bashang grasslands

Vakantieplannen voor de zomer van 2014: dicht bij huis

Nog anderhalve week werken en dan heb ik, eindelijk, vakantie. Ik type eindelijk want zo voelt het voor mij. Ik was een week of 6 geleden al aan vakantie toe. Het is druk, ik maak lange dagen en de sfeer is niet altijd even goed op de werkvloer, dus dan is een vakantie meer dan welkom. In tegenstelling tot voorgaande jaren ga ik (gaan we) dit jaar niet ver weg. Dit zijn mijn plannen voor de zomer van 2014.

Dicht bij huis

Deze zomer kunnen we geen verre reis maken. Miguel kan geen vrij krijgen en zelf heb ik ‘maar’ twee weken vrij; niet echt voldoende tijd om een langere reis te maken. Gelukkig kunnen we wel een paar dagen weg samen, maar we blijven wel relatief dichtbij Beijing. We gaan samen een lang weekend naar Qingdao.
Behalve een weekend samen met Miguel ga ik ook nog alleen op reis. Aan het einde van mijn vakantie ga ik voor 3 dagen naar de Bashang Grasslands, ik ga een dagje een kookcursus doen en ik heb plannen om naar Kaifeng & Luoyang te gaan.
Verder mag ik natuurlijk niet klagen: ik ben dit jaar al in de Filipijnen, Thailand en Nederland geweest.

Qingdao

Qingdao ligt in de provincie Shandong en bevindt zich direct aan de Gele Zee. Een stad met strand dus! En dat is niet het enige wat Qingdao een leuke weekendbestemming maakt. Qingdao is bekend vanwege het Tsingtao-bier dat er wordt gemaakt en vanwege de Duitse kolonie die zich er van 1898 tot 1914 bevond. Er is nu nog een Duitse wijk met een hoop Duitse gebouwen die de moeite van het bekijken waard zijn.

biermuseum qingdao
Een muur met enorm veel bierflesjes. De Heineken was goed vertegenwoordigd.

Vlak na het boeken ontdekte ik dat, precies wanneer wij er zijn, het Qindao International Beer Festival plaatsvindt. Leuk en lekker om mee te maken lijkt me zo!

Vegetarisch koken bij de HutongCuisine

kookcursus in Beijing

Wat ook lekker is, is Chinees eten. Wat ik overigens over het algemeen alleen maar buiten de deur eet. Al langere tijd wil ik een paar Chinese gerechten leren te koken en deze zomer gaat het er van komen. Vorige week heb ik me opgegeven voor een kookcursus en ga ik leren 3 verschillende vegetarische gerechten te bereiden. De camera en het notitieboekje gaan ongetwijfeld mee; een verslag volgt gegarandeerd en wellicht deel ik ook een recept met jullie.

Update: inmiddels heb ik de kookcursus gedaan. Hier lees je er alles over.

De Bashang Grasslands

Niet ver van de grasvlaktes van binnen-Mongolië liggen de Bashang Grasslands. Samen met de Beijing Hikers ga ik twee dagen wandelen over de groene vlaktes en onder de blauwe luchten. Mentaal moet ik me nog even gaan voorbereiden want op de eerste dag staat een wandeling van 17 kilometer op de planning! Een fysieke voorbereiding gaat niet lukken, mijn hoop is gezet op wat zich in mijn hoofd gaat afspelen. ‘s Middags is er de kans om paard te rijden (gaaf!!) en ‘s avonds een kampvuur. Volgens mij gaat dit een heel mooie trip worden.

bashang grasslands

Zo groen, zo blauw. Dat zie ik niet zo vaak in de stad.

Update.
Lees mijn blog over de Bashang Grasslands.
Bekijk mijn vlog over de Bashang Grasslands.

Kaifeng, Dengfeng, Zhengzhou & Luoyang

Tenslotte, of eigenlijk als eerste, want hier gaat mijn vakantie mee beginnen, wil ik een paar dagen naar Kaifeng, Dengfeng, Zhengzhou & Luoyang. De grotten van Luoyang wilde ik al in 2011 bezoeken, maar omdat er geen treinkaartjes waren lukte dat toen niet. Daarna is het er niet van gekomen. Nu heb ik de kans en wil ik ze graag zien. Ze lijken wel wat op de grotten in Datong.

longmen grotten

Kaifeng is een belangrijke stad geweest in de Chinese geschiedenis en in dit stadje is nog veel van die historie bewaard gebleven. De stad wordt nog omringd door de oude stadsmuur en dat wil ik graag zien.

Lees hier mijn blog over de Longmen Grotten.
Tenslotte hoor ik van een vriend waarmee ik aan dezelfde universiteit les gaf dat Shaolin en de tempel zeker de moeite waard zijn. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, maar mijn vriendinnetje die nu in Beijing is gaat er met haar tourgroep ook naar toe! Ik las de beschrijving die zij had en ik wist meteen; daar wil ik ook heen!

shaolin tempel
De tempel is enorm oud en de monniken die er verblijven studeren en beoefenen er onder andere Kongfu. Je schijnt in het klooster te kunnen overnachten en er demonstraties te kunnen zien, beiden ga ik zeker proberen te doen.

Lees hier wat ik uiteindelijk van de Shaolin Tempel vond.

In deze trip heb ik me nog niet echt verdiept omdat het eerst alleen ‘een idee’  was. Inmiddels ben ik er vrij zeker van dat ik deze plekken wil gaan bezoeken, dus aankomend weekend ga ik er wat meer over lezen.

Welk deel van mijn vakantie lijkt jou het leukst?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Vakantieplannen voor de zomer van 2014: dicht bij huis”

  1. Haha, kom ik aan met mijn huisje in Twente. Niet ver weg zegt ze 🙂 Maar geniet ervan! Er volgende vast nog meer mooie lange verre reizen.

  2. Leuke plannen heb je! De grasslands zien er prachtig uit, ik ben erg benieuwd naar je ervaringen van de tocht van 17km. En paardrijden, tof! Geniet van je vrije weken. Even de tijd om op te laden weer!

  3. Dat hiken trekt me niet zo ondanks dat de omgeving me wel aantrekt. Mij trekt het derde deel, oftewel waar je je vakantie mee gaat beginnen, het meeste. Cultuur en geschiedenis vind ik altijd een fijne combinatie tijdens een paar dagen weg, dus daar ben ik wel erg benieuwd naar! Zo’n kookcursus is natuurlijk ook leuk!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares