Leven in Beijing

Ik ga de Color Run in Beijing lopen!

Beijing

Een paar maanden geleden ontdekte ik bij toeval het bestaan van de color run. Ik werd direct enthousiast en wilde ook meedoen. En dat gaat nu gebeuren! Op 10 augustus ga ik 5 kilometer rennen tijdens de Color Run in Beijing!

Wat is de Color Run?

De Color Run, ook wel the happiest 5k on the planet genoemd, is een wedstrijd (zonder tijdregistratie) waarbij je in een wit T-shirt aan de start verschijnt en om de kilometer met gekleurd poeder ‘bekogeld’ wordt. Aan het eind van de race vindt er een zogenaamd ‘Color Festival’ plaats.

color run in beijing

De Color Run is een nieuw iets, men is in januari van 2012 begonnen en het bestaat nu zo’n 1,5 jaar. De eerste races vonden plaats in de Verenigde Staten, maar er is ook al een Color Run in Nederland geweest!
Deelname kost wat, maar het goede aan de Color Run is, is dat ze in elke stad die ze aandoen een liefdadigheidsinstelling zoeken en een deel van de inkomsten doneren. Dat maakte het voor mij al weer wat makkelijker om mee te doen.

Color Run in Beijing

Het was de eerste week van mijn reis door de Verenigde Staten dat ik een berichtje kreeg van mijn nicht (die ook in China woont): “Misschien iets voor jou?” met daarbij de link naar de website van de Color Vibe.

Het event zal plaatsvinden in de Garden Expo. De niet zo perfecte locatie voor mij, want het is echt aan de andere kant van de stad! Maar he, je moet er wat voor over hebben, toch?
Ik ben heel benieuwd naar de reacties van de Chinezen en naar de verhouding Chinese – buitenlandse deelnemers. Chinezen zijn nog meer van het principe ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ dan dat de Nederlanders zijn en de kosten om deel te nemen zijn aan de hoge kant. Je betaalt 160RMB en dat is voor een Chinees best veel geld. Sommigen verdienen slechts 2000RMB per maand, deelname aan de Color Run kan dan zomer 10% van je salaris afhalen.

De Color Run in andere steden / landen

Al vele steden gingen Beijing voor bij het organiseren / hosten van de Color Run, waaronder Nederland. Daar werd het al georganiseerd in Zwolle en Amsterdam. Het begon allemaal in Utah, de Verenigde Staten, maar inmiddels is het event zo populair dat het dus ook in andere landen wordt georganiseerd. Een aantal van die landen is Nederland, Zuid-Afrika, Duitsland, Singapore, de Filipijnen en nu ook China. Een enorm populair evenement dus!

Nog een paar dagen wachten en dan verschijn ik in mijn witte shirt aan de start, klaar om 5 kilometer te gaan rennen!

Update over de Color Run in Beijing

Inmiddels heb ik de Color Run in Beijing gerend. Wat een toffe ervaring! Kijk het filmpje om een indruk te krijgen van hoe het was.

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Marlou
  8 August, 2013 at 8:00 AM

  Je ziet ze inderdaad overal ‘oppoppen’ opeens, die Color Runs. Maar het idee is zo leuk! Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden en vooral ook hoe de Chinezen erop reageren 🙂

  Heel veel succes en plezier alvast!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   8 August, 2013 at 2:46 PM

   Bedankt Marlou!
   Dat laatste, daar ben ik ook heel benieuwd naar! Verslag zal ook zeker hier verschijnen, hopelijk met video 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mcdid
  8 August, 2013 at 8:33 AM

  Ik heb er inderdaad wel eens meer blogjes over gelezen. ZIet er mooi uit he? Ik wens je alvast veel succes (en plezier)

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   8 August, 2013 at 2:55 PM

   Bedankt, ik kan wel wat succes gebruiken 🙂
   Ik vind het er prachtig uitzien. Ik zou zo graag eens het Holi-festival vieren! Dat ziet er ook prachtig uit.

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  15 August, 2013 at 8:18 PM

  Ziet er gaaf uit, je foto op Instagram zag er heel happy uit, leuk!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares