Europa Frankrijk

Veelzijdig Frankrijk: steden, kamperen, vers brood, strand & bos

parken in Parijs

Het duurt niet lang meer voordat de zomer voor de deur staat. Voor veel mensen betekenen de zomermaanden vakantie en op vakantie gaan. Al jaren is Frankrijk een erg populaire vakantiebestemming en ook dit jaar zullen er ongetwijfeld weer veel mensen naar veelzijdig Frankrijk afreizen.

Veel mensen willen in de zomer weg uit Nederland, want in Nederland is het altijd maar afwachten of je een echte zomer hebt. Je maakt meer kans op een zonnige vakantie in Frankrijk, dan op een zonnige vakantie in Nederland.

veelzijdig frankrijk

Veelzijdig Frankrijk: wat heeft het te bieden?

Frankrijk is enorm gevarieerd land en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Voor mensen die van outdoor activiteiten houden zijn er de Franse Ardennen waar je de bossen in kunt om te mountainbiken.

Frankrijk heeft Parijs, een geweldige stad waar je je ongetwijfeld een aantal dagen kunt vermaken. Wanneer je met een tent of caravan op vakantie bent zijn er verschillende campings rondom de stad waar je kunt verblijven. Je neemt dan de trein naar Parijs, vermaakt je een hele dag en aan het einde van de dag stap je op de trein terug richting je camping. Ideaal. Ik herinner me nog dat wij dat als gezin ook deden, ik geloof toen ik een jaar of 14 was.
Niet ver van Parijs ligt het beroemde Euro Disney. Dit park is ook zeker een bezoek waard. Althans, dat heb ik gehoord, zelf ben ik er nog nooit geweest. Waan je een dag in een sprookjeswereld en voel je weer even kind!
Voor de echte strand- en zonliefhebbers is er het warme zuiden. IN het zuiden vind je mooie stranden aan de Middellandse zee. Niet ver van de kust liggen Marseille en Avignon, mooie steden om te bezoeken wanneer het een dagje wat minder weer is of je iets actiever wilt zijn.

veelzijdig frankrijk

Waar verblijf je tijdens je vakantie in veelzijdig Frankrijk?

Er zijn tal van mogelijkheden als het om je verblijf in gaat. Als kind ging ik altijd met mijn ouders en de vouwwagen naar Frankrijk. Lekker kamperen. Toen ik wat ouder werd kreeg ik mijn eigen tentje en sliep ik daarin. We kampeerden elk jaar wel ergens anders; er zijn namelijk zoveel verschillende campings in Frankrijk! Ik herinner me dat we op een bepaald moment wel 2 keer achtereen naar dezelfde camping gingen. Op verzoek van mijn broer en mij.

Behalve in een tentje kun je tijdens je vakantie ook in een stacaravan of een huisje verblijven. Een stukje luxer en vaak ook wat comfortabeler dan een tent. Daarnaast behoort een hotel ook tot een van de opties, maar dat is een wat luxere variant en zeer waarschijnlijk alleen betaalbaar wanneer je voor slechts een paar dagen in Frankrijk bent.

Na mijn korte vakantie / citytrip van afgelopen zomer zou ik best nog wel weer eens terug willen naar Frankrijk, maar dan om meer van de binnenlanden te zien.

Ben jij al eens op vakantie in Frankrijk geweest? Wat vond je er van? Of zou je wel eens naar Frankrijk toe willen?

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares