat t zo aanstekelijk is. Ik wil ook suuuupergraag naar Japan! Gamen, sushi, tempels, harajuku en zo kan ik nog wel ff doorgaan!

  3. Mijn vriend wil er ook graag heen en maakte mij ook al enthousiast, haha. Lijkt me een heel bijzonder land, tof! Ik ben benieuwd of jij er binnenkort heen gaat!

  4. Hey wat cool! Wij hebben dus allebei Japan op onze wishlist staan! Hij staat er bij mij al een tijdje, maar nu ik weet dat mijn vriend er ook graag heen wilt wordt die wens toch wel steeds een beetje sterker!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares