Mijn Wishlist Noord-Korea

Travel Wishlist ♥ Noord Korea

noord korea leiders

Tot voor kort had ik bij wijze van spreken nog nooit van Noord Korea gehoord. Niet echt natuurlijk, maar ik had helemaal geen interesse om dit land te bezoeken. Sinds ik in China woon is daar verandering in gekomen. In dit artikel vertel ik je waarom.

Via het internet zag ik dat Floortje Dessing voor 3opreis naar Noord-Korea mocht afreizen, ik bezocht Dandong, een stad die aan Noord Korea grenst, enkel gescheiden door de Yalu Rivier, en ik bracht een bezoek aan de DMZ in Zuid-Korea. Zo dicht bij dit bijzondere land te zijn heeft mijn interesse gewekt voor dit bijzondere land en ik zou maar wat graag op reis gaan naar Noord Korea.

Ik bezocht Noord-Korea in 2016. Lees de artikelen over Noord-Korea.

Mass Games in Noord Korea

noord korea

Bovenaan mijn lijstje van wat ik wil zien staan de Mass Games. Het lijkt me toch wel zo indrukwekkend om hier een bezoek aan te brengen! Zoveel mensen die een bijdrage leveren aan een avondvullend programma.

Pyongyang

De stad die de toeristen moet laten verbazen, de stad die na de Koreaanse oorlog weer helemaal opgebouwd is. Tijdens elke groepsreis ligt de focus op Pyongyang, een stad die op het toerisme gericht is en waarvan de inwoners geselecteerd zijn en voldoen aan de eisen die gesteld worden. Als toerist mag je alleen de beste inwoners van het land zien.

noord korea

DMZ – Noord Koreaanse zijde

In de intro noemde ik het al even; de DMZ (DeMilitarized Zone). Ik was aan de Zuid-Koreaanse kant en kon Noord Korea zien. Dat was echt al heel indrukwekkend. Het lijkt me nog indrukwekkender om aan de andere kant te staan. De spanning weer te voelen…

de dmz korea

Helaas zijn de kosten van een reis naar Noord Korea aan de hoge kant. Je kunt er niet zelfstandig reizen, je moet altijd met een groepsreis en met een gids door het land. Dat wordt flink sparen dus!

Foto’s 1 & 2 via Pixabay.

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Evey | Style Spy
  8 July, 2013 at 6:16 PM

  Iig iets om naar toe te leven toch?! Lijkt me heel vet!

 • Yvonne
  Reply
  Michelle @ The World is a Book
  18 July, 2013 at 12:38 PM

  Lijkt me ook super gaaf!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares