Mijn Wishlist

Travel Wishlist ♥ Op avontuur Zuid-Afrika

zuid-afrika

Afrika trok me nooit zo. Al voordat ik in 2005 voor de eerste keer een verre reis maakte ging mijn hart veel meer uit naar Azië.  Sinds ik echter in 2008 in Finland studeerde en daar onder andere 3 vrienden had die uit Zuid-Afrika komen en vol passie over hun geboorteland vertelden ben ik om. Zuid-Afrika staat op mijn Travel Wishlist.

Big Five

zuid-afrika

Waarom? Nou ten eerste vanwege de big five. Het zal je niet verbazen, maar het zien van deze dieren staat echt hoog op mijn lijstje als het om een bezoek aan Zuid-Afrika gaat. Hoe indrukwekkend zou het zijn om deze enorme dieren in het wild te kunnen zien? De kans om ze alle vijf in een trip te zien is natuurlijk niet al te groot, maar met een beetje geluk zou dat toch mogelijk moeten zijn? Behalve deze vijf zou ik ook wel heel graag een giraffe willen spotten!
Tegenwoordig kun je wereldwijd auto’s huren 
en dus ook in Zuid-Afrika. Hoe tof zou het zijn om zelf achter het stuur te zitten wanneer ik door het Kruger National Park rijd? 

Kaapstad

Kaapstad heeft zoveel te bieden! Allereerst natuurlijk de Tafelberg. Ik houd wel van steden, maar natuur en gebergten spreken me nog meer aan. Je kunt er abseilen, maar ook een paar nachten in een tentje blijven slapen. Hoe gaaf is dat?!

zuid-afrika

In Kaapstad wil ik uiteraard de culinaire hoogstandjes niet overslaan; een lekkere braai, goede wijn en natuurlijk bobotie. Dat at ik voor het eerst in Finland, en dat was lekker. Men schijnt in Kaapstad ook goede koffie te maken dus ik zal ook zeker wat koffietentjes gaan uit proberen bij een bezoek aan deze stad.
En natuurlijk plan ik een bezoek aan Robbeneiland. Zo’n belangrijke plek in de geschiedenis, er is daar zoveel gebeurd, Mandela heeft er gevangen gezeten, dat moet je gewoon zien bij een bezoek aan Zuid-Afrika.

Zwemmen met de pinguïns

zuid-afrika

Aan Kaap Peninsula heb je Boulder strand, al waar de pinguïns verblijven. Er is een deel strand afgesloten dat speciaal voor de pinguïns gereserveerd is, maar hé, alleen de mensen trekken zich daar wat van aan. De pinguïns lopen gerust naar jouw stukje strand om eens rond te neuzen wat wij daar allemaal aan het doen zijn.

iSimangaliso Wetland Park

Wat je misschien nog niet wist van mij, is dat ik als tienermeisje een paardenmeisje was. Niet zo’n tuttige variant, maar de stoere versie. Ik stapte altijd op de paarden waar verder niemand anders op wilde. Hoe gekker hoe mooier en ik lag nog net niet vaker in het zand dan dat ik op het paard zat.

Wat is er dan gaver dan ter paard een enorm groot park (zo’n 200 kilometer lang, 328000 hectare groot) te ontdekken? Over het strand crossen, door het water, in volle ren galop, de wind door mijn haren. Ja, dat zie ik mezelf wel doen!

Behalve deze 4 bezienswaardigheden en activiteiten (die bijna allemaal met dieren te maken hebben) is er natuurlijk nog veel meer te zien en doen in Zuid-Afrika. Johannesburg is een bezoekje waard, de tuinroutes, wijngaarden, national parks, noem maar op.
Ja, ik ga Zuid-Afrika even inplannen voor tijdens mijn wereldreis!

Ben jij wel eens in Zuid-Afrika geweest?

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  14 July, 2015 at 9:05 PM

  Nooi geweest, maar staat zeker op mijn lijstje! Heb ooit wel olifanten en apen en weet ik wat allemaal in het wild in Ghana gezien en dat vond ik al heel tof. Maar ik denk dat Zuid-Afrika wat betreft natuur en wilde dieren nog vele malen mooier is 😀

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares