Leven in Beijing

Weekend Vlog: Koreaanse barbecue

dagen in seoul

Zo’n 3 weken geleden besloot ik om mijn camera een weekend mee te nemen in mijn tas. Zo kwam het dat ik filmde tijdens de Koreaanse barbecue, een ritje op de e-bike en na afloop van mijn werk.

Koreaanse barbeue

Koreaanse Barbecue

Er is nog heel wat te leren voor mij, want bij het editen merkte ik dat ik vrij vaak in het schermpje kijk en niet in de lens. Omdat ik niet regelmatig film is het nog geen automatisme dat ik in de lens kijk. Ik ga daar zeker aan werken en hopelijk wordt het in de toekomst beter.

Zoals je ongetwijfeld hebt gezien of gelezen waren Miguel en ik op zoek naar een ander appartement. Dat deden we tijdens het weekend dat ik de camera mee had. We bekeken in totaal 3 appartementen. Woning 1 had ramen die uitkeken op muren en was daardoor heel donker. Daarbij waren het gewoon twee kamers en was er geen woonkamer. Woning 2 was meer een studio en dus echt te klein voor ons tweeën en Sporty. Het laatste huis dat we bekeken vond ik meteen leuk: een grote, ruime woonkamer met klein balkon (binnenshuis) en één slaapkamer. Een kamer minder dus, maar daar tegenover stond de grote woonkamer. Verder was de huurprijs redelijk én konden we voor 2 jaar tekenen. We besloten dan ook (na 5 minuten nagedacht te hebben) dat dit ons nieuwe huis zou worden.

‘s Avonds gingen we naar een restaurant in de buurt en aten we Koreaanse barbecue. Dat ontdekten we een paar jaar geleden toen we op reis waren in Zuid-Korea en heel soms eten we het en doen dan alsof we weer terug in Zuid-Korea zijn.

Verder werkte ik op zondag. Ik nam twee reizigers mee naar de Tempel van de Hemel en de Verboden Stad en vertelde hen over deze bijzondere plekken en het leven dat zich achter de muren van de stad afspeelde.

Genoeg tekst, tijd voor de vlog. Veel kijkplezier! En ik zou het erg leuk vinden wanneer je je abonneert op mijn YouTube-kanaal!

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mammalien
  22 May, 2015 at 8:52 AM

  Ben benieuwd naar je huis!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   22 May, 2015 at 9:21 AM

   Daarvan komt de vlog volgende week online. Moet nog wat een ge-edit worden 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  22 May, 2015 at 11:44 AM

  Ik zong ook meteen mee met Dr. Snuggles

 • Yvonne
  Reply
  Florentine
  24 May, 2015 at 7:04 PM

  Wat gaaf!!! Ik ben ook in Zuid-Korea geweest, en wat een leuke video trouwens ! ❁

 • Yvonne
  Reply
  Let's travel and see
  25 May, 2015 at 10:43 AM

  Korean BBQ is echt geweldig! Heb het in Korea zelf gedaan en ook in Taiwan toen ik daar een half jaar woonde. Zag onlangs dat ze ook een Korean BBQ hier in A’dam hebben (en nog dichtbij mijn huis ook!) dus moet daar gauw eens heen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares