studeren in china

Vlog: Chinees studeren aan de Communication University of China

Een tijd geleden vertelde ik dat ik een dagje mijn vlogcamera mee zou nemen naar de universiteit. Dat deed ik afgelopen week. Ik laat je onder andere zien hoe ik naar de universiteit ga en je ziet hoe mijn lessen er aan toe gaan.

Chinees studeren aan de Communication University of China

De meeste dagen op de universiteit zien er zo uit; meestal heb ik van 8 uur ‘s ochtends tot kwart over drie ‘s middags les. Tussen de middag heb ik een pauze van anderhalf uur. In die tijd lunch ik in één van de kantines op de campus of in één van de vele restaurantjes die zich net buiten de campus bevinden.

Laat me in de comments weten wat jullie van deze vlog én van de lessen vinden. Ik ben erg benieuwd!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Vlog: Chinees studeren aan de Communication University of China”

  1. Woooow, wat een ontzettend klassikale aanpak! Praten jullie op andere momenten ook in groepjes om de spreekvaardigheid te oefenen?

    Dit lijkt trouwens heel erg op de manier waarop Indonesische kindjes normaal Engels leren. Mijn klas vond mijn manier van lesgeven vast heel raar 🙂

  2. Mooi inkijkje in een dag van jou Chinese studie. Leuk! Groetjes. Ik zag trouwens beelden van een zandstorm in Beijing gisteren. Dat zag er niet goed uit.

  3. Had je een soort van luistertoets op het eind? Erg leuk om te zien je filmpje!! Ik hou er wel van zo’n vlog al zal het wel meer werk zijn met knippen en plakken om het filmpje te krijgen zoals je wilt?

  4. Heb je het idee dat je door deze manier van lesgeven meer leert dan van de Nederlandse manier?
    En hoe zit het met kritisch leren denken? Heb altijd het idee dat ze dat in Azie wat minder leren.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares