vakantie naar malta

Vakantie naar Malta: zon, zee, duiken & strand

Tijd om te wennen aan Nederland had ik niet, want direct naar aankomst stond mijn volgende reis al op het punt van beginnen. Ik ging namelijk op vakantie naar Malta! Niet zomaar op vakantie, maar op bezoek bij mijn broer.

Vakantie naar Malta

De vakantie naar Malta was een vakantie zoals een vakantie hoort te zijn: het was prachtig weer, het eten was er heerlijk, het gezelschap fijn en het zeewater koel.

vakantie naar Malta

Links rijden is zo gemakkelijk nog niet

Malta is niet heel groot, maar er is voldoende te zien; Gozo, Valletta, St. Juliens, het uitgaanscentrum en de berm aan de kant van de weg. We hadden namelijk een auto gehuurd; een automaat, én een Engelse… Bedenk daarbij dat ze in Malta aan de linkerkant van de weg rijden en u hebt; hilariteit alom. 😀 En ook al was het schitterend weer, de bestuurder {ik noem geen namen} vond het toch nodig regelmatig de ruitenwissers aan te zetten. En of het nou geheel toevallig was dat dat steeds gebeurde al we een afslag namen… ik weet het niet. De autoritjes hebben we overleefd, net als het duiken.

vakantie naar Malta

Duiken

Jaja, ik heb gedoken!! Samen met Wouter heb ik een introductie duikles gehad. Eerst een theorieles aan de kant en vervolgens het water in. Eerst het zwembad in om wat oefeningen te doen en vervolgens de zee in! Echt ontspannen en genieten was er niet bij, want het vergt toch wel wat concentratie. Ademen, je handen stil houden, en proberen om niet steeds omhoog te gaan of naar beneden te zakken. Wat dus wel bij mij gebeurde :s Het lood om m’n middel hielp dus niet echt :s Het hielp wel bij aan de blauwe plekken, want de hele week had ik lasten van m’n heupen.

Donderdag was het weer tijd voor vertrek; de laatste vakantie zat er op! De zomer komt eraan, dat betekent zoveel als tijd voor studie en tijd voor werk… Maar ook tijd om iedereen weer te zien!!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Vakantie naar Malta: zon, zee, duiken & strand”

 1. In de zon zwemmen ?? Moet je me nog eens uitleggen. Lukt mij namelijk niet.

  Het weer was inderdaad wisselvallig af en toe de ruitenwissers aan was wel nodig.
  Was een mooie week zus (Y)

  Tot over 11 weken.

  -xxx-

 2. mam
  7 juni 2008

  Ja, nu is het dan echt gebeurd met het reizen.Het laatste “reisje”was van Warffum naar Nijmegen om weer naar je eigen huisje te gaan wat ook wel weer fijn is. Hoop dat je snel weer een beetje gewend bent aan het leventje in Nederland.

 3. Klinkt als een super afsluiting!!!

  Je bent nog vergeten in je ‘to do’ lijstje voor de vakantie: Genieten van alle mooie herinneringen….

  Hopelijk tot snel…
  Liefs Julièt x

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares