De Verenigde Staten Noord-Amerika

Typisch Amerikaanse dingen die je in de V.S. zeker moet eten

typisch amerikaanse dingen

Wanneer ik voor vertrek naar de Verenigde Staten dacht aan de reis en specifiek aan het eten & drinken, dacht ik aan 3 weken veel fast food, drive thru, hele grote porties, veel friet en gratis refills. Eenmaal in de Verenigde Staten bleek ik er met mijn gedachten helemaal niet zo ver naast te zitten. In dit artikel laat ik je wat typisch Amerikaanse dingen zien waarvan ik denk dat je toch echt een paar moet proberen.

Typisch Amerikaanse dingen die je in de V.S. zeker moet eten

Voor vertrek had ik zoals gezegd mijn eigen idee van wat ik zou kunnen verwachten, ik had de standaard dingen in mijn hoofd zitten. Bij deze blogpost kreeg ik wat hulp van Miguel. Als Amerikaan weet hij natuurlijk als geen ander wat typisch Amerikaans is en wat je niet mag missen bij een bezoekje aan de U.S.A.

De Hot Dog

Typisch Amerikaanse dingen

Of het nou tijdens een baseballwedstrijd is of na een ritje met de Staten Island Ferry in New York, je moet gewoon een hot dog eten wanneer je naar de Verenigde Staten gaat. Het liefst een met alles er op en eraan; ketchup, mosterd en zuurkool. Amerikaanser kan het bijna niet. Uiteraard heb ik dit gedaan, tot twee keer toe zelfs. De eerste keer tijdens een baseballwedstrijd en daarna in New York, nadat ik van de Staten Island Ferry kwam. Helaas lag die tweede hot dog nogal zwaar op de maag en voelde ik me de rest van de avond niet zo lekker.Pancakes

Eten wij in Nederland pannenkoeken met spek en kaas als avondeten, in de V.S. eet men pannenkoeken als ontbijt. Iets waar ik nogal van opkeek toen ik het voor het eerst hoorde. Amerikaanse pannenkoeken zijn kleiner en dikker, vergeleken met de Nederlandse en worden nooit en te nimmer hartig gegeten, maar altijd zoet. Met bessen en heel veel siroop. Ik at ze zo af en toe al thuis, maar ik moest ze natuurlijk ook in the States eten. En waar anders kan dat dan bij iHop? Dat de maaltijden groot zijn bleek wel toen er niets van mijn gading bij zat (alles was veel te veel) en ik Miguel zijn vader vroeg om het 65+ menu te bestellen en dan van bordje te wisselen.

typisch amerikaanse dingen

Key Lime Pie

Helaas heb ik er geen gegeten toen ik in Key West was (ik zat 3 dagen lang vol van het dessert dat ik bij ‘Better than Sex‘ at), maar het is een traditionele pie die oorspronkelijk uit de Keys komt.

Mocht je meer over Key West willen lezen, lees dan mijn tips voor Key West.

Cuban Coffee

Terwijl ik begin aan het typen van een stukje over de Cuban Coffee verschijnt er een lach om mijn mond. Het is zo typisch iets voor mij om iets verkeerd te bestellen, dat het ook nu gebeurde. Althans dat denk ik. Een echte Cuban Coffee wordt gemaakt met veel suiker. Deze wordt tijdens het maken van de koffie door de koffie heen gemixt, als het ware. Ik had gewoon een grote beker met heel zoete koffie. Ik vond het niet heel bijzonder, daarom vermoed ik dat het geen echte Cuban Coffee was.

Popcorn

Hier hoeft geen uitleg bij denk ik zo. Ga naar de bioscoop en koop voor aanvang een enorme bak popcorn om van te snaaien tijdens de film. Neem een keertje geen zout of zoet, maar ga voor Deep Chocolate, Wild Blueberry, Cinnamon Sin, Jalapeno of Pink Peppercorn. Wanneer ik thuis zin heb in popcorn maak ik het altijd zelf, met maiskorrels die ik pop. Voor mij geen voorverpakte popcorn of popcorn uit de magnetron.Iets van de drive thru

Het maakt niet uit wat je neemt, maar je mag het niet overslaan. Ik reed door de Panera Bread en de Starbucks. Ik vond het maar raar, men heeft in de Verenigde Staten echt overal een drive thru van! Van slijterijen tot apotheken! Vooral de drive thru slijterijen vond ik te raar voor woorden. Auto rijden met alcohol in je auto… Voor veel mensen zal het geen probleem zijn om te rijden en niet te drinken, maar je zal maar die ene bestuurder die onder invloed is tegenkomen…

Typische Amerikaanse dingen

Root beer float

Root beer is hier in China wat lastig te krijgen; in de V.S. heb ik er dan ook flink wat van gedronken. Gezond is anders, maar lekker is het wel. En ach, ik ga slechts eens per jaar naar ‘het westen’, om het zo te zeggen en dan zondig graag ik een beetje. Root beer is behoorlijk populair en je kunt het bijna overal wel krijgen.

Ik herinner me ooit de root beer float die ik in Beijing had en waar men een bolletje taro ice cream op het drankje gooide. Echt niet lekker!

Nachos

typisch amerikaanse dingen

In Florida wonen veel Mexicanen en de Mexicaanse invloed is dan ook duidelijk aanwezig. Eigenlijk mag een bordje nacho’s dan ook niet ontbreken. Ik at Mexicaans in Saint Augustine, een klein restaurant, gerund door een familie, goede sfeer en erg lekker!

Cheeseburger

Naast de Hot Dog is dit toch ook wel zo’n ‘ding’ waar je bij wijze van spreken de Amerikaanse vlag in ziet staan wanneer je hem bestelt. Mag dan ook zeker niet ontbreken.S’mores

Voor ik in de Verenigde Staten geweest was had ik er nog nooit van gehoord; s’mores. Ik at ze tijdens de barbecue die ik met Miguel en zijn ouders had in de achtertuin van hun huis. Het was grappig dat vader nog even speciaal naar de winkel reed voor de ingrediënten (graham cracker, chocola, marshmallow), omdat ik er nog nooit een gegeten had. De bedoeling is dat je de marshmallow boven het vuur roostert tot ie zacht is, dan een stukje chocola op de cracker legt, hier de marshmallow op doet en daarop een tweede cracker bovenop doet. Het was best lekker, maar ik was er niet lyrisch over.

Welke van de bovenstaande typisch Amerikaanse dingen heb jij al eens gehad of zou je wel eens willen proberen?

typisch amerikaanse gerechten

You Might Also Like

14 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Marlou
  25 August, 2013 at 8:00 AM

  Leuk lijstje! er is een frozen yoghurt-dingetje in Oslo waar ze ook s’mores hebben (vandaar dat ik er wel van gehoord heb), maar die heb ik nog niet geproefd… Al is dat als ik jouw reactie lees misschien zo heel erg nog niet 😉

 • Yvonne
  Reply
  Henriette
  25 August, 2013 at 1:53 PM

  Ik had de pannenkoeken, maar dan in Canada, best lekker met bosbessen! De drive-thru atm vond ik ook érg leuk. In Canada had ik Drive-thru Tim Hortons’, hun versie van Starbucks. De cheeseburgers zijn er idd heel lekker, toen we in LA waren deden we een ‘vergelijkend waren onderzoek!”. Nacho’s had ik pas bij mijn broer, heerlijk, en key lime pie heb ik alleen volgens Amerikaans recept in NL gegeten…

 • Yvonne
  Reply
  T
  28 August, 2013 at 11:07 AM

  s’mores! maar dan echt op Amerikaans grond 😀

  En pannenkoeken met siroop kunnen altijd

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  31 August, 2013 at 10:11 PM

  Wij maakten ‘s ochtends vaak een wafel bij het ontbijt. Zou ik thuis nooooooit doen, maar daar was het stiekem heerlijk en hoorde bij de vakantie 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 September, 2013 at 2:37 AM

   Mmmm, wafels! Ook lekker. En extra lekker omdat het als luxe vakantieontbijtje gegeten werd, gok ik maar zo.

 • Yvonne
  Reply
  Brigitte
  24 June, 2014 at 10:00 PM

  Toen ik in Amerika was, haalde ik heel vaak een ‘Icee’, ‘Slurpie’ of ‘Frosty’. Mis dat soort dingen echt in NL!

  Mijn Amerikaanse familie is op dit moment in NL en toen ik mijn neef vertelde wat ik allemaal miste, maakte hij de geniale opmerking. You miss what makes America fat! lol 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Veerlez
  15 February, 2015 at 10:18 AM

  Ha, nu heb ik een goede reden om terug te gaan, want ik heb meer dan de helft van het lijstje niet gedaan toen ik in Amerika was!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   4 May, 2016 at 10:29 AM

   En Veerle, ben je inmiddels al terug geweest?

 • Yvonne
  Reply
  margret
  29 April, 2016 at 4:04 PM

  pannenkoeken met siroop , zou ik proberen, zo ook de hogdogs daar hoor je veel over

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   4 May, 2016 at 10:36 AM

   Pannenkoeken met siroop / stroop; zeker doen! Gelukkig kun je dat in Nederland ook gemakkelijk eten; haal je de V.S. gewoon naar je toe! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Annika
  9 June, 2016 at 8:23 AM

  En alles met cheddar haha! Tot je geen cheddar meer wil en kan. 😉 In California leken ze overal avacado bij te stoppen, dat was wel heel lekker. Niet per se snacks, maar daar moest ik aan denken. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  EEnMaNoPaArde!
  15 November, 2016 at 10:23 AM

  ik krijg honger hiervan 🙂

 • Yvonne
  Reply
  noepsElise
  30 December, 2016 at 1:37 PM

  Wat dacht je van een pizza sla .. echt waar, in Boston in ern restaurant gezien. En wennen aan t doosje met het restant van je maaltijd. Gooi je het de dag erna alsnog weg ..

 • Yvonne
  Reply
  ponnylikker
  4 June, 2018 at 10:34 AM

  i have a ponny

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares