travel wishlist

Travel Wishlist ♥ Enthousiast over Spanje

Verre bestemmingen lijken mijn Travel Wishlist aan te voeren: Japan, India en Bolivia zijn slechts een paar van de landen die ik nog wel eens wil bezoeken. Bestemmingen dichterbij (Nederland, niet perse dichter bij mij) trekken me echter ook. Ierland lijkt me geweldig, ik zou nog wel eens terug naar Berlijn willen, Rome lijkt me prachtig en door mijn collega ben ik enthousiast geworden voor Spanje.

Spanje

Valencia

Mijn collega is Spaans en heeft altijd de beste en mooiste verhalen. Regelmatig laat hij me weer wat lekkers proeven; laatst nam hij geitenkaas mee naar een feestje en die kaas smolt gewoon op mijn tong! Mag ik daar meer van alsjeblieft?
Daarnaast kom ik geregeld blogs of facebook-updates tegen van mensen die een paar dagen in Barcelona zijn geweest of van de Spaanse kusten hebben genoten. De warmte, het eten, de passie, dat maakt me benieuwd naar Spanje.

Barcelona

Tijdens het jaar dat ik in 5VWO zat ging ik samen met mijn klasgenoten, de paralelklas en 4HAVO voor een paar dagen naar Barcelona. Met de bus. Op de terugweg stopten we nog even in Avignon en alles bij elkaar waren we ongeveer een week weg. Ik herinner me de Sagrada, de watermeloen (?) met vodka, Park Güell en Camp Nou. En dat ik een hele toffe tijd had. Van Barcelona herinner ik me verder niet zo veel. Jammer, want ik hoor er altijd goede verhalen over en volgens mij is het dan ook een heel toffe stad.
Reden genoeg om er eens naar terug te gaan om het leven daar te ervaren, om te genieten van tapas en het lentezonnetje op mijn huid te voelen.

De Spaanse stranden

spanje

Tijdens mijn reis naar Barcelona was ik al even op het strand, maar ik zou het helemaal niet vervelend vinden om eens terug te gaan en een dagje of twee (niet te lang, want dan gaat het vervelen) aan het strand te liggen. Niet perse hetzelfde strand, een van de stranden van Lanzarote of Gran Canaria zijn ook prima. Oh, of Fuerteventura! Daar kan ik wel wat langer blijven dan 2 dagen; ik zou mijn surf skills wel willen verbeteren en Fuerteventura lijkt me daar een prima plek voor.

Valencia

Dit lijkt me ook een mooie stad om naar toe te gaan. Vanaf Barcelona kun je gemakkelijk reizen naar Valencia. Wanneer je de trein pakt sta je binnen 3 uur in de stad. Het Plaze de la Virgen lijkt me prachtig, ik zou zeker gaan kijken bij moderne gebouwen als het In L’Oceanografic waar je door tunnels loopt en de haaien om je heen zwemmen. De stad biedt veel, maar om de drukte even te kunnen ontsnappen zou ik zeker een boottochtje maken in Nationaal Park L’ Albufera. Een lagune omringd met bossen, duinen en bergketens.
Tenslotte zou ik de markten en vele restaurants in Valencia ook zeker niet overslaan! Er is bijvoorbeeld de Rastra vlooienmarkt in de Avendia de Suenci (ik ♥ vlooienmarkten) en de Mercado Central waar je meer dan 100 kramen vindt.

Tapas & heerlijke wijntjes

spanje

Bij Spanje denk ik niet alleen aan de zomerzon en Gaudi, maar vooral aan al het lekkere eten! Verse paella, heerlijke tapas en de smakelijke geitenkaas die ik in de intro al noemde doen me het water in de mond lopen. Al dat lekkers kan natuurlijk niet opgegeten worden zonder wat te drinken erbij. Een lekkere wijn is altijd goed, maar een glas koude sangria zal ik ook zeker niet afslaan (ik herinner me goede huisfeesten met heerlijke sangria). Een tortilla espaniola zal er goed ingaan voor de late lunch; een omelet van aardappelen zal ongetwijfeld goed smaken. Het typische dessert lecha frita zal ik zeker proberen. Ik houd van toetjes (zoals je in de laatste ‘leven in China’ kon zien) en gefrituurde melk lijkt me bijzonder genoeg om zeker te proberen.

Last but not least: La Tomatina

spanje

Toch wel het meest bekende festival van Spanje; la Tomatina. Het festival waar er naar hartenlust met tomaten gegooid mag worden en iedereen compleet onder de tomatensap komt te zitten. Voor één keertje met eten spelen, omdat het kan. Hoe fantastisch zou dat zijn?

Ja, mocht ik ooit weer in Europa wonen, dan ga ik zeker een vakantie naar Spanje plannen!
Benieuwd naar wat er nog meer op mijn wishlist staat? Kijk dan even op mijn Spanje board op Pinterest.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Enthousiast over Spanje”

  1. Leuk wenslijstje qua landen. Al trekt India mij niet. Komt misschien ook door de verhalen van een kennisje die daar een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan heeft. De mensen waren ook niet zo vriendelijk enzo.
    Spanje is wel leuk. Vroeger paar keer geweest met Marco. Al ben ik in Barcelona nooit geweest….lijkt me ook erg mooi. Alleen ben ik zelf niet zo van de grote steden over het algemeen.
    Momenteel ben ik nog steeds dol op Griekenland. En daar zijn ook nog wel wat eilanden waar ik nog eens heen zou willen, zoals Parga, Santorini, Skiathos en Karpathos. De grotere eilanden zoals Rhodos, Kreta en Kos hoef ik niet heen 😉 In juni denk ik samen met Marco een weekje weer naar Samos. Heerlijk dat kleine en karakteristieke….echt Grieks zonder erg grote hotels enzo. Zálig!

    1. Kan me voorstellen dat India je niet trekt. Volgens mij is het echt een you hate it or you love it-land.
      Griekenland lijkt me ook mooi hoor, en dat komt niet in de laatste plaats door de foto’s die jij na elke vakantie laat zien. Ziet er mooi uit! Ik zou dan ook voor het kleine gaan, en niet het megatoerisme.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares