Beijing

Wat te doen in Beijing? Dit staat op mijn bucketlist

De afgelopen dagen verscheen er even geen blog op GoYvon. Er waren andere, belangrijkere dingen die mijn aandacht vroegen. Daarnaast neemt de Travel Writing Course die ik online volg ook de nodige tijd in, waardoor bloggen over Beijing even op een laag pitje stond. Maar goed, dat neemt niet weg dat de vraag ‘wat te doen in Beijing’ me flink bezig houdt.

Wat te doen in Beijing ~ Mijn city bucketlist

Het schuldgevoel waar ik onlangs over schreef is er nog een beetje. Door me te realiseren dat er een daadwerkelijk verschil zit tussen het wonen in een stad en er (doorheen) te reizen ben ik wat rustiger en ‘moet’ ik minder van mezelf. Dit neemt niet weg dat er heel veel dingen hier in Beijing zijn die ik op mijn lijstje van ‘te doen & te zien’ heb staan. Voor mezelf heb ik de vraag ‘wat te doen in Beijing’ even beantwoord en dit is een selectie van wat ik de komende tijd graag wil gaan doen.

wat te doen in Beijing

Markten

Ik ben dol op markten. Zeker lokale markten en niet de toeristische markten waar hele busladingen toeristen komen. Het geeft me het gevoel dat ik dan écht deel uitmaak van de lokale bevolking, van hun leven kan proeven en niet die standaard reiziger ben. Gek misschien, maar zo ervaar ik het.
De markt achter ons huis bezoek ik vaak en ik kom er graag. Beijing heeft echter veel meer markten die een bezoekje waard zijn.

Panjiayuan Flea Market

wat te doen in beijing

Dit is een enorme vlooienmarkt met allerlei goedkope, Chinese curiosa. Het schijnt dat deze markt oorspronkelijk de ‘dirt market’ heette, dit omdat de boeren de door hun zelf opgegraven spullen aan de man probeerden te brengen. Veel spullen zijn namaak, maar dat maakt me niet uit. Het gaat mij om het rondstruinen over deze enorme markt. Het beste moment om de PanjiaYuan markt te bezoeken schijnt het weekend te zijn omdat er dan veel mensen komen om hun ‘rommel’ te verkopen.

Update: inmiddels heb ik de PanJiaYuan bezocht. Ik heb er een blogpost over geschreven en vertel daarin hoe het was, wat ik er van vond en ik geef je een aantal praktische tips. Lees meer over de PanJiaYuan Markt.

Zoo Market

Deze markt schijnt enorm te zijn en bestaat uit 7 sub-markten. Op deze markt(en) schijn je alles te kunnen vinden wat je maar zou willen. En dat allemaal voor een koopje. Leuk voor wanneer je op vakantie bent en goedkoop wilt shoppen. Zelf zou ik er sieraden halen; kleding gaat me ongetwijfeld niet passen! Misschien een paar sneakers of een tas?

Lai Tai Flower Market

wat te doen in Beijing

Een bloemenmarkt met zowel echte als neppe bloemen en planten. Leuk om een kijkje te nemen lijkt me en wellicht wat planten voor in huis te kopen? Ik houd van bloemen, de kleur en geur, ze geven een woonkamer kleur en vrolijken een ruimte vaak op.

Update: inmiddels heb ik de Lai Tai Flower Market bezocht en kun je hier lezen wat ik er van vond. Verder lees je mijn tips voor een bezoek aan de bloemenmarkt. 

Wandelen – Hiken

Sinds afgelopen week fiets ik elke dag op en neer naar mijn werk, wat goed is voor zo’n 15 kilometer per dag. Een goede work out, toch? Ware het niet dat het niet al te gezond kan zijn om door de drukke straten van Beijing te fietsen waar ik mijn weg al slalommend  probeer te vervolgen. Om het nog maar niet over de smog in Beijing te hebben…
Ik kijk dan ook naar de eerste wandeltocht die ik ga maken met, bijvoorbeeld, de Beijing Hikers. Ze organiseren allerlei wandeltochten buiten de stad, onder andere op delen van de Chinese Muur waar in principe geen tot weinig toeristen komen.

wat te doen in Beijing

Update: ik ben inmiddels een paar keer op pad geweest met de Beijing Hikers én ik ben wezen hiken op de Chinese muur. Uiteraard heb ik daar over geschreven. Dit zijn de artikelen die je daar over kunt lezen.

Steeds weer onder de indruk van de Chinese Muur.
Hiken op een niet gerestaureerd deel van de Chinese Muur
Een weekendtrip met Beijing Hikers naar de Bashang Graslanden.

Fietsen

Als Nederlandse zit fietsen me in het bloed, bij wijze van. Nadat ik mijn fiets gekocht had was ik als een kind zo blij, ik had al langer dan een jaar niet meer op een fiets gezeten! Er zijn verschillende bedrijfjes die fietstochten in en rondom Beijing organiseren, het lijkt me leuk om op die manier Beijing (nog) beter te leren kennen.

Update: ik heb al heel wat afgefietst sinds ik in Beijing woon. De hutongs zijn geweldig om door de fietsen, net als het HouHai Meer

Een kookcursus volgen

Ik ben dol op het eten hier in China. Dumplings, rijst, baozi, gerechten met aubergine, hotpot, en alle het andere lekkers. Ik eet het met smaak op. Helaas kan ik zelf nog niet eens het meest simpele gerecht (tomaat en ei) bereiden en dus zou ik graag een kookcursus volgen hier in Beijing. Het schijnt dat de cursussen van ‘The Hutong’ erg goed zijn.

wat te doen in Beijing

Update: in de zomer van 2014 volgde ik een kookcursus. Ik vond het heel leuk om te doen. En, niet onbelangrijk, het was nog lekker ook! Wat ik maakte kun je hier lezen.

Suggesties?

Dit is een kleine selectie van de dingen die ik hier graag zou willen doen, de komende maanden. De stad ontdekken, lekker eten, actief bezig zijn en plezier hebben. Er is hier in Beijing nog veel meer dat ik graag wil zien en doen.

Mocht je nog suggesties hebben voor mijn ‘wat te doen in Beijing’-vraag, dan zijn die zeker welkom!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Wat te doen in Beijing? Dit staat op mijn bucketlist”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares