Mijn Lifestyle

Vakantie in Japan & een ontdekkingstocht in Shanxi

Yungang Grotten

Goed, zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt is het ploggen niet helemaal gelukt. De reis naar Shanxi was heel leuk, maar vooral ongelofelijk hectisch en druk. We hadden een vol programma en veel reistijd. Hierdoor bleef er weinig vrije tijd over. Zelfs in de avond had ik eigenlijk geen tijd. En nu is het al weer tijd voor een vakantie in Japan.

Plog dag 1 & vlog dag 2

De plog van dag 1 heb je hier kunnen lezen en wanneer je me via Social Media volgt heb je de eerste vlog inmiddels ook al kunnen zien.
De dagen waren zo lang en vol, dat ik ‘s avonds weinig tijd had om aan mijn blog te werken. Meestal waren de diners pas om een uur of 10 voorbij en in het uurtje voor het slapen gaan probeerde ik wat foto’s op Instagram of Facebook te plaatsen. Als dat ging, want het internet was niet in alle hotels waar we verbleven even goed.
Voor wie de eerste vlog nog niet gezien heeft heb ik hem hier nog even geplaatst.

Ontdek Shanxi

De reis was zoals gezegd intensief maar leuk. Ik heb een aantal nieuwe plekken gezien waaronder het hangende klooster, berg Wutai en de Qiao Family Courtyard.

vakantie in japan

Verder heb ik ontzettend veel gegeten en redelijk wat gedronken. De grote hoeveelheden eten en het proosten met baijiu is onderdeel van Chinese cultuur en was dan ook iets wat bij de reis hoorde. Gelukkig was het eten geweldig lekker en de baijiu (eigenlijk was de soort die ik in Shanxi dronk fenjiu) was heel zacht. Ik trok bij het drinken er van niet zulke gezichten als dat ik in dit filmpje deed. Deze fenjiu was, geloof het of niet, oprecht lekker.
Tenslotte was het een heel leuke groep waar ik deel van uitmaakte. We waren met mensen van over de hele wereld; Cambodja, Spanje, Amerika, Duitsland, Malawi, Canada en nog een aantal landen. Het klikte met de meeste mensen goed en ik heb echt een gezellige tijd gehad.

Yungang Grotten

De groep waarmee ik reisde. Foto gemaakt door 王文澜 (Wang Wenlan)

Vakantie in Japan

Wanneer deze blog online komt ben ik een kleine 6 uur in Japan. Zoals ik een paar weken geleden hier schreef gaan Miguel en ik 2 weken backpacken in Japan. Echt backpacken is het niet, want we hebben alle accomodatie al vastgelegd (helaas).
Ik kijk er ontzettend naar uit om dit fascinerende land een beetje te gaan leren kennen!

Er gaat een laptop mee naar Japan en wellicht verschijnt er hier de komende 2 weken een update of 2. Ik beloof echter niets, het is immers vakantie!
Foto’s delen op Instagram ga ik uiteraard wel doen, je vindt me onder de naam Go_Yvon.

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  21 July, 2015 at 7:18 AM

  Geniet enorm van Japan, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!!

 • Yvonne
  Reply
  Mirjam
  21 July, 2015 at 8:32 AM

  Hele fijne tijd samen in Japan, geniet ervan!

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  21 July, 2015 at 10:37 AM

  Waaa ja persreizen zijn echt niet normaal druk! Zeker als het een groepsreis is. Zelf reizen gaat dan een stuk rustiger… Heel veel plezier in Japan!

 • Yvonne
  Reply
  Jenn
  21 July, 2015 at 12:32 PM

  Ik ga je volgen op instagram, geniet van je tijd in Japan!

 • Yvonne
  Reply
  Mammalien
  21 July, 2015 at 6:23 PM

  Soms ben ik wel eens jaloers op je 🙂 🙂 Gelukkig kan ik meegenieten via de social media!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  21 July, 2015 at 9:16 PM

  Hahaha, die onderste foto is geweldig. Geniet van jullie reis door Japan.

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  21 July, 2015 at 10:09 PM

  Wens ik jullie een hele fijne vakantie. Ik denk dat Japan schoner is dan China, volgens mij zijn die mensen gedrild hahah .. ben benieuwd naar jullie verhaal

  Elise

 • Yvonne
  Reply
  Els Hengstmengel
  22 July, 2015 at 8:26 AM

  Japan is prachtig. Geniet van het eten, de tegenstellingen en van de rustige stress daar. Heel veel plezier!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares